מה חשבנו על הקולקציה החדשה של רנואר?

רשת האופנה הציגה קולקציה קייצית בשלושה צבעים: צהוב, אדום וכחול • היה מרענן

תצוגת האופנה של רנואר, 2016 // צילום: קוקו // תצוגת האופנה של רנואר, 2016

תצוגת האופנה של רנואר שהתקיימה בבוקר שני האחרון, גררה לא מעט ביקורות ותגובות אוהדות. חברת האופנה המקומית, שעשתה כמעשה קסטרו והתחילה להשקיע בשיווק מאסיבי ובבניית תדמית של "בית אופנה" מקומי, סבלה בשנים האחרונות מתדמית אובר מתאמצת בעיני עיתונאי ומבקרי אופנה, לכאורה מביני דבר (בעיקר בעיני עצמם, לרוב). הציבור, אגב, הצביע ברגליים ובארנקים, ומכירות הקולקציות של השנים האחרונות שהוצאו והושקו ברעש וצלצולים גדולים, תוך כדי אירועי אופנה גרנדיוזיים - לרוב נחטפו מהמדפים.

אולם במקרה זה השיקו ברנואר קולקציה שונה ומעט יותר מעניינת. אמנם האירוע היה אותו אירוע - תצוגת אופנה פומפוזית, אליה הוזמנו כל העולם ואשתו (ושכניה והחברים שלה וסתם מי שקצת מכיר אותה), אבל על המסלול הוצגה לשם שינוי, ובניגוד למה שראינו בתצוגות אופנה של חברות אופנה מסחריות אחרות העונה - תצוגה שאפשר לכנותה 'אופנה' ולא רק 'בגדים'.


אופנה, ולא רק בגדים // צילומים: קוקו

הטוויסט שרנואר מציגים העונה נקרא "קולקציית ריזורט", שם שהושאל מעולם אופנת העילית ובתי אופנת העל הבינלאומיים. כל בית אופנה המכבד את עצמו, משיק עם תום החורף ותחילת הקיץ קולקציית ריזורט, המספקת אפשרויות  לבוש לתקופת החופשות היוקרתיות, המתקיימות על חופים אקזוטיים או על גבי יאכטות העוגנות במפרצים קסומים, שרובנו רואים רק בפרסומות של קלאב מד. הקולקציה לרוב בנויה מפריטי לבוש נינוחים, אלגנטיים אך עם קריצה, ולרוב מעצבי אופנת העל נוטים להתפרע מעט יותר, לחשוף טפח ואף טפחיים, להציג בגדי ים חדשים ובעיקרון לעצב אופנה שנרצה לצאת לחופשה יוקרתית ואקזוטית איתה.

אז ברנואר עשו משהו דומה - ביגוד רק לעונת ה'אירועים'. משום שבישראל חופשות אקזוטיות פחות הולכות אבל בר מצוות וחינות שולטות, הרי שעדיף לעצב קולקציה שתותאם לעונת אירועי הקיץ הממשמשת ובאה, ובעקבות המהלך השיווקי החכם הזה, הם יצליחו.

קולקציית הגברים, הפרזנטור יהודה לוי 

יתרון נוסף של הקולקציה, הוא שהיא לא רעה בכלל. אחרי שחזינו בקולקציות הסופר לבישות אך מאוד רגילות ומסחריות של גולף וקסטרו מוקדם יותר העונה, הרי שלצפות בקולקציה שמאחוריה יש רעיון ספציפי המיושם בצורה מקצועית וגלויה, מהווה חידוש מרענן. קולקציית הריזורט מכונה Primary Instinct, יעני, "אינסטינקט ראשוני", ועל כן מחולקת לשלושה צבעי בסיס שמייצגים שלושה אלמנטים בסיסיים בכל אדם - תשוקה, צמיחה ושלווה, ובהתאמה - אדום, צהוב וכחול.

הקבוצה האדומה המייצגת תשוקה מוקדשת לנשים, וככזאת לצערי, היא הקבוצה הכי חשופה. כנראה שברנואר חושבים שנשים רוצות להתהלך כמעט עירומות ב"אירוע" אליו הן הולכות. מצד שני, חברה כרנואר לא מייצרת דבר ללא פילוח קהל היעד והעדפותיו, אז אולי הם עלו פה על משהו שאני כנראה לא יודעת. בכל מקרה, מדובר בפריטים שחלקם צמודים עד מאוד. למשל, שמלת עיפרון המכונה "שמלת פאזל" בגוון אדום בוהק, שהיא הפריט החביב עלי, ולו רק בגלל שהיא משדרת מעט קלאסיות, דרך שמלות מתנפנפות שכל אחת תשמח ללבוש על גבי סיפון היאכטה. הופיעו גם מכנסונים אדומים לוהטים, ובגד ים המורכב משתי רצועות ותחתונים. בעיקרון, קולקציה מרעננת שלא מתביישת לחשוף את מה שצריך (ולא צריך) ובצבע שיש רק להתמוגג ממנו.


"שמלת פאזל" 

מהקלוקצייה האדומה של רנואר

הקולקציה הצהובה היא אחת המוצלחת בעיני. היא מוקדשת לנשים ולגברים כאחד, והצבע הלימוני הזה פשוט עושה כיף בעיניים: שמלות מתנפנפות עם וולנים מוגזמים, מכנסי צ'ינו לגברים בצבע צהוב, חולצות אוף-שולדר, גופיות וולנים, המון מכנסי פלייר - כל אלה מרפררים לי לשנות החמישים של העונה הקודמת ומייצרים מראה פשוט מקסים.

הקבוצה הכחולה מוקדשת לגברים, וגם פה יש לא מעט פריטים מוצלחים שמצליחים להשקיט את הבלאגן החשוף והצבעוני ששורר בשתי הקבוצות האחרונות: ז'קטים, ווסטים, וחולצות מכופתרות טובות. רנואר תמיד הצליחו יותר בבגדי גברים מאשר נשים, לדעתי, למרות שעם התצוגה האחרונה, יש מצב שהמאזן מעט משתנה.


חולצת כתפיות דקות בלבן וצהוב, 199.90 ש"ח (צילום אלעד חיזקי)

חצאית בשילוב טול, 199.90 ש"ח (צילום אלעד חיזקי)

עוד מהפך מחוכם של רנואר, הוא העלאת הקולקציה כולה לקנייה אונליין בלבד באתר החברה, שנייה לאחר תום התצוגה. הקולקציה עצמה תגיע פיזית לחנויות רק ביוני, ואז אפשר יהיה למדוד ולמשמש - אם יישאר משהו.   

 לאתר: www.renuar.co.il

טווח מחירים:

טופים: 99-279 ₪

שמלות: 199-349 ₪ 

אוברולים: 349

מכנסיים וחצאיות: 179-249 ₪ 

נעליים: 249 ₪ 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר