שעון קיץ שיחל הלילה (בין חמישי לשישי) משפיע רבות על האזרחים - החל משעת השינה שכולנו נפסיד, ודרך שעות היום המרובות יותר שישנו את הרגלי החיים שלנו בחודשים הקרובים. אך האם שעון הקיץ משפיע על הצבא? שאלה זו כבר יותר מסובכת.
רוב הפעולות של צה"ל לא נעשות בשעות מוסדרות. הצבא פועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ולמעשה, ככל שמדובר בביטחון שוטף ביו"ש, שעות הפעילות הן לרוב שעות הלילה המאוחרות.
מסיבה זו, הרמדאן, שבו המוסלמים אוכלים בלילה ומכורח הנסיבות גם ערים בשעות מאוחרות יותר, מאתגר הרבה יותר מהחלפת השעון.
יש הליך אחד, שהפך לשגור במיוחד מאז 7 באוקטובר, שבו שעון הקיץ משפיע. המושג "כוננות עם שחר" לא היה מוכר למי שלא היה לוחם בשירותו הצבאי, אך לאחר הכישלון הנורא בשבת השחורה, מכיר כמעט כל ישראלי את ההליך שבמסגרתו הלוחמים פועלים בצורה משמעותית הרבה יותר עם עלות השחר להגנה על היישובים והמוצבים. הסיבה הינה שבעת הזריחה קל יותר לבצע מתקפה.
מבדיקה שלנו התברר כי היום זריחת השמש הייתה בסביבות השעה 05:30. המשמעות היא שבאזורים רבים ברחבי ישראל התעוררו הלוחמים לקראת שעה זו והצטרפו לחבריהם בעמדות ובגבולות על מנת להגן בצורה מיטבית יותר על מדינת ישראל.
מחר, לעומת זאת, הזריחה תהיה בסביבות השעה 06:30. המשמעות בזריחה מאוחרת יותר הינה בין היתר שהכוננות נעשית בעוד אנשים כבר מתחילים לצאת לעבודה, מה שהופך את הדברים למאתגרים יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו