סיור בחנויות הממתקים הפזורות לאורך רחוב רבי עקיבא בבני ברק חשף מכירה של ממתקים לילדים תחת הלוגו של חברת מיה הגדולה והמוכרת, הנמכרים בשקיות סגורות – ללא סימון אלרגנים וללא פירוט רכיבים תזונתיים – באופן המנוגד לחוק; וחמור מכך - באופן שעלול להוות סכנה של ממש לחיי הילדים.
השקיות נמצאו בחנויות ממתקים פופולריות כמו ממתקי אליה, קנדי קאש, וחנויות נוספות. הסכנה המשמעותית במכירה של מוצרים בצורה הזו ברורה. סוכריות גומי מכילות ג'לטין, שהוא אלרגן שעלול במקרים חמורים גם לגרום למוות, מבלי שקיימת אזהרה על השקית.
כשחיפשנו מוצרים דומים בתל אביב, נחשפנו למוצרים תקינים באריזות תקינות כחוק. האם הילדים בבני ברק שווים פחות? האם ניתן לחשוף אותם לסכנות? מה האינטרס של חברת מיה ומה מרוויחים מכך המוכרים. דבר אחד ברור: זהו מעשה שאינו חוקי. כך לדברי משרד הבריאות.
תגובת משרד הבריאות: סימון תזונתי הוא סימון חובה על כל מוצרי המזון וזאת עפ"י תקנות ההגנה על בריאות הציבור וכל מי שלא מסמן – מפר את החוק. סימון אלרגנים בישראל הוא סימון וולונטרי, עם זאת בסיום הרפורמה שיזם משרד הבריאות בתחום המזון בה יכנס לתוקף כסימון חובה. אם כי רוב העוסקים במזון מציינים מזה שנים את נוכחותם של חומרים אלה על האריזה בכדי להימנע ממצב בו צרכן אלרגי צורך את המוצר.
לאור המידע שהתקבל בפניה זו, אנו נבחן את הנושא מול היצרן ומול נקודות השיווק הרלוונטיות ונפעל בהתאם לממצאים.
למרות פנייתנו לסמנכ"ל חברת מיה - הוא בחר שלא לשלוח תגובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו