מה נשתנה? ההשקעה - מתכונים וואו לכל החג

ההגשה. ההמלצה הכי טובה? להיות מוזמנים | צילום: אסף קרלה

ארוחת ליל הסדר היא ללא ספק מלכת הארוחות המשפחתיות • רגע לפני קבלו 3 מתכונים ו־3 קינוחים שיסחטו מחמאות לאורך החג כולו

אז במה נשתנתה ארוחת הפסח מארוחת שישי? שבכל יום שישי אני מכין למשפחה ארוחה מושקעת. אבל בארוחה של פסח לא מדובר רק בארוחה מסורתית וטעימה, אלא בחוויה שמתחילה מהניקיונות ומקניית המצרכים ונמשכת בבגדים חדשים וחגיגיים ובמפגש עם המשפחה המורחבת.

שמתם לב שלקראת הפסח אנחנו תמיד עושים אותן טעויות? טעות אחת - מתחילים בניקיונות מוקדם מדי. ואז מגיע פסח, ונחשו מה... מנקים שוב, כי הניקיון הרי לא נשמר. טעות שנייה - הבהלה לסופר. בכל יומיים הולכים לעשות פרויקט קניות אחר, ובין לבין קופצים שוב, כי תמיד שכחנו משהו.

אני מנצל את המדור כדי לעשות לכם ייעוץ ארגוני קטן. לפני הכל, שבו רגע עם דף ועט. רשמו בדף מסודר את כל התפריט - ראשונות, עיקריות, תוספות, סלטים, קינוח, שתייה, פיצוחים, פירות, מצות, צלחת הסדר - הכל!

עכשיו קחו דף נוסף ותכינו טבלה. רשמו בעמודה אחת את שם המנה, בעמודה נוספת את כל המרכיבים והכמויות, בעמודה נוספת את הכלים שתצטרכו, ובעמודה האחרונה את יום ההכנה. למשל, אם מתכון מסוים דורש יומיים, רשמו: יום ראשון חליטה, יום שני צלייה. והמלצה אחרונה שלי: מדי פעם תשתדלו להיות המוזמנים. זה בכלל יפנה לכם זמן פנוי.

ההגשה. ההמלצה הכי טובה? להיות מוזמנים, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

 

קבב דג ים עם פול, לימונים ועמבה

קבב דג. לא לשכוח את הלימון, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

החומרים (ל־8 מנות):

√ 1 לימון פרוס דק ומיץ סחוט טרי מלימון נוסף
√ 1 כף עמבה
√ 1 ראש שום ירוק קצוץ גס
√ 1 חופן פול טרי
√ 4 שיני שום קלופות וחצויות
√ שמן זית לטיגון
√ 1 כפית כורכום
√ עלי שומר לקישוט

לקבב:

√ 1 ק"ג דניס טחון (או כל דג לבן שאוהבים)
√ חופן כוסברה קצוצה
√ חופן פטרוזיליה קצוצה
√ 5 שיני שום כתושות
√ 3/4 כוס פירורי מצה
√ 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
√ מלח

אופן ההכנה:

• מערבבים היטב את מרכיבי הקבב לעיסה אחידה ויוצרים ממנה קציצות.

• יוצקים לסיר שמן זית ומטגנים את השום עד להזהבה.

• מוסיפים את העמבה והכורכום, 1/2 מכמות מיץ הלימון ו־1 כוס מים ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים את האש ומסדרים את קציצות הדג בסיר.

• בין הקציצות מסדרים את פרוסות הלימון, הפולים, מעט מלח גס ואת שאר מיץ הלימון.

• יוצקים מעל 5 כפות שמן זית, מכסים ומבשלים

• במשך 30-20 דקות. מקשטים בעלי שומר ומגישים.

כתף טלה עם תפוזים והל

הטלה. ויש גם יין, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

החומרים (ל־6 מנות):

√ 2 ק"ג קוביות כתף טלה – קוביות גדולות, בערך 10x10 ס"מ, כולל עצמות
√ 2 בצלים פרוסים
√ 10 שיני שום קלופות וחצויות
√ 15 בצלצלים קטנים קלופים
√ מלח גס, פלפל שחור גרוס
√ 2 תפוזים
√ 5 תרמילי הל
√ 3 מקלות קינמון
√ 1/4 כוס קוניאק
√ 1/2 1 כוסות יין אדום
√ שמן לטיגון

אופן ההכנה:

• מטגנים את קוביות הטלה מכל צד עד להשחמה.

• מבשלים את הקוביות המושחמות במים רותחים במשך שעה וחצי, עד שהבשר מתרכך. שומרים בצד.

• במחבת שבה טיגנו את קוביות הטלה מטגנים את הבצלים עד להזהבה.

• מוסיפים את השום והקוניאק ומרתיחים במשך 3 דקות. מוסיפים את היין האדום, ההל והקינמון, • מקלפים תפוז אחד ומוסיפים את הקליפות.

• מערבבים ונותנים לכל הנוזלים להצטמצם ל־1/4 מהכמות.

• מוסיפים את הבשר ו־3 כוסות מים. הנוזלים צריכים להגיע ל־3/4 מגובה הבשר. מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות.

• חותכים את התפוזים לרבעים ומוסיפים אותם ואת הבצלצלים, וממשיכים לבשל עוד שעה.

קישואים עם תרד ושומר

הקישואים. שמן זית מלמעלה, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

החומרים (ל־4 מנות):

√ 10 קישואים קטנים בלאדי (הכי קטנים שיש)
√ שמן זית לטיגון
√ צרור תרד טורקי
√ 5 יחידות בייבי שומר חצויים לשניים
√ 2 חופנים עגבניות שרי צהובות חצויות
√ 10 שיני שום קלופות וחצויות
√ 4 ענפי תימין
√ 2 כוסות מרק עוף כשר לפסח
√ מלח גס
√ 1 כפית כורכום
√ קורט זרעי כוסברה
√ 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

• יוצקים למחבת שמן זית ומטגנים את הקישואים (בשלמותם, לא קלופים).

• מוסיפים את השום והבייבי שומר.

• לאחר שהירקות משחימים מעט, מפזרים מעל מלח גס.

• מוסיפים את כל התבלינים, עגבניות השרי, התימין והמרק ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומרככים את הירקות במשך 15 דקות. מטמינים את עלי התרד בין הקישואים ומכניסים לתנור להשחמה ל־10 דקות בחום גבוה.

קרם לימון ומי זהר עם תותים ומרנג נענע מיובשת

הקרם. לא לשכוח את הפיסטוקים, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

החומרים:

√ 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
√ קליפה מגוררת מ־1 לימון
√ 5 חלמונים גדולים
√ 1 כוס סוכר
√ 1 מכל שמנת מתוקה
√ 2 כפות קורנפלור
√ 1 כפית מי זהר
√ 150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

• מחממים בסיר שמנת עם קליפת לימון.

• טורפים בקערה יחד חלמונים עם מיץ לימון, סוכר, מי זהר וקורנפלור.

• מוסיפים את החלמונים הטרופים לסיר השמנת, מבשלים

• על להבה בינונית עד סמיכות תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ־10 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן.

• מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס, מסננים ומצננים.

למרנג:

√ 1 כף נענע יבשה
√ 120 גרם חלבונים (מ־3 ביצים)
√ 200 גרם סוכר
√ 1 כפית חומץ
√ 1/2 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

• מקציפים במשך כ־10 דקות במיקסר את החלבונים ומוסיפים בזרם דק את הסוכר ואת שאר המרכיבים עד לקבלת מרנג חזק.

• בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים שכבה עבה ועגולה של המרנג (כמו חומוס) בקוטר 25 ס"מ.
מכניסים לאפייה בחום של 60 מעלות למשך 4 שעות, עד שהמרנג יבש וחזק.

לתותים:

√ 250 גרם תותים חתוכים לחצי
√ 1 כף סוכר
√ מיץ סחוט טרי מ־1/2 לימון

• מבשלים בסיר או במחבת במשך 5-3 דקות ומצננים.

להרכבת הקינוח:

√ 50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים ולא מלוחים

• מניחים את המרנג על צלחת הגשה, ומעל יוצקים קרם לימון בנדיבות. מפזרים מעל את התותים עם הרוטב ואת הפיסטוקים ומגישים.

סוטלץ עם רוטב תפוזים ופיסטוקים (לאוכלי קטניות)

הסוטלץ. הסוד הוא בערבוב, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

סוטלץ הוא קינוח אורז מתוק המבושל בחלב, המגיע מאזור מדינות הבלקן.

החומרים לסוטלץ:

√ 100 גרם אורז
√ 50 גרם סוכר
√ 1/2 ליטר חלב
√ 100 גרם מים רותחים
√ קורט מלח
√ קמצוץ קינמון
√ 125 גרם שמנת מתוקה
√ 1 כפית מי ורדים או מי זהר

• מבשלים הכל יחד, למעט מי ורדים או מי זהר, תוך כדי ערבוב, על אש נמוכה כ־20 דקות.
בתום הבישול מוסיפים מי ורדים או מי זהר ומערבבים.

לרוטב התפוזים:

√ 1 תפוז חתוך לקוביות קטנות (עם הקליפה)
√ מיץ סחוט טרי מ־2 תפוזים
√ 5 כפות סוכר
√ 1/2 כוס מים

• מבשלים על אש בינונית את כל המרכיבים יחד במשך כ־25 דקות, עד לקבלת סירופ.

להגשה:

√ 100 גרם פיסטוקים קלויים לא מלוחים

• מוזגים את הסוטלץ לקעריות, יוצקים מעל את רוטב התפוזים ומפזרים את הפיסטוקים הקלויים.

מוס שוקולד עם קרמבל אגוזים

המוס. במרקם חלק, צילום: וסטיילינג: אסף קרלה

החומרים לקרמבל אגוזים:

√ 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
√ 160 גרם סוכר חום 
√ 260 גרם אבקת שקדים 
√ 2 גרם מלח
√ 30 גרם אגוזי פקאן קלויים ושבורים
√ 30 גרם פיסטוקים גרוסים
√ 30 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הגלם, למעט האגוזים.
• כשמתקבלת תערובת חולית (דומה לקוסקוס) מוסיפים פנימה את האגוזים עד לקבלת גושי בצק קטנים.
• מפזרים את הקרמבל על מגש מרופד
• בנייר אפייה ואופים בחום של 160 מעלות במשך 20 דקות.

למוס שוקולד:

√ 350 מ"ל חלב
√ 570 גרם שוקולד מריר
√ 75 גרם חלמונים
√ 530 גרם חלבונים

אופן ההכנה:

• מרתיחים את החלב, מוסיפים את החלמונים ומבשלים במשך 2 דקות עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מוזגים על השוקולד.

• טוחנים בבלנדר מוט או מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. 

• מקציפים חלבונים למרקם יציב מאוד ומקפלים לתוך מסת השוקולד. 

• מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את קרמבל האגוזים מעל המוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...