האם נשים זקוקות ליותר שעות שינה מגברים?

הדיון החם האחרון על איכות השינה ברשתות החברתיות הוא מעין מלחמת מינים: האם נשים או גברים צריכים לישון יותר? • בעוד שכמות שעות השינה המומלצת היא שבע עד תשע שעות, הצרכים משתנים בין אדם לאדם

נשים צריכות לישון יותר? . צילום: GettyImages

לאחרונה נדמה כי כולם אוהבים לדבר על איכות השינה, כשהדיון החם האחרון ברשתות החברתיות הוא מעין מלחמת מינים: האם גברים או נשים זקוקים ליותר שינה? הדיון סביב הנושא צובר תאוצה, כאשר השמועות אומרות שנשים זקוקות ליותר שעות שינה - אבל האם יש בזה אמת?

באופן כללי, שינה יכולה להשפיע על מהלך היום שלכם - בין מדובר במעט מדי שינה או אפילו ביותר מדי. שינויי מצב רוח, כאבי ראש ופרודוקטיביות נמוכה הם רק חלק מההשפעות המיידיות. שינה גרועה לאורך זמן, עם זאת, עלולה להוביל לבעיות בריאותיות חמורות הרבה יותר. בעוד שחשיבות השינה האיכותית מוכרת באופן אוניברסלי, הדיונים על משך השינה האופטימלי נמשכים. ההמלצה המקובלת היא שבע עד תשע שעות בלילה, אבל האם הנחיה זו חלה באופן שווה על כולם?

שינויי מצב רוח, כאבי ראש ופרודוקטיביות נמוכה הם רק חלק מההשפעות של חוסר שינה, צילום: המחשה - מידג'רני

אז האם נשים זקוקות ליותר שינה מגברים?

ד"ר כריסטין בלום, מדענית שינה מאוניברסיטת באזל, הסבירה למגזין ווג האמריקני את נקודת מבטה. "לשאלה אם צרכי השינה שונים בין גברים לנשים אין תשובה חד משמעית במחקר הקיים כיום", ציינה ד"ר בלום וסיפרה כי רוב המחקרים על שינה מודדים כמה אנשים מדווחים שהם ישנים. הם לא באמת מודדים את הצרכים האמיתיים שלהם. "כאשר גברים ונשים נשאלו כמה שעות שינה הם צריכים, נשים דיווחו שהן זקוקות לכ-12 דקות יותר בממוצע, שזה בקושי הבדל משמעותי", היא מסבירה.

עם זאת, תנודות הורמונליות יכולות לשחק תפקיד. נשים רבות מבחינות בשינויים בשינה שלהן לאורך המחזור החודשי, כאשר גם גיל המעבר מציג אתגר משמעותי נוסף. "הזעות לילה ושינויים הורמונליים במהלך גיל המעבר יכולים לשבש את השינה, למרות שהמחקר על שלב זה עדיין מוגבל", מוסיפה בלום, ומציינת את חוסר ההתמקדות ההיסטורי בבריאות נשים במחקר.

שלבי החיים השונים, הגיל ונסיבות החיים משפיעים משמעותית על משך השינה. ילדים ובני נוער זקוקים באופן טבעי ליותר שינה, בעוד מבוגרים ישנים פחות בלילה, ולעיתים משלימים שינה במהלך היום. אצל נשים, השינה יכולה להיות ממושכת יותר בשל אירועים משני חיים כמו הורות טרייה. "אימהות, במיוחד לילדים צעירים, לעיתים קרובות ישנות פחות כיוון שהן מתעוררות לעיתים תכופות במהלך הלילה כדי לטפל בילדיהן - כן, גם ב-2025," אמרה ד"ר בלום לווג. אימהות מניקות מתמודדות עם אתגרים נוספים, כיוון שמקצב השינה שלהן מוכתב על ידי צרכי התינוק.

אין תשובה חד משמעית - אך תנודות הורמונליות של נשים יכולות לשחק תפקיד משמעותי, צילום: gpointstudio freepik

אז כמה שינה באמת צריך?

בעוד שבע עד תשע שעות היא ההמלצה הכללית, ד"ר בלום מדגישה שהצרכים האישיים משתנים. "אין תשובה אחת שמתאימה לכולם", היא אומרת, ומזהירה מפני המחיר של שינה גרועה ומעט מדי שינה: "חוסר שינה מחליש את מערכת החיסון, מה שהופך אותנו לפגיעים יותר לזיהומים".

השורה התחתונה היא שבין אם אתם גבר או אישה, הבטחת שינה מספקת היא קריטית לשמירה על הבריאות והרווחה הכללית. בעוד שהמספר המדויק של השעות עשוי להשתנות עבור כל אדם, היתרונות של מתן עדיפות לשינה איכותית הם אוניברסליים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר