בשיתוף עו"ד חיים הקמן
- במקרה של תאונה בין שני כלי רכב, על בעל הרכב האשם (חברת הביטוח במקרה ויש ביטוח לצד שלישי) לשאת בתשלום הנזק.
- יש לפנות לשמאי להעריך את עלות הנזק והקשר לתאונה מוקדם ככל הניתן שלא תעלה טענה שהנזק נגרם אחרי התאונה.
- במידה והרכב תוקן הפיצוי יהיה בהתאם לעלות התיקון אם זו נמוכה מהערכת השמאי בתוספת ירידת ערך לרכב שנגרם לו נזק.
- יש לצלם את הרכבים לאחר התאונה לפני שמפנים את הדרך, על מנת שהיה ברור מי הרכב שאשם בתאונה, שסטה מנתיבו לנתיב של הרכב האחר וכל פרט אחר שיסייע להוכיח את אשמתו של הרכב הפוגע.
- במידה ויש עדים לתאונה יש לקחת מהם פרטים, שם מלא מספר ת.ז, כתובת וטל (לכל הפחות מספר טלפון) שניתן יהיה להזמין אותם למתן עדות בבית המשפט במידת הצורך.
- יש לעדכן את חברת הביטוח כי קרתה תאונה ואת נסיבות התאונה, יש טופס שממלאים גם אם לא מפעילים את הביטוח ומגישים תביעה, קיימת חשיבות לגרסה שמסרתם לחברת הביטוח שלכם מיד לאחר התאונה, גם כאן כדאי לדווח בהקדם האפשרי ותוך מספר ימים.
- ניתן להגיש תביעה בגין הנזק גם ללא תיקון – תביעה זו נקראת תביעה לנזק גלובלי ללא תיקון ועל הרכב הפוגע לשאת בתשלום הנזק לרכב, גם כאשר הרכב לא תוקן כלל.
- במידה והייתם מעורבים בתאונה אתם זכאים לפיצוי בגין הנזק הגופני ואין כל חשיבות באשר לשאלת האשם, אך כאמור לעיל בנזקים לרכב משנה מי האשם בתאונה והוא זה שעליו לשאת בתשלום הנזק, במידה והרכב היה מבוטח הרי שחברת הביטוח של הרכב הפוגע תישא בתשלום הפיצוי.
- במקרים מסוימים לא ברור מי האשם בתאונה ולפעמים בית המשפט יבצע חלוקה של האחריות בין שני הנהגים לדוגמא 70% -30% אחריות לקרות התאונה.
- גם במקרים בהם נהג גרם לתאונה ולא היה לו רישיון נהיגה תקף, ניתן לקבל כיסוי ביטוחי וזאת במידה שהנהג לא ידע שאין לו רישיון תקף.
- לעיתים בית המשפט יפסוק אשם תורם לרכב שנפגע, לדוגמא שנפגע בחניה אם חנה במקום אסור למרות שלא היה כלל ברכב אך בעצם החניה במקום מסוכן הוא יהיה גם אחראי בצורה מסוימת לכך שקרתה תאונה.
- גם כאשר אין כל ראיה או עדות מי אשם בתאונה – בית המשפט נוטה להאמין לצד אחד לאחר ששומע את עדויות הצדדים, במידה והינכם בטוחים שהרכב האחר אשם בתאונה יש להגיש התביעה ובית המשפט יתרשם ממהימנות העדים ויקבע מי לדעתו האשם בתאונה.
- ניתן גם להגיש תביעה כגד מזיק אחר כגון ליקוי בכביש או חלק שהתנתק נפל וגרם נזק לרכב, ברוב המכריע של המקרים הנזק לרכב יגרם על ידי כלי רכב אחר.
- המשרד אחראי גם להלכות בתחום נזקי הרכב כגון: ת.א. 8460-06-16 שם נפסק פיצוי נוסף בסף של 8,000 ₪ בגין הימים בהם כלי הרכב תוקן ולא נסע. ע”א 24423-03-18 שם חברת הביטוח חויבה בתשלום גם שהרכב נבדק על ידי רק לאחר שנתיים ולאחר שתוקן.
- מרבית התיקים פשוטים וברור מי הרכב שאשם בתאונה ועליו לשלם נזקי הרכב גם אם לא מוכן לכך ונדרש שבית המשפט יכריע בסוגיה ויקבע שהוא האשם ועליו לשלם את נזקי הרכב.
- במידה וקיים לרכבכם ביטוח מקיף ניתן להגיש התביעה לחברת הביטוח שלכם אך תאלצו לשאת בהשתתפות עצמית ועלות הביטוח תתייקר בשלוש השנים הבאות, כך שעדיף להגיש התביעה כנגד הרכב האשם ולא להפעיל את הביטוח שלכם.
- מרבית עורכי הדין לתאונות דרכים מאפשרים יעוץ ראשוני ללא כל תשלום, במידה ואינכם בטוחים כיצד יש לפעול על מנת להבטיח תשלום כספי עבור נזק לרכבכם ניתן להיוועץ עם עורך דין נזקי רכב.
עורך דין חיים הקמן עורך דין נזיקין
ילדי טהרן 10 (מתחם העסקים WEST) ראשון לציון
טל ישיר: 050-7123474 פקס: 077-4704593
האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו
בשיתוף עו"ד חיים הקמן