שופט אישר לאסיר המשתייך לארגון פשיעה בצפון להתייחד עם אישה בניגוד לפקודות שב"ס, כך טוענים בארגון. גורמים בשב״ס תקפו את ההחלטה ואומרים: "החלטה הזויה. מדובר בהתערבות גסה בפקודות ובנוהלי שירות בתי הסוהר".
האסיר משתייך לארגון הפשיעה אבו לטיף, ומרצה עונש מאסר בן ארבע שנים וחודשיים בגין עבירות אלימות. שחרורו צפוי ביוני השנה. בעתירה שהגיש לבית המשפט הלין על ההחלטה שלא להתיר לו להתייחד עם רעייתו לצורך טיפולי הפריה שהם מצויים במהלכם.
בשב"ס מתרעמים על החלטתו של השופט וטוענים שהתקבלה אף שהאסיר אינו עומד באף אחד מהקריטריונים המאפשרים לאסיר התייחדות. עליו להיות נשוי כדת וכדין ולהציג תעודת נישואין שמעידה על נישואיו. מי שהוא ידוע או ידועה בציבור חייב להגיש תצהיר מאושר על ידי נוטריון, ומי שיש לו חבר/ה שביקר/ה אצלו בשנתיים האחרונות ברציפות.
השופט דרור ארד איילון שדן בתיק התעלם מהדינים המשמעותיים נגד האסיר ופסל גם את המידע המודיעיני שנמסר לו בנוגע להתנהגותו. הוא הדגיש בהחלטתו כי העתירה עוסקת בצירופן של שתי זכויות שזכו בפסיקת ביהמ"ש למעמד ייחודי: הזכות להורות והזכות להתייחדות. "על הזכות להורות נפסק כי היא זכות חוקתית שאינה מופקעת מעצם עונש המאסר על אף שעשויות להיות מוטלות עליה מגבלות שונות ויש לראותה לא רק כזכותו החוקתית של העותר אלא אף כזכותה החוקתית של בת זוגו, ובמקרה הנדון רעייתו".
בשב"ס מתרעמים על קביעת השופט שמדובר ברעייתו של האסיר, וטוענים שמדובר באסיר שהינו בן העדה הדרוזית ובת זוגו יהודייה - כך שאינם יכולים להיות נשואים כדת וכדין.
"עיינתי בחומר שהציג המשיב כמפורט לעיל. אכן העותר נוטה לא פעם להתנהגות לא תקינה שעיקרה רגזנות וכעסנות וכן התבטאויות לא הולמות. עולה שלפחות חלק ממנה ניתן לייחס לנסיבות הנוגעות לתיק, קרי, לסירוב המשיב להתייחדות. אף שאין בכך כדי להצדיק כל חריגה מהתנהגות תקינה יש בכך כדי להקהות את חומרתה", ציין השופט בהחלטתו. "לא הוצג סיכון קונקרטי למפגש ההתייחדות המבוקש, או לניצולו לשם ביצוע עבירות פליליות".
כן ציין כי ״יש להוסיף את העובדה, עליה אין מחלוקת, שרעייתו של העותר נמצאת במהלכו של הליך טיפול הפריה. עניין זה כרוך בנטילת הורמונים שבצד תועלתם יש בהם גם נזק והכבדה ניכרת. אילו התנהגותו של העותר הייתה חמורה במידה ניכרת אפשר שלא היה מנוס מנטל זה, אולם באיזון בין אירועי המשמעת האמורים לבין הנזק המשמעותי הפיזי והרגשי העולה מטיפולי פוריות, ולנוכח עוצמתן של הזכות להורות ושל הזכות להתייחדות, אשר דומה שלא ניתן להם המשקל הראוי בהחלטת המשיב, מצאתי שהחלטת השב״ס אינה יכולה לעמוד ועליו לאפשר לעותר התייחדות עם רעייתו כמבוקש לא יאוחר מיום 10.2.25".
״מדובר בהחלטה הזויה של השופט ולא בפעם הראשונה שהיא מתקבלת בניגוד מוחלט לפקודות ונוהלי השב״ס", אמר בתגובה בכיר בשב״ס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו