"עומסי התנועה מנעו הצלת חיים"

מנכ"ל מד"א הסביר: "נצטרך ללמוד מהאירוע הזה. הייתה כאן תקלה חמורה של אי הגעת צוותים מצפון"

צילום: זיו קורן // צוותי מד"א באירוע רב נפגעים, ארכיון

קרדיט: משה מזרחי – חדשות 24, Israeli Media

האם תאונת הדרכים הקשה בדרום הייתה יכולה להסתיים אחרת? מעדויות רבות של אנשי כוחות הצלה, עומסי התנועה מכיוון צפון לזירת התאונה פגעו קשות במאמצי ההצלה.

"הייתה כאן תקלה חמורה של אי יכולת הגעה של צוותים מהציר הצפוני, לא רק שלקח הרבה זמן – יש צוותים רבים שנתקעו מאחור. הפקקים ואי חסימת התנועה הביאה לכך שנתקלנו כאן בפקק אדיר שמנע סיוע להצלת חיים. צריך ללמוד מהאירוע הזה הרבה, להפיק לקחים ולמנוע חזרה של זה בעתיד", כך אמר אלי בין מנכ"ל מד"א. 

מסוקים של צה"ל פינו את הפצועים קשה לבתי החולים, כשפראמדיקים של מד"א העניקו טיפול ראשוני לשאר הנפגעים. בתאונה נהרגו ארבעה בני אדם, ו-39 נפצעו. מצבם של 4 מוגדר קשה עד אנוש, 6 בינוני והשאר נפצעו קל.

רוב הפצועים וההרוגים ישבו בצדו הימני של האוטובוס, שנפגע מעגלת המשאית שזזה מסיבה שאינה ברורה למרכז הכביש. "זה נראה כמו זירת פיגוע", הוסיף יהודה פורבס, חובש איחוד הצלה. "האירוע הזה היה יכול להסתיים בצורה קשה הרבה יותר".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר