גל גדות חושפת: גילו לי קריש דם במוח במהלך ההיריון

הכוכבת הישראלית החליטה לחלוק סיפור אישי • "במשך שבועות סבלתי מכאבי ראש מייסרים שהגבילו אותי למיטה, עד שלבסוף עברתי בדיקת MRI שחשפה את האמת המפחידה"

גל גדות. צילום: רויטרס

גל גדות, הכוכבת הישראלית - וונדר וומן הבינלאומית, שיתפה הערב (ראשון) בחשבון האינסטגרם שלה על אחת מן ההתמודדויות הקשות שהיו לה בשנה האחרונה - כאשר גילו לה במוח קריש דם מסוכן.

גל גדות חושפת בחשבון האינסטגרם שלה על המחלה המסוכנת שתקפה אותה, צילום: מתוך חשבון האינסטגרם

"השנה הזו הייתה אתגר עמוק עבורי, והתחבטתי איך, או אפילו אם, לחלוק את סיפורי האישי", גדות כותבת. "בסוף החלטתי לתת ללב להדריך אותי. אולי זו הדרך שלי לעבד הכל, אולי זו הדרך להסיט את המסך מהמציאות השברירית שמאחורי הרגעים האצורים שאנו חולקים ברשתות החברתיות. אך יותר מכל, אני מקווה שעל ידי שיתוף אוכל להעלות את המודעות ולתמוך באחרים שעלולים להתמודד עם משהו דומה".

"במשך שבועות סבלתי מכאבי ראש מייסרים"

"בפברואר, במהלך החודש השמיני להריון שלי, אובחנתי עם קריש דם מסיבי במוח. במשך שבועות סבלתי מכאבי ראש מייסרים שהגבילו אותי למיטה, עד שלבסוף עברתי בדיקת MRI שחשפה את האמת המפחידה. ברגע אחד, משפחתי ואני עמדנו בפני הידיעה כי החיים יכולים להיות שבירים. זו הייתה תזכורת לכמה מהר הכל יכול להשתנות, ובאמצע שנה קשה, כל מה שרציתי היה להחזיק מעמד ולחיות".

גל גדות, בעלה ירון וארבע בנותיהם, צילום: מתוך אינסטגרם

"מיהרנו לבית החולים שם עברתי ניתוח חירום. הבת שלי, אורי, נולדה באותו רגע של חוסר ודאות ופחד. השם שלה, שפירושו "האור שלי", לא נבחר במקרה. לפני הניתוח אמרתי לירון שכשהבת שלנו תגיע היא תהיה האור שיחכה לי בקצה המנהרה הזו. הודות לצוות יוצא הדופן של הרופאים בבית החולים "Cedarssinai" ולאחר שבועות של טיפול מסור, התחלתי את הדרך להחלמה. היום, אני בריאה לחלוטין ומלאה בהכרת תודה על החיים שקיבלתי בחזרה.

"המסע לימד אותי כל כך הרבה. קודם כל, חשוב להקשיב לגוף שלנו ולסמוך על מה שהוא אומר לנו. כאב, אי נוחות או אפילו שינויים קלים, טומנים בחובם לעתים קרובות משמעות עמוקה יותר, וההקשבה לגוף יכולה להציל חיים".

"המודעות חשובה"

"דבר שני, העלאת המודעות פה היא חשובה. לא היה לי מושג ש-3 מתוך 100,000 נשים בהריון בגילאי 30+ מאובחנות עם CVT (מפתחות קריש דם במוח).

"זה כל כך חשוב לזהות את זה בשלבים מוקדים, כל עוד זה בר טיפול. למרות שהמחלה נדירה, זו אפשרות, והידיעה שהיא קיימת היא הצעד הראשון לטפל בה. השיתוף הזה לא נועד להפחיד אף אחד אלא להעצים. אם אפילו אדם אחד ירגיש צורך לפעול למען בריאותו בעקבותיי - היה שווה לשתף אותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר