מעל המצופה

גם עוגה בחושה יכולה לגנוב בקלות את ההצגה. מיקי שמו חושף: כך תהפכו קינוח רגיל לאטרקציה

צילום: איתיאל ציון // עוגות קינמון ושוקולד חלב. בארומת תפוז

השבוע נתמקד בעוגות מצופות, שהן תמיד עוגות מיוחדות ומזמינות יותר גם אם מדובר בעוגה בחושה. במדור זה אגיש לכם שלושה מתכונים של עוגות בחושות קלאסיות עם ציפוי מיוחד, ועוד עוגת קרם עגולה בציפוי מרשים.

עוגות שיש קינמון ושוקולד חלב אישיות

עוגות קלילות עם שוקולד חלב, ארומת תפוז וקינמון שמוסיף עקצוץ מיוחד. מושלמות לצד כוס קפה. המתכון לכ־10 עוגות אישיות בקוטר 10 ס"מ ובגובה 2 ס"מ. דרגת קושי: קלה.

החומרים לעוגות: 

√ 100 גרם חמאה רכה

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר 

√ 2 ביצים בגודל L 

√ 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מנופה 

√ 1 כפית אבקת אפייה 

√ 1 כפית קינמון 

√ 60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים

√ 1 כפית תמצית וניל

√ 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 

√ גרידה מ־1 תפוז

√ 75 גרם שוקולד חלב

לציפוי שוקולד בלונדי: 

√ 250 גרם שוקולד בלונדי 

√ 3 כפות שמן זרעי ענבים

√ 30 גרם (3 כפות) פולי קקאו

מכינים את העוגות: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים בהדרגה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבלים רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את מיץ התפוזים, תמצית הווניל, השמנת החמוצה וגרידת התפוז וממשיכים בפעולת הערבול רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

על גבי אמבט בן מארי ממיסים את שוקולד החלב. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבניות האישיות ויוצקים מעל את שוקולד החלב המומס. מכסים בשאר התערובת ומערבבים בעדינות בעזרת סכין ליצירת מראה של שיש. אופים כ־50 דקות עד הזהבה או עד מבחן הקיסם. 

מכינים את הציפוי ומצפים: על גבי אמבט בן מארי ממיסים את השוקולד, מוסיפים את שמן זרעי הענבים ופולי הקקאו ומערבבים עד אחידות. מניחים את העוגות האישיות על גבי רשת, שופכים עליהן את הציפוי, מצפים ומגישים מייד.


עוגות שוקולד אישיות. מושלמות ליום הולדת // צילום: איתיאל ציון

עוגות שוקולד אישיות

עוגות שוקולד אישיות קלאסיות ונימוחות בפה, עם ציפוי שוקולד המבוסס על שמן זרעי ענבים. קינוח מושלם לארוחה חגיגית או ליום הולדת. המתכון לכ־10 עוגות אישיות בקוטר 10 ס"מ ובגובה 2 ס"מ. דרגת קושי: קלה. 

החומרים לעוגות: 

√ 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות 

√ 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 

√ 4 ביצים בגודל L 

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר 

√ 1/2 כפית מלח 

√ 105 גרם (3/4 כוס) קמח מנופה 

√ 1 כפית אבקת אפייה 

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב 

לציפוי שוקולד מריר: 

√ 200 גרם שוקולד מריר 

√ 3 כפות שמן זרעי ענבים

√ 30 גרם (3 כפות) שברי שקדים קלויים גרוסים

מכינים את העוגות: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. על גבי אמבט בן מארי ממיסים את השוקולד והחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות בינונית את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והחלב וממשיכים בפעולת הערבול עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבניות מעט משומנות ומכניסים לתנור לכ־30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועליו פירורים לחים. מחלצים מהתבניות ומצננים על גבי רשת. 

מי שאוהב יכול לפזר 100 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ על גבי התערובת לפני הכנסתה לתנור.

מכינים את הציפוי ומצפים: על גבי אמבט בן מארי ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים את שמן זרעי הענבים ושברי השקדים ומערבבים עד אחידות. מניחים את העוגות האישיות על גבי רשת, שופכים עליהן את הציפוי, מצפים ומגישים מייד.

עוגת שוקולד לבן בציפוי אדום 

זוהי עוגה מהירת הכנה, אך חגיגית ומושלמת, עם שלושה מרקמים: תחתית של פצפוצי אורז, מוס שוקולד לבן וציפוי אדום. המתכון לתבנית בקוטר 18-20 ס"מ. דרגת קושי: בינונית־קשה.

החומרים לתחתית: 

√ 110 גרם שוקולד לבן 

√ 60 גרם פצפוצי אורז 

למוס שוקולד לבן:

√ 5 גרם (3/4 1 כפיות שטוחות) ג'לטין 

√ 45 מ"ל (3 כפות) מים קרים

√ 750 מ"ל (3 מכלים) שמנת מתוקה 

√ 260 גרם שוקולד לבן 

לציפוי אדום:

√ 6 גרם (2 כפיות) ג'לטין 

√ 30 מ"ל (2 כפות) מים קרים 

√ 75 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר 

√ 75 גרם ( 1/2 2 כפות) גלוקוזה 

√ 40 מ"ל (1/2 2 כפות) מים 

√ 55 מ"ל חלב מרוכז ממותק 

√ צבע מאכל אדום 

מכינים את התחתית: על גבי אמבט בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן עד המסה מוחלטת, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים, מהדקים היטב ומעבירים למקרר לשעה לפחות. 

מכינים את מוס השוקולד הלבן: בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומשהים כ־10 דקות. בינתיים מביאים לרתיחה 1/2 1 מכלים של שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים. מחממים לכמה שניות את הג'לטין במיקרוגל, מוסיפים אותו לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר. 

מקציפים את 1/2 1 מכלי השמנת המתוקה הנותרים עד שמתקבלת קצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את המוס על התחתית ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. 

מכינים את הציפוי האדום: משרים את הג'לטין במים הקרים. מרתיחים את הסוכר, הגלוקוזה והמים, מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את החלב המרוכז ומסת הג'לטין (אם צריך, מחממים אותה לכמה שניות במיקרוגל) ומבלנדרים לתערובת אחידה. מוסיפים את צבע המאכל, בכל פעם טיפה־שתיים ומבלנדרים עד שמתקבל הגוון הרצוי.

מרכיבים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על גבי רשת, מצפים את העוגה בציפוי, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.


עוגת שוקולד לבן בציפוי אדום. מהירת הכנה ומרשימה // צילום: איתיאל ציון

עוגת קפה ופקאן 

הקסם של עוגת הקפה והפקאן הזאת הוא ברויון, שמעניק לה טעם עדין ומרקם רך מאוד. הציפוי של העוגה מפתיע אף הוא, מכיוון שהוא מכיל פולי קקאו שמקפיצים את הטעם ומעניקים לעוגה מרקם נוסף. המתכון ל־2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ. דרגת קושי: קלה.

החומרים לעוגות:

√ 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה לשימון התבניות

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חם 

√ 1 כף אבקת קפה נמס 

√ 200 גרם חמאה רכה 

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה

√ 3 ביצים בגודל L 

√ 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח רגיל 

√ 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 

√ 240 מ"ל (1 כוס) רויון 

√ 1/2 כוס פקאן קלוי קלות ושבור גס לציפוי שוקולד לבן:

√ 250 גרם שוקולד לבן 

√ 3 כפות שמן זרעי ענבים

√ 30 גרם (3 כפות) פולי קקאו

מכינים את העוגות: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים קלות את התבניות. מערבבים את החלב החם עם הקפה הנמס עד המסה. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר כ־2 דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת־אחת), עד שהן נבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ולבסוף את הרויון ותערובת החלב והקפה, וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים וממשיכים לערבל רק עד פיזורם בתערובת. יוצקים לתוך התבניות ומחליקים. אופים כ־40 דקות עד הזהבה או עד מבחן הקיסם. מחלצים מהתבניות ומצננים על גבי רשת. 

מכינים את הציפוי ומגישים: על גבי אמבט בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן. מוסיפים את שמן זרעי הענבים ופולי הקקאו ומערבבים עד אחידות. שופכים את הציפוי על גבי העוגות, מצפים ומגישים.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר