מתוקים שלי

עם קוקוס, שומשום והרבה שוקולד. לכבוד הפסח מיקי שמו מעניק לעוגיות הקלאסיות של החג טוויסטים משמחים במיוחד

צילום: איתיאל ציון // עוגיות קוקוס־תפוז. אפשר לצפות חצי מהעוגייה בשוקולד

חג הפסח הוא זמן נפלא לארח ולהתארח, ולא רק בליל הסדר. כל ימי חול המועד הם תקופה נהדרת, שבמהלכה מבלה המשפחה יחדיו, ואין כמו קפה ועוגיות כדי להנעים את הזמן המשותף לכולם. 

אפשר לנצל את הימים האלה להכנה בצוותא של עוגיות ונשנושים טעימים וכשרים לפסח, ואפשר גם להביא אותם כשי, כשמתארחים אצל חברים או קרובי משפחה - שימו אותם בצנצנת, והרי לכם מתנה.

במדור זה אחלוק איתכם מתכון לעוגיות שומשום קלאסיות, שמשודרגות לעוגיות סנדוויץ' עם גנאש שוקולד מריר, מכון לעוגיות קוקוס־תפוז

מצופות בשוקולד, ומתכון לעוגיות מרנג עם הפתעות שוקולד צ'יפס בתוכן. 

כל שלושת המתכונים הם לעוגיות קלאסיות שהענקתי להן את הטוויסט הקטן שלי, ואפשר להגיש אותן גם בסיומו של חג הפסח, כשמגיעה המימונה; שכן לרוב, הקינוחים שנמצאים על שולחן החג במימונה עדיין כשרים לפסח, והם כאלה שכמעט לא מכילים גלוטן. אז שיהיה לכולנו חג שמח ומתוק!

עוגיות שומשום

עוגיות השומשום הקלאסיות הן טעימות ומתאימות לפסח. אני אוהב לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ' עם גנאש שוקולד מריר. לעוגיות אורך חיים ממושך יחסית, אבל ברגע שמזלפים את הגנאש זה מקצר את טווח הטריות, ולכן אני ממליץ לזלף את הגנאש ממש לפני ההגשה. המתכון מתאים לכ־40 עוגיות סנדוויץ'. דרגת קושי: קלה־בינונית.

החומרים לעוגיות: 

√ 70 גרם (1/2 כוס) שומשום לבן 

√ 70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא 

√ 120 גרם (1/2 כוס + 1 כף) סוכר דמררה 

√ 100 גרם (1/3 כוס + 1 כף) גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

√ 15 מ"ל (1 כף) מים 

√ 100 גרם חמאה רכה 

למלית: 

√ 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה 

√ 125 גרם שוקולד מריר 

מכינים את העוגיות: קולים את שני סוגי השומשום במחבת על אש נמוכה־בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את סוכר הדמררה, הגלוקוזה והמים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השומשום ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בפעולת הבישול 3-4 דקות עד שהתערובת מזהיבה ומסמיכה קלות. מצננים כ־10 דקות. 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מניחים על נייר האפייה תבנית סיליקון (שבלונה) עם חורים בקוטר 4 ס"מ ומורחים עליהם את המסה בשכבה אחידה בעזרת מרית. מרימים את השבלונה, מעבירים לתבנית הבאה ואופים מייד. אם אין ברשותכם שבלונה כזאת, אפשר להניח על התבנית, בעזרת כפית שטובלים במים חמים מפעם לפעם, כ־80 תלוליות בקוטר 3 ס"מ ובמרווחים של 5 ס"מ. 

אופים 10-12 דקות עד הזהבה קלה ומצננים היטב. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים. 

מכינים את המלית: בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים על גבי השוקולד המריר ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים במקרר בכלי אטום. 

מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על מחצית מהעוגיות. סוגרים את העוגיות הנותרות ומגישים.


עוגיות שומשום. במילוי גנאש שוקולד מריר // צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון

עוגיות קוקוס־תפוז מצופות בשוקולד

לקחתי את עוגיות הקוקוס שאנו מכירים בפסח, הענקתי להן טוויסט בנראות ובטעם, ובנוסף שדרגתי אותן בניחוח תפוזי, שמתאים מאוד לעונה, והחלטתי לצפות מחצית מהעוגייה. המתכון מתאים לכ־60 עוגיות. דרגת קושי: קלה.

החומרים לעוגיות: 

√ 2 ביצים בגודל M 

√ 120 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

√ 130 גרם (1/2 1 כוסות) קוקוס טחון 

√ קליפה מגוררת מ־1 תפוז

√ 25 גרם חמאה מומסת 

לציפוי: 

√ 100 גרם שוקולד מריר מומס 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הביצים עם אבקת הסוכר 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקוקוס הטחון, קליפת התפוז המגוררת והחמאה המומסת ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

בעזרת כפית מניחים על התבניות תלוליות בקוטר 3 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ. משטחים את התלוליות בעזרת גב הכפית לעובי 1/2 ס"מ ואופים 8-10 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. 

טובלים מחצית מהעוגייה בשוקולד המומס, מחזירים לנייר האפייה וממתינים להתייצבות. שומרים בכלי אטום עד 10 ימים.


עוגיות מרנג. עם שוקולד צ'יפס בפנים

עוגיות מרנג עם הפתעות

עוגיות מהירות הכנה, שכוללות ממש מעט מצרכים, אבל התוספות שלהן משדרגות אותן מאוד. המתכון מתאים לכ־35 עוגיות. דרגת קושי: קלה.

החומרים לעוגיות: 

√ 3 חלבונים מביצים בגודל L 

√ קורט מלח 

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר 

√ 200 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס 

√ 70 גרם (1 כוס) קורנפלקס (לא ממותק) 

מחממים תנור ל־140 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. 

במערבל מקציפים במהירות בינונית את החלבונים וקורט המלח עד שמתקבל קצף רך ולבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים בפעולת ההקצפה כ־5 דקות נוספות עד שמתקבל קצף יציב מאוד. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את השוקולד צ'יפס והקורנפלקס ובעזרת לקקן מקפלים את התוספות בעדינות פנימה. 

בעזרת 2 כפיות מניחים על גבי נייר האפייה תלוליות בקוטר 5 ס"מ במרווחים שווים של 2 ס"מ. אופים כ־20 דקות עד שהעוגיות מתייבשות ונסדקות מעט. מצננים בתבניות האפייה ומחלצים מהתבניות. 

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר