שטרות (אילוסטרציה). צילום: יהושע יוסף

גילה שהכסף שחסך נעלם - והשליך את השותף מהמרפסת

אלימות מזעזעת: תשעה חודשי מאסר בפועל נגזרו על פליט אריתריאי ששבר את רגליו של שותפו • "אין גם להתעלם מכך שעולמו של הנאשם חרב עליו", קבע השופט

[object Object]

פליט אריתריאי שעבד קשה במשך חודשים כדי לחסוך 7,500 שקלים לא דמיין שברגע אחד יאבד את כל רכושו - ובתגובת זעם בלתי נשלטת השליך מהמרפסת את שותפו החדש לדירה.

השופט ציון קאפח מביהמ"ש המחוזי ת"א הוריד לאחרונה את המסך על הדרמה האלימה הזו, כשגזר על הפליט הנאשם תשעה חודשי מאסר בפועל. "אין להסכים עם תגובת הנאשם ותוצאתה הקשה", קבע השופט, "אך גם אין להתעלם מכך שעולמו של הנאשם חרב עליו כשהבחין כי כל רכושו עלי אדמות נעלם".

על פי כתב האישום, האירוע האלים התרחש כשהנאשם חזר לדירתו בתום יום עבודה וגילה כי כספו נעלם - וחשדו נפל מייד על שותפו החדש לדירה. התביעה תיארה כיצד הסלים האירוע במהירות: תחילה דרש הנאשם מהמתלונן להחזיר לו את הכסף, וכשזה הכחיש שלקח אותו, החל היכה אותו הנאשם באגרוף לפנים ודחף אותו. המתלונן ניסה להימלט, וחיפש מקלט בחדרו של השותף השלישי לדירה.

"הנאשם לא הרפה", סיפרה התובעת. "הוא לקח סכין באורך 15 ס"מ והחל לאיים ולדקור את הדלת, ואז פרץ אותה בבעיטה". השיא הגיע כשהמתלונן נמלט למרפסת - שם הנאשם תפס אותו, הרים אותו והשליך אותו ממנה. התוצאות היו קשות - המתלונן סבל משברים חמורים בשתי כפות רגליו.

לקח סכין והחל לדקור את הדלת (אילוסטרציה), צילום: Gettyimages

השופט קאפח קבע כי מדובר בגובה משמעותי, והסתמך על עדות השותף השלישי, שסירב לקפוץ בעצמו מהמרפסת כשברח מהנאשם, כי "זה מאוד רחוק וגבוה".

מחלוקת בין התביעה להגנה

במהלך הדיונים נתגלתה מחלוקת חריפה בין התביעה להגנה. התובעת דרשה עונש מאסר ממושך של 7-4 שנים, בטענה כי "רק בנס לא נפגע המתלונן בצורה קשה יותר". מנגד, הסנגורית עו"ד יעל ניסן־פינקלמן מהסנגוריה הציבורית טענה כי מדובר באירוע ספונטני, שנבע מאובדן שליטה רגעי. "הנאשם חווה חוויה טראומטית כמה חודשים קודם לכן, כשהותקף ונשדד בידי אחרים", הסבירה, "אירוע שהשפיע על תגובותיו במקרה זה".

בסופו של דבר השופט קאפח בחר בדרך ביניים. בגזר הדין המנומק כתב: "אכן, מדובר 'רק' בסכום של 7,500 שקלים, אך אין דין סכום זה למי שאין לו רכוש כלשהו כדין סכום זה למי שהפרוטה מצויה בכיסו". עם זאת, הדגיש השופט, "הנזק אף יכול היה להיות חמור יותר, לו אותה שעה היתה חולפת מכונית בכביש שאליו הושלך המתלונן, או שהוא היה נופל על חלק אחר בגופו".

בשורה התחתונה, השופט גזר על הנאשם תשעה חודשי מאסר בפועל, שמהם ינוכו חמישה וחצי חודשים שכבר ריצה במעצר. כמו כן הוטלו עליו שבעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, והוא יחויב לפצות את המתלונן ב־5,000 שקלים, שישולמו בתשלומים.

בדבריו האחרונים לבית המשפט אמר הנאשם כי התנהגותו באירוע "לא מאפיינת אותו", והביע צער על המקרה. הוא ציין כי לא שלט בעצביו, וביקש להקל בעונשו. השופט קיבל חלקית את הבקשה, בציינו כי יש להתחשב בכך שהנאשם שהה בישראל 15 שנים ללא כל עבר פלילי, וכי עונש מאסר בפועל "יפגע בנאשם פגיעה העולה על מאסר לאזרח ולתושב במדינת ישראל", בשל היעדר מעטפת משפחתית בארץ, למעט אחות אחת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו