בשיתוף עו"ד נוי יוספזון בוסני
מאחורי הגלימה; ראיון אישי עם עו”ד נוי יוספזון בוסני. מאת: אדי סוברי
תחום מומחיות: דיני משפחה וירושה
מצב משפחתי: נשואה +3 בנות
מקום מגורים: קדימה
- עו”ד נוי יוספזון-בוסני, מה הוביל אותך לבחור להתמקצע בתחום דיני המשפחה?
בחרתי להתמקצע בתחום דיני משפחה וירושה מאחר שאני מאמינה שהגענו לעולם כדי להיות מאושרים.
אז גדלתי בסביבה בה ראיתי זוגות אומללים, שלו רק הייתה להם אפשרות הבחירה הם היו מתגרשים! ראיתי זוגות של אנשים מדהימים, כל אחד בפני עצמו, אבל ביחד זה פחות עבד להם ופגע בהם ובילדים שלהם.
אני זוכרת שהייתי מסתכלת מהצד ואומרת לעצמי – “אנשים מדהימים, כל אחד בפני עצמו, ביחד הם רעילים, עדיף להם בנפרד, להישאר חברים, להיות מאושרים ולגדל ילדים מאושרים”.
ושלא יהיו טעויות, אני לא בעד “פירוק משפחות”. אך אני מאמינה שכשטוב לאדם הוא טוב לסביבה וכשלא טוב לו אז הוא יכול להיות רעיל לעצמו ולסביבה. אז למה לבזבז את החיים הקצרים שלנו ולא להיות פשוט – מאושרים?!
- ספרי לנו על תיק הגירושין המאתגר ביותר שטיפלת בו במהלך הקריירה שלך ומה התובנות שעלו ממנו?
תיק הגירושין המאתגר ביותר שטיפלתי בו התאפיין בסכסוך עמוק סביב זמני שהות עם הקטינים. אני ייצגתי את הגבר שהיה ידוע בציבור של האישה ולהם נולדו 2 ילדים.
האישה סבלה מהפרעה נפשית קשה וצרכה קוקאין. הקושי היה שאבי האישה היה רופא שהוציא לה מרשמים באופן פרטי לתרופות הפסיכיאטריות ולא היה כל תיעוד בקופות החולים או בכל בית חולים לבריאות הנפש אודות מצבה הנפשי.
במסגרת התביעות ולאחר צווי גילוי מסמכים שכללו פניות לכל בית מרקחת באזור מגורי הצדדים, באמצעותם איתרתי מרשמים שרשם אבי האישה עבורה, הצלחנו להוכיח את מצבה הנפשי ולשכנע את בית המשפט למנות מומחה לבדיקת מסוגלות ומסוכנות, שלאחריה נדרשה האם גם לבצע בדיקות דם לאיתור סמים בגופה.
בסופו של יום, בית המשפט הורה על זמני שהות עיקריים אצל האב וזמני שהות אצל האם תחת פיקוח.
בעקבות ההתעקשות שלי בהליך הזה, האישה החלה לקבל טיפול והחלה תהליך גמילה. לאחר כשנה, האישה חזרה גם למעגל העבודה, הצדדים בקשרים טובים ולאישה קיימים זמני שהות נרחבים ולאחרונה החלו הקטינים גם ללון בביתה.
התובנות שלי הן לעשות טוב ולכוון לטוב עבור הלקוחות שלי ולגרום להם להבין שכשלצד השני (ההורה השני) גם טוב, הילדים שלהם ירוויחו.
- עו”ד יוספזון, תחום דיני המשפחה הוא תובעני ומחייב התמסרות טוטלית ללקוחות. איך את שומרת על איזון בין החיים המקצועיים לאישיים?
וואוו זו שאלה שמעוררת את המצפון שלי. אכן, תחום דיני המשפחה והירושה הוא תובעני ומחייב התמסרות טוטאלית ללקוחות. ידעתי זאת מהיום הראשון שלי בתחום ונכנסתי לתחום הזה בידיעה שאני מוכנה להתמסרות הזו.
יש לי 3 בנות צעירות בבית. לא פעם, בשעת לילה מאוחרת, תוקפים אותי רגשות אשמה שלא הספקתי להיות איתן באותו יום ולפעמים יש ימים שזה קורה ברציפות. יחד עם זאת, אני מאמינה שדרך החיים שלי מהווה דוגמה אישית לבנות שלי להיות נשים חזקות ועצמאיות, לעבוד במה שהן אוהבות ולהיות הכי טובות שיש.
אני מפצה את עצמי ואותן ובסופי השבוע אני מבלה עם המשפחה שלי, שהיא כל עולמי. אני דואגת לזמן איכות, פעם בשבוע, כל פעם עם ילדה אחרת. והכי הכי הכי חשוב – לבעלי ולי יש “דייט” שבועי קבוע (לפחות אחד!).
- מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שצריכה לאפיין עורך דין העוסק בדיני משפחה?
אין תכונה אחת. זה עולם ומלואו וחייב לשלב בשלוש תכונות שהן מבחינתי ה”משולש הקדוש”: אמפתיה, חמלה והקשבה.
- מהי הגישה שלך לגישור בסכסוכי משפחה?
מה שניתן לפתור בגישור – חייב להיפתר בגישור. זה חוסך המון ולא רק כסף. חוסך כאב וסבל, חוסך זמן, חוסך כעס ושנאה, ובעיקר מאפשר לנו לא “לשרוף את כל הגשרים”.
- איך את מתמודדת ברמה הרגשית עם מקרים קשים, כמו משמורת ילדים מורכבת או ניכור הורי?
תמיד חשבתי שהזמן והוותק יקלו עליי ברמה הרגשית, אבל זה לא באמת עוזר. ההיפך הוא הנכון.
הותק לצד ההורות שלי, הופכים את התיקים הקשורים לקטינים או חלילה להתעללות מינית בתוך המשפחה לקשים מנשוא מבחינה רגשית, ולצד זאת גם מחזק אותי שאני במקום הנכון!
אני לא אאפשר, במשמרת שלי, לאף הורה לפגוע בילדים שלו רק כי הוא כועס על בן הזוג השני. יש לי אפילו לקוח ש”פוטר” ממשרדי לאחר שהחליט שהוא עושה שימוש בילדים כדי לסחוט את אשתו בפן הרכושי. אני גאה בכך.
- מיהו האדם שהשפיע עלייך יותר מכל בחיים ואיך ההשפעה הזו באה לידי ביטוי בעבודתך?
ללא ספק אבא שלי. מאז שאני ילדה אמרתי לכולם שאני רוצה להיות עורכת דין. אבא שלי האמין בי עוד מגיל 6.
אבא שלי הוא זה שהתקשר אליי יום אחד ואמר לי: “קבעתי לך פגישה למחר באקדמיה למסלול משפטים”. ומאז הכל היסטוריה.
אבא שלי תמך בי לאורך כל תקופת הלימודים. בשנה השלישית ללימודים הוא חלה במחלת הסרטן ונפטר בגיל 50. כמה היה לו חשוב שלא אפספס כלום בלימודים ואצליח? השבעה שלו הסתיימה יום לפני פתיחת הסמסטר האחרון.
לצערי, אבי לא היה בטקס קבלת תארים וקבלת הרישיון. בשיחתנו האחרונה על העתיד הוא אמר לי: “את אוהבת את המקצוע הזה ובגלל זה את תהיי הכי טובה שיש. את כמוני, שחקנית נשמה. הכל או כלום!”
- מהו החלום הגדול שלך שעדיין לא הגשמת?
החלום הגדול שלי הוא משפחה גדולה! בינתיים יש לי שלוש בנות (תודה לאל!), אבל אני לגמרי בדרך להגשים את החלומות ולהרחיב את המשפחה שלי. אין כמו משפחה.
- מהו המוטו או המשפט שמנחה אותך בחיים?
“הכל אפשרי!” וב”תחבולות” נעשה שלום במשפחה.
- אם לא היית עורכת דין, במה היית עוסקת?
בטיפול או אימון עסקי. אגב, למדתי הדרכת הורים, ייעוץ זוגי וטיפול בשיטת “תטא היליניג”.
- בשעות הפנאי איפה אפשר למצוא אותך?
בתאילנד!
- היכן עו”ד יוספזון תהיה בעוד 10 שנים מהיום?
ממשיכה בשליחות שלי בעולם! משרד עורכי דין משפחתי עם צוות מנצח ועוטף.
כאשר החזון שלי הוא לעזור לכל הלקוחות שלי להפוך מצב קשה, רעיל ומאתגר לחוויה מלמדת ומגדלת לצד סגירת מעגלים אישיים ועשיית שלום פנימי מה שיאפשר להם לצאת לחיים חדשים ובאיכות חיים!
לאתר האינטרנט של עו”ד נוי יוספזון בוסני
בשיתוף עו"ד נוי יוספזון בוסני