לתשומת ליבכם: 5 הרגלים רעים שמסכנים את הלב שלכם

מחלות לב הן סיבת המוות השנייה בישראל ולמרות זאת רובינו לא ממהרים לשנות אורחות חיים שלא ממש טובים לנו • החדשות הטובות הן בריאות הלב מושפעת במידה רבה מגורמי סיכון הניתנים לשינוי - וזה הזמן להתחיל

התקף לב. אילוסטרציה. צילום: Getty Images

בריאות הלב אמורה להיות בראש סדר העדיפויות של כולנו, במיוחד לאור העובדה שמחלות לב הן סיבת המוות השנייה בישראל. למרות זאת, רבים ממשיכים לדבוק בהרגלים המסכנים את בריאות הלב שלהם.

ד"ר טניה רואיז, פרופסור לרפואה במחלקה לקרדיולוגיה באוניברסיטת ונדרבילט, מדגישה בראיון ליאהו לייף כי "בריאות הלב מושפעת במידה רבה מגורמי סיכון הניתנים לשינוי. גורמים כמו השמנה, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה וסוכרת קשורים להתנהגויות מצטברות של הפרט". במילים אחרות, שינוי אורח החיים כבר עכשיו יכול לשפר משמעותית את בריאות הלב.

זה הזמן לשנות הרגלים שמסכנים את הלב. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

1. עישון

למרות הירידה בשיעורי העישון, ההערכות הן שבישראל אחוז המעשנים עומד על למעלה מ־20% מהאוכלוסייה הבוגרת, וכי העישון הוא הגורם לכ־8,000 מקרי מוות בשנה. עשן סיגריות מכיל אלפי כימיקלים, רבים מהם מסרטנים.

הדלקת הנגרמת מעישון מגבירה את הסיכון למחלות לב, התקפי לב, שבץ ומחלות כלי דם היקפיות. המומחים ממליצים על שילוב של טיפול תרופתי וייעוץ לגמילה מעישון.

2. חוסר שינה

במהלך השינה, הגוף שלנו מתאפס ונח. הפרעות שינה כמו דום נשימה בשינה מגבירות את הסיכון ליתר לחץ דם והפרעות קצב. מומלץ לישון 7-9 שעות בלילה ולהקפיד על היגיינת שינה טובה, כולל הגבלת זמן מסך לפני השינה.

3. תזונה עתירת שומן רווי ומזון מעובד

מוצרים מן החי מכילים שומן רווי התורם להצטברות רובד טרשתי בעורקים. מומלץ להתמקד במזון מלא, פירות וירקות, חלבון רזה, אגוזים וכמובן להגביל משקאות ממותקים ומזון מעובד.

תתחילו לזוז. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

4. חוסר פעילות גופנית

ישיבה ממושכת מגבירה את הסיכון למחלות לב, שבץ, סוכרת והשמנה. ההמלצה היא לפחות 150 דקות של פעילות גופנית מתונה או 75 דקות של פעילות נמרצת בשבוע. אפשר להתחיל בהליכות של 10 דקות שלוש פעמים בשבוע ולהגביר בהדרגה.

5. שתיית אלכוהול קבועה

בניגוד לאמונה הישנה, גם כוס יין אדום בערב אינה מועילה לבריאות הלב. שתיית אלכוהול מגבירה את הסיכון להפרעות קצב, יתר לחץ דם ואי ספיקת לב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר