לא סתם זכה עץ השקד לשמו - הוא שוקד על פריחתו מוקדם מכל אחיו העצים. כבר בפברואר, כשהם עדיין עירומים מהשלכת, פריחת השקד יפה וחגיגית. וכשהיא מופיעה במלוא תפארתה, היא מסמלת את בוא האביב.
בואו של האביב לוחץ אצלי על כפתור של אנרגיה ופעילות. זוהי תקופה של התחדשות. אני זוכר את עצמי כילד, בתקופה שבין פורים לפסח, אחרי כל עבודות הבית נהנה מההכנות לחג הפסח ולחגיגות המימונה.
אצלנו השיא הגיע לא בחגיגת המימונה, אלא בהתארגנות שלפניו, כשכולם ישבו יחד סביב השולחן בפינת האוכל, מגלגלים, חותכים, יוצרים צורות וממלאים, עם כמויות של מנז'טים צבעוניים בכל פינה ואלפי עוגות ופטיפורים. בערב חגיגי שכזה ינצח תמיד המרציפן, שבשנות ה־80 נחשב למעדן יוקרתי ואיכותי יותר משוקולד.
מרציפן הוא מסוג הממתקים שלא כולם אוהבים, ואני לא מבין למה - הרי הוא עשוי בצק שקדים וסוכר. ובעיניי הוא לא סתם ממתק, אלא מסמל שפע ועושר.
משמשים מיובשים ממולאים במרציפן ובתימין
החומרים למרציפן:
√ 200 גרם שקדים
√ 150 גרם אבקת סוכר
√ 6 ענפי תימין, רק העלים
√ 100 גרם שקדים מרים טחונים עם הקליפה. ניתן למצוא אותם בשוק התבלינים. אלה השקדים שנמצאים בתוך גלעיני המשמש (גוגואים)
אופן ההכנה:
1. משרים את השקדים במים רותחים כ־10 דקות, עד שהקליפה נפרדת בקלות.
2. מקלפים את השקדים, מייבשים אותם וטוחנים. אפשר גם לקנות אבקת שקדים, אך ככל שהשקדים הטחונים טריים יותר, כך המרציפן יהיה טעים יותר ובעל מרקם נעים יותר.
3. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק מרציפן.
למשמשים:
√ 1 חבילת משמשים מיובשים
√ 200 גרם שקדים לבנים
√ 20 שקדים שלמים (מספר זהה למשמשים)
√ 20 ענפי תימין (מספר זהה למשמשים)
לציפוי:
√ שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1. יוצרים כיס בכל משמש וממלאים במרציפן.
2. דוחסים פנימה שקד שלם וסוגרים בעזרת ענף תימין (כמו בתפירה).
3. ממיסים שוקולד לבן.
4. מחזיקים בענף וטובלים את המשמש בשוקולד המומס.
טארטלט תותים ומרציפן
החומרים למרציפן:
√ 200 גרם שקדים
√ 150 גרם אבקת סוכר
√ ניתן להוסיף: קליפה מגוררת מ־1 לימון
או 2 כפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1. משרים את השקדים במים רותחים ל־10 דקות, עד שהקליפה נפרדת בקלות.
2. מקלפים את השקדים, מייבשים אותם וטוחנים.
3. מערבבים היטב את השקדים הטחונים עם אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק מרציפן.
לקרם השקדים:
√ 100 גרם חמאה רכה
√ 100 גרם אבקת סוכר
√ 100 גרם אבקת שקדים
√ 1 ביצה
√ 10 גרם קורנפלור
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים עד לאיחוד.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצה והקורנפלור ומערבלים עד לאיחוד.
לטארטלטים:
√ 1 חבילת בצק פילו כשר לפסח
√ 10 תותים חתוכים לקוביות
√ 10 עלי נענע קטנים
√ אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. פורשים את עלי הפילו הכשר על משטח וקורצים עיגולים בגודל התבניות שיש ברשותכם.
2. מסדרים את עלי הפילו בתבניות (אם התבניות מטפלון, אין צורך לשמן. אם לא, לשמן במעט חמאה).
3. מניחים מעל בצק הפילו תבנית כדי שלא ישנה את צורתו בתנור.
4. אופים בחום של 170 מעלות במשך כ־15 דקות.
5. לאחר שהטארטלטים התקררו, מזליפים מהקרם.
6. לוקחים גוש מהמרציפן, מקררים וחותכים לקוביות בגודל של קוביות התותים. מפזרים מעל קרם השקדים את התותים והמרציפן.
7. מפדרים באבקת סוכר ומניחים עלי נענע לקישוט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו