בית משפט השלום בירושלים האריך היום (ראשון) בשבעה ימים גם את מעצרם של שני החשודים הנוספים במעורבות ברצח ובחטיפה של הנער ניסים שטרית בשנת 1986 ובחטיפתו של אבי אדרי בשנת 1990.
בדיון האחרון בעניינה של החשודה שנעצרה, אמר החוקר כי היא הודתה בחקירתה כי נאלצה לשמש כנערת פיתוי כדי להביא אדם כלשהו (ככהנ הכוונה לאבי אדרי) למקום מסויים. מוקדם יותר האריך בית המשפט בשבעה ימים את מעצרו של החשוד הראשון. המשטרה ביקשה 12 ימים וטענה למסוכנותו וחשש לשיבוש ראיות. עוד אמר נציג המשטרה כי עליהם לבצע עוד כשלושים פעולות חקירה שונות. בדיון עלה כי הוא נחקר בעבר בחשד למעורבות בהיעלמותו של שטרית אך חקירתו, בעדות פתוחה, לא הניבה מספיק ממצאים שהצדיקו את מעצרו. כעת הוא חשוד במעורבות בשני מעשי הרצח . צו איסור פרסום קיים על פרטי החקירה וזהות החשודים.
בדיון עלה כי אחד החשודים נחקר בעבר בחשד למעורבות בהיעלמותו של הנער ניסים שטרית, אך החקירה לא הניבה ממצאים שהספיקו כדי להביא למעצרו. הוא לא נחקר אז בחשד למעורבות ברצח של אדרי. בית המשפט האריך את מעצרו בשבעה ימים
כזכור, שלושה תושבי ירושלים נעצרו הבוקר בחשד שהיו מעורבים בהיעדרות הנער ניסים שטרית בשנת 1986 וברצח אברהם דרעי ב-1990. לאחר מעצר שלושת החשודים, שני גברים ואישה בשנות ה-60 לחייהם, הם הועברו לחקירה ביחידה המרכזית במחוז ירושלים. שניים מהחשודים הם חברים בקהילת "שובו בנים" של הרב אליעזר ברלנד.
בתוך כך, לפני כשנה, ב"כאן" שידרו את הסרט התיעודי "רב הנסתר", בו אחד מחסידיו של ברלנד הודה כי אנשי משמרת הצניעו רצחו את שטרית, ביתרו את גופתו וטמנו את חלקיה ביער אשתאול הסמוך לירושלים. ב"רב הנסתר" מוזכר גם מקרה הרצח של דרעי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו