כשאני נקי אני מותק: לקפל כביסה זו אולי אחת המטלות הכי שנואות על רובנו, אבל גם מי שסובל מ"תסמונת הגרביים הנעלמים" במכונה ועדיין לא הבין איך למען השם מקפלים סדין, לא יכחיש שיש משהו ממכר בריח המהפנט של הכביסה כשהיא יוצאת נקייה מהמכונה. עכשיו דמיינו לעצמכם שבמקום להכניס בגדים למכונה, אתם מכניסים את עצמכם וממש כמו הבגדים והמצעים שלכם עוברים תהליך של קרצוף ושטיפה ואפילו נהנים תוך כדי מסרטונים מרגיעים.
זה אולי נשמע כמו הטרלה או איזה טרנד טיקטוק הזוי, אבל מדובר בהמצאה אמיתית לחלוטין. מי שעומדת מאחוריה היא חברת המקלחות היפנית Science Co. שהמציאה מכונת כביסה חדשנית אותה היא מכנה "מכונת הכביסה של העתיד", המופעלת באמצעות בינה מלאכותית ומיועדת לרחצה של בני אנוש כשהיא מבטיחה "חוויית רחיצה אולטימטיבית".
Science Co., a showerhead manufacturer, is set to debut a *human washing machine* at the Osaka Kansai Expo in April 2025.
— Half Human Half Oracle (@Osagiemerry) December 3, 2024
This machine resembling a pod with a transparent canopy uses sensors and an AI system to measure your vitals and ensure a perfect temperature for a wash. The… pic.twitter.com/qGKZFU2QTq
יו"ר החברה, יסואקי אויומה, סיפר באוקטובר בהרצאה בפביליון הבריאות של אוסקה שהפרויקט קרוב לסיום ואמר: "אנחנו כ-70% שם". המכונה שזכתה לשם "Mirai Ningen Sentakuki" ("מכונת הכביסה של העתיד"), היא קפסולה סגורה לחלוטין שמזכירה תא קריוגני ונועדה לשטוף ולייבש משתמשים תוך 15 דקות בלבד.
כשהמשתמש נכנס לקפסולה השקופה היא מתמלאת בחלקה במים, ובאמצעות חיישנים המוטמעים במושב נמדדים מדדים ביולוגיים כמו דופק כדי להבטיח שטמפרטורת הרחצה תהיה אופטימלית. לאחר מכן, המשתמש נשטף בזרמי מים מהירים המכילים בועות מיקרוסקופיות בקוטר של 3 מיקרומטר בלבד כשפיצוץ הבועות יוצר גלי לחץ שמנקים את העור, בתהליך דומה לזה הנעשה בו שימוש גם בתעשייה לניקוי רכיבים חשמליים רגישים לכימיקלים. מעבר לניקוי הפיזי, המערכת כוללת בינה מלאכותית שמנתחת את מדדי המשתמש כדי לבדוק אם הוא רגוע או מתוח, ובהתאם לכך מוקרנים לו סרטונים מרגיעים על דפנות הקפסולה.
על אף היותה חדשנית, ההשראה לפרויקט הגיעה ממכונת כביסה אנושית שהוצגה בתערוכה העולמית של יפן ב-1970 על ידי חברת Sanyo Electric בעוד שהגרסה המקורית כללה גם כדורי עיסוי פלסטיים, היא מעולם לא יוצרה לשימוש מסחרי, אך יו"ר Science Co שהתנסה במכונה המקורית בגיל תשע, החליט להגשים את החלום וליצור כעת גרסה מודרנית שלה.
החדשות הרעות: נכון לעכשיו המכונה עוד לא זמינה לציבור הרחוב. היא תוצג באפריל בתערוכת Expo 2025 באוסקה שם 1,000 מבקרים בני מזל (או אולי כאלה מלוכלכים במיוחד) יוכלו להתנסות בה, כשהחברה מתכננת להשיק גרסה מסחרית לציבור הרחב לאחר מכן אך טרם נקבה בתאריך היעד, הפריסה הגיאוגרפית העתידית שלה או המחיר של המכונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו