פסע מאנרכיה: אחרי אירועי אתמול (רביעי), המראות הקשים חוזרים לערים המעורבות. בקבוק תבערה הושלך על ידי פורעים ערבים לבית הכנסת "דוסא" בשכונת נווה ירק שבלוד וגרם לשריפה של עץ. במקביל, תושבים מדווחים על ירי כבד בעיר.
11 בני אדם נעצרו בצומת אום אל-פחם ומוסמוס בחשד שהפרו את הסדר, יידו אבנים, הבעירו צמיגים ופגעו ברמזורים ובתמרורים במהלך הפגנה שהתקיימה במקום. שוטרים ולוחמי יס"מ שהיו במקום פיזרו את המתפרעים באמצעות שימוש באמצעים לפיזור הפגנות.
בנוסף, שוטרים התעמתו עם קבוצה של עשרות יהודים בלוד – והגיבה ברימון הלם. המשטרה מלווה אותם אל מחוץ לעיר.
בחולון, גבר בשנות ה-40 לחייו נעצר בחשד שהחזיק כלי תקיפה במסגרת ניסיון להפר את הסדר בעיר. החשוד נלקח לחקירה בתחנה המשטרה, שם עשויים לשקול לבקש להאריך את מעצרו בהתאם לצורכי החקירה.
מאות בני אדם התקהלו הערב במוקדים שונים בלוד. כוחות מג"ב פרוסים בנקודות החיכוך ברחבי העיר, והכניסות אליה חסומות.
במהלך הפגנה שהתקיימה בצומת ברניצקי באור עקיבא, החלו המפגינים להפר את הסדר ולקרוא קריאות גזעניות. השוטרים פיזרו את המתפרעים תוך כדי שימוש באמצעים לפיזור הפגנות, ועצרו ארבעה מהם.
ירי של ערבים על יהודים בלוד
מוקדם יותר, עימותים שלעתים לוו באש חיה פרצו בלוד, וביפו נעשה לינץ' בחייל צה"ל, שנפצע באורח קשה.
פרמדיק מד"א נדב ארזי, שטיפל בחייל, סיפר: "הוא ישב על המדרכה כשהוא בהכרה וסובל מחבלה מדממת בראשו. סיפרו לנו שהוא הותקף במהלך הפרות הסדר שהיו במקום, שנזרקו לעברו אבנים ורוסס לעברו גז מדמיע. ביצענו בדיקות רפואיות ופינינו אותו במהירות לבי"ח תוך המשך טיפול רפואי".
עדכון על מצבו של החייל שנפצע בלינץ' ביפו. דוברות איכילוב
בלוד, גבר יהודי נורה ונפצע באורח קשה, וגבר נוסף נפצע באורח קל מיידוי אבנים בעיר. בנוסף לכך, נהג ירה לעבר קבוצת ערבים שיידו לעברו אבנים, ואמר כי הוא חשש לחייו.
מוקדם יותר עשרות יהודים מיישובי יו"ש הגיעו לעיר באוטובוס, חלקם חמושים, בטענה שהגיעו למקום במטרה להגן על משפחות יהודיות במקום. השוטרים הורו להם לחזור על עקבותיהם.
שמונה מהמתפרעים בבת ים, בהם קטיני, נעצרו הערב בהפרות סדר שהתקיימו בעיר, כשברשותם כלי תקיפה. המשטרה פועלת בכוחות מתוגברים בעיר, תוך מיקוד באכיפת הפרות סדר.
גם בחיפה, נהג נעצר בחשד להחזקת כלי התקפה. במהלך התפרעויות בעיר, נעצרו שמונה אנשים בחשד למעורבות בזריקות אבנים והפרת הסדר. כמו כן, תושב קריית מוצקין בן 23 נעצר לאחר שקרא ברשתות החברתיות לצאת ולפגוע בכלי רכב וחנויות בעיר עכו.
בצפון הארץ, המשטרה חילצה משפחה יהודית שנקלעה בטעות לאום אל-פחם.
בנוסף לכך, צוות חדשות הותקף הערב בשכונת התקווה בתל אביב, בעת שכיסה התקהלות לא חוקית של יהודים, שתכננו להתקדם לכיוון יפו ולהתעמת בה עם תושבי העיר. שניים ממשתתפי ההפגנה תקפו צוות תקשורת של תאגיד "כאן" שהיה במקום, ונעצרו. המשטרה חסמה את הטיילת בין יפו לבת ים, כדי למנוע עימותים בין תושבי הערים.
בהכנת הידיעה השתתפו: דן לביא, שלומי דיאז, אבי כהן, איציק סבן, אסף גולן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו