אמש (שני) דווח כי מעצב האופנה ג'ון גליאנו כנראה יעזוב את בית האופנה מרג'יאלה, בו עבד במהלך שש השנים האחרונות ולפי ההשערות ייכנס כמנהל קריאייטיב לבית אופנה גדול אחר, כשהשמועות מצביעות על דיור.
כזכור, בשנת 2011 גליאנו נכנס לבר בפריז כשהוא שתוי, ותועד כשהוא יורה אמירות אנטישמיות לעבר יהודים שנכחו במקום, אמירות שכללו רמיזות לתאי גזים ומשפטים כמו "אני אוהב את היטלר". לאחר אותה תקרית, נוצרה סערה תקשורתית גדולה וגליאנו פוטר מתפקידו כמנהל הקריאייטיב של דיור - אותו תפקיד שייתכן שכעת יחזור אליו.
בחודש שעבר עלה הסרט "ג'ון גליאנו - גאות ושפל", העוסק באותה תקרית ובנסיבות חייו של גליאנו שהובילו לנקודת השפל. בסרט גליאנו התנצל בפני העם היהודי וסיפר על השיעורים שלקח אצל רב בקהילה היהודית המקומית בפריז, אך לא כולם בחרו למחול.
לפי דיווח שעלה באתר Fashion Network, גליאנו לא מעוניין לחדש את החוזה עם מרג'יאלה, למרות התשבוחות שקיבל על עבודתו בבית האופנה. לפני כחודש, גליאנו מחק את כל התמונות בחשבון האינסטגרם שלו, שמונה כ-1.6 מיליון עוקבים, מה שגרם לגולשים לתהות לגבי השינוי בקריירה.
היו שמועות רבות לגבי המשרה האפשרית הבאה של גליאנו, כולל דיור, פנדי ושאנל כאפשרויות. ההשערות על הצטרפותו לשאנל גברו בתקופה האחרונה, אך סביר להניח שגליאנו לא יצטרף אי פעם לשאנל, בהתחשב בכך שהמותג נמצא בבעלות משפחת ורטהיימר, משפחה יהודית דיסקרטית ביותר.
דיווחים אחרונים ממקורבים מצביעים על כך שהוא עשוי לחזור לתאגיד האופנה LVMH, ממנו פוטר לפני כ-13 שנים, ככל הנראה בתור מנהל הקריאייטיב של דיור או של פנדי.
מדי כמה שבועות מעצב אופנה מצטרף או פורש מבית אופנה, כשהאחרון שפרש הוא פיטר הוקינגס, ששימש כמנהל הקריאייטיב של טום פורד בשנה האחרונה. משחק הכיסאות הבלתי נגמר בין מנהלי הקריאייטיב של תעשיית האופנה מייצר הזדמנויות ועניין עבור העולם כולו, אך אם גליאנו אכן יצטרף לדיור זו תהיה אירוניה מוחלטת לאור ההיסטוריה ולמרות הכישרון הנפלא של המעצב הנודע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו