יממה לפריימריז: סערה בליכוד סביב דברי רגב נגד סער

הרוחות מתלהטות לפני הפריימריז מחר • שרת התרבות והספורט, ממחנה נתניהו, תקפה את גדעון סער: "מי אתה?" • יריבו של נתניהו הגיב: "אני בוכרי גאה"

מירי רגב וגדעון סער // צילומים: אורן בן חקון // מירי רגב וגדעון סער // צילומים: אורן בן חקון

האמירה מעוררת המחלוקת – והסערה: פחות מ-24 שעות לפתיחת הקלפיות בפריימריז לראשות הליכוד, ח"כ גדעון סער הגיב היום (רביעי) לאמירתה של השרה מירי רגב – ממחנה נתניהו: "לא ניתן לבוכרים לנצח".

רגב התייחסה למוצאו הבוכרי של סער, שהעלה היום ציוץ לטוויטר ובו כתב: "אני בוכרי גאה!". גם במפלגת העבודה גינו את אמירתה של רגב: "כתם על מפלגת הליכוד שהפכה למנותקת וגזענית, הליכוד של נתניהו ורגב לא סופר בני אדם. מדובר בכתם של בושה לליכוד. ההתבטאות הגזענית של רגב נגד קהילת יהודי בוכרה בישראל לא יכולה לעבור לסדר היום, על ראש הממשלה נתניהו להודיע כי הוא משעה אותה מכל תפקידיה".

עוד בנושא:

לא יתקיימו פריימריז לרשימת הליכוד

שלח: "עדיף שבג''ץ לא יפסול את נתניהו"

בג"ץ החליט: ב-31 בדצמבר ייערך הדיון בשאלה האם לנתניהו מותר להרכיב ממשלה

רגב אמרה את הדברים אתמול בכנס תמיכה בראש הממשלה נתניהו באור יהודה.  "גדעון סער הציע ביהירות למנות את נתניהו לנשיא. עם כל הכבוד לסער, מי אתה?", אמרה רגב. 

 

כאמור, הפריימריז במפלגת הליכוד יתקיימו מחר, יום חמישי, ובהם יבחרו חברי מרכז הליכוד את זהותו של יו"ר התנועה שירוץ בראשה בבחירות הקרובות לכנסת ה-23, ב-2 במרץ. את השבוע מנצלים ראש הממשלה נתניהו וח"כ סער למפגשים עם פעילים וחברי מרכז הליכוד לקראת הבחירות הפנימיות.

בתוך כך, ועדת הבחירות של המפלגה אישרה השבוע, כי בעקבות תנאי מזג האוויר החורפי שכבר החל, תוארך ההצבעה בשעה נוספת והיא תתקיים בין השעות 8:00 בבוקר ל-23:00 בלילה, וספירת הקולות תחל מייד עם סגירת הקלפיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר