"מתנה מהעם הפלשתיני": ארגוני הטרור מברכים על הפיגוע הרצחני באריאל

גדודי חללי אל-אקצא בהודעה מצולמת: "זה חלק מהתגובה על התוקפנות בירושלים" • חמאס: "האירוע ישבור את האשליה של הכובש שפשעיו במסגד יעברו ללא עונש"

לקיחת האחריות של גדודי חללי אל אקצא

בסרטון שמופץ היום (שבת) ברשתות החברתיות נטען כי גדודי חללי אל-אקצא, אחת הקבוצות החמושות של ארגון פתח', מקבלים אחריות לביצוע הפיגוע באריאל. בשאר הארגונים בירכו על הפיגוע, ואמרו כי הוא "מתנה מהעם הפלשתיני".

דובר הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי אומר כי "ההתנגדות נלחמת היום באויב הציוני בעזה, ג'נין, ירושלים וכל הערים הכבושות, וכי הפיגוע באריאל הוא מתנה מהעם הפלשתיני לכל העמים החופשיים שהתקוממו בתהלוכות "יום ירושלים העולמי". השתתפות ההמונים שנענו לקריאה של ירושלים שלחה תקווה שגוברת כל יום בשחרור והבסת הישות הציונית, תוך שינוי המשוואה באמצעות פניית האויב להגנה במקום להתקפה".

אחד מאנשי גדודי חללי אל-אקצא הקריא בקולו הודעה מצולמת ובה אמר, "גדודי חללי אל-אקצא מקבלים אחריות מלאה לפיגוע הגבורה באריאל ושהביאה להרוג ציוני. כפי שהבטיחו לכם לפני כן הגדודים שהם יכפו עוצר ברחובות תל אביב, וקיימו. זה בא בתגובה למה שהכיבוש עושה בירושלים נגד המקומות הקדושים האסלאמיים והנוצרים".

בארגון הטרור חמאס חלקו אמש שבחים לפעולת הטרור בה נרצח מאבטח בן 23 בכניסה לעיר אריאל שבשומרון וכינו את מעשה "פעולת גבורה". 

בהודעה שפרסם ארגון הטרור ממושבו בעזה נכתב: "אנו משבחים את הפעולה ורואים בה מעשה גבורה.  המבצע ההירואי הזה, יחד עם יתר מבצעי ההתנגדות המתמשכים, שוברים את האשליה של כוחות הכיבוש כי הפשעים שהם מבצעים נגד האתרים הקדושים לאסלאם ולנצרות, יחד עם אלימות המתנחלים כלפי עמנו, יחד עם הפלישו תהנפשעות למסגד אל-אקצא, יגיעו ללא עונש או תגובה". 

"ההתנגדות תמשיך כל עוד הכיבוש נשאר על אדמותינו. אנשי ההתנגדות הגיבורים, יחד עם נשקם הטהור, יישארו כמו חומה בצורה שמגן על הארץ ואל מסגד אל אקצא מפשעי הכיבוש ומתנחליו עד ליום השחרור השיבה", נכתב בהודעת ארגון הטרור. 

מצה"ל נמסר כי מתחקור ראשוני של הפיגוע באריאל עולה כי שני מחבלים הגיעו ברכב לעמדת השמירה בכניסה המערבית לעיר, ירו למוות במאבטח במקום ונמלטו.

לוחמי חטיבת הקומנדו, סיירת צנחנים, גדוד 636 ויחידת מרעול פתחו בסריקות. כוחות מתוגברים של צה"ל יחד עם שב״כ ומשטרה בשילוב מאמץ מודיעיני, מנהלים מרדף אחר המחבלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר