לאחר יותר משנה במילואים בחטיבת קומנדו בעזה, לוחם המילואים הצעיר, ללא כל עבר פלילי, השתולל בתום משחק של קבוצתו האהודה, עלה על ניידת משטרה מוסווית והחל לקפוץ על הגג שלה.
המשטרה שעצרה אותו ביקשה להאריך את מעצרו וסורבה ואף הגישה ערר שנידחה וזה לא הספיק לה, המשטרה פנתה לצבא כדי שיופסק שירות המילואים שלו. הסנגור שלו פנה לבית המשפט שקבע כי הצעיר יוכל להמשיך ולהגן על המדינה.
לפני מספר שבועות, לוחם מילואים בחטיבת הקומנדו שדירת במילואים ממושכים מאז 7 באוקטובר יצא לחופשה והחליט ללכת לצפות במשחק של בית"ר ירושלים. ניידת משטרה מוסוות הגיע לאזור שבו הייתה התקהלות של אוהדים. הצעיר קפץ על המכונית מבלי שידע שמדובר בניידת משטרה. השוטרים עצרו אותו למשך הלילה וביקשו להאריך את מעצרו ב-3 ימים בחשד לתקיפת שוטרים והיזק לרכוש.
הסנגור עו"ד דניאל שמשישווילי, שייצג את הצעיר מטעם הסניגוריה הציבורית אמר בבית המשפט כי עצרו את מרשו כאילו מדובר היה במי שהולך לעשות פיגוע. "הוא העז אולי ועיצבן איזה שוטר והיום אסור להתעסק עם המשטרה... מדובר באוהד בית"ר שנים, מ-7 באוקטובר שנה שלמה כמעט רצוף לא רואה בית, ולא יוצא ולא נהנה וזה כדי שנוכל לחיות בביטחון.
"באה המשטרה מתוך ההמון וכל ירושלים נצבעה צהוב והשמחה שמזמן לא שמח, הודה ששתה אלכוהול, הוא בא להתפרק והוא גם הודה שלא היה צורך לקפוץ על הרכב אך זה רגע של החגיגות ובקטע שמחה ואף אחד לא בא לעצור מישהו כזה, אם השוטר נכנס לאירוע ומרגיש שקפצו על הרכב וזה מציק לו שיגיש תלונה, אבל עוצרים אותו?".
הצעיר עצמו אמר בדיון שהוא מבין שעשה טעות שלא היה אמור לעשות אותה. "אני הבכור ויש לי עוד 3 אחים והם גם לוחמים. אתמול כולנו יחד התאחדנו לראשונה מאז פרוץ המלחמה ויצאנו וחגגנו. קיבלתי יחס גרוע בעת מעצרי. בליתי עם אנשים שאני לא קשור אליהם והרגשתי מושפל והייתי על מדים עם אזיקים בידיים ורגליים והיה לי דם, קיבלתי מכות יבשות בכל הגוף. טיפה הגזמתי, אך קיבלתי יחס וכאב לי רק התחושה ששנה אני נותן מעצמי והרגשתי מושפל. אני לא קשור לפה", אמר חייל המילואים.
שופטת בית משפט השלום בירושלים, חוי טוקר, שחררה את החייל בערבות וציינה בהחלטתה העבירות המיוחסות לו אינן מקימות עילת מעצר של מסוכנות ובמיוחד, שמדובר בלוחם ללא עבר פלילי. "מאחר שמדובר בלוחם שהקדיש את זמנו ומרצו לשם שמירה על בטחון המדינה ואזרחיה, כמו גם אחיו, יש ליתן בו אמון ואסתפק בהוראה על התחייבות עצמית על סך 5,000 שקל".
בקשת המשטרה לעיכוב ביצוע נדחתה אך היא על ידי השופטת, אולם משטרת ירושלים לא ויתרה והגישה ערר לבית המשפט המחוזי שגם הוא נדחה. לאחר מכן המשטרה פנתה לצבא ועדכנה אותו על המקרה כדי שיופסק שירות המילואים של צעיר.
אור זאת פנה עו"ד שמשישווילי לבית המשפט בבקשה שיקבע שאין מניעה לגייס את הצעיר לשירות מילואים. לדיון התייצב מפקדו של הצעיר שהסביר על נחיצותו ותרומתו ליחידה המובחרת. לדבריו, "אנו מגויסים מתחילת המלחמה. אני המפקד שלו. אנו אחרי חודשים של לחימה בעזה ואחרי 2 משימות בלבנון. מחר אנו בפקודה השלישית שלנו ללבנון, שעשויה להיות ביממות הקרובות מאוד. כל חבורת הפיקוד היא של חטיבת המלואים המנוסה, ויש בה המון תפקידים כדי לתפקד בלחימה, לוחמים, אנשי ניוד, כולם יחד בסה"כ 40 לוחמים.
"החשוד הוא מפקד מוביל אצלנו, מוביל את הכח שאחריו נע מפקד האוגדה בעצמו. הוא לוחם מעולה ומוביל, אדם ערכי, ואני אומר את זה על רקע חוויות קשות שחווינו, אירועי לחימה עם נפגעים תוך כדי לחימה. גם התפקוד שלו ב-7.10 כשרצנו לקיבוצים התפקוד שלו היה מעל ומעבר. זה אדם שאני רוצה להמשיך ולראות לידי", אמר המפקד והוסיף: "אני מבין שהוא עשה מעשה מטומטם באזרחות שלו. אצלנו אין אירועים, זו לא רוח היחידה. הוא דרוש לנו, וזו השורה התחתונה. אני תומך בחזרתו ליחידה ולשירות המילואים חד משמעית. אנו צריכים אותו בחזרה לשורותינו".
השופטת טוקר שהתרשמה מדברי המפקד קבעה כי אין מניעה שהצעיר יוכל לחזור למילואים. "מאחר ומדובר באירוע נקודתי כשהרקע לו מופיע בתיק החקירה, והוא אינו מלמד על מסוכנות, מומלץ בזאת על חזרתו של המבקש לשירות המילואים, תוך הדגשה שאין בחקירה ו/או בחומר הראיות שנאסף במסגרתה, כדי לסכן את שירותו הצבאי של המבקש. הדברים מקבלים משנה תוקף לאור דברי השבח שנשמעו מפי מפקדו של המבקש ותיאורו ביחס לתרומתו של המבקש לביטחון המדינה ואזרחיה. כך נקבע כי אין מניעה שהצעיר ימשיך בשירות המילואים", סיכמה השופטת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו