הטרנדים במטבח שאתם חייבים להכיר

עכשיו כשהחורף הגיע, והנטייה של רבים היא להשתולל, לאכול ולהתנחם, המטבח הפרטי הופך לחלל המבוקש בבית • מומחי עיצוב פנים: אלו הטרנדים שמתבשלים על האש

צילום: גלית דויטש // מטבחי סמל. עיצוב: רותי קידר

כל מי ששיפץ דירה בחייו יודע ששני מוקדי העבודה וההוצאה המרכזיים בבית הם המטבח וחדר האמבטיה. השפע גדול, האפשרויות אינסופיות, הסגנונות רבים ומגוונים, ועל רמות המחיר השונות אין מה לדבר. פנינו למומחים בתחום המטבחים כדי למפות את הטרנדים המובילים, וגם כדי לשמוע על טרנדים עולמיים שעתידים לנחות כאן בקרוב. 

מראה נקי ומחזור חומרים 

אחד התחביבים הישראליים שהתעצמו בצורה משמעותית בשנים האחרונות הוא ללא ספק הבישול, ובעקבותיו נפוצה גם חווית אירוח חברים וקרובים לארוחות ביתיות -מקצועיות יותר ופחות. אלה השפיעו השפעה גדולה עיצוב המטבח הישראלי, והפכו את המטבח במרבית הבתים לחלל פתוח המצטרף לסלון, ואשר מאפשר למארחים לבשל מבלי להיעלם לאורחיהם מהעין ולהיות משתתפים פעילים בשיחות גם כשהם עומלים על ארוחת הערב.   

"מגמת המטבח הפתוח שבולטת בשנים האחרונות מסייעתלהגדיל את חלל האירוח בדירה ובבית, ובהתאם משפיעה על הנראות של המטבח" , מסבירה סברינה מוהדב, מעצבת ובעלים במטבחי סמל. "המטבח כפועל יוצא מכך המטבח נדרש להיות יצוגי יותר, ונעזר בחומרים שמתכתבים עם הרהיטים בחלל האירוח. המטבח הופך להיות מוקד בילוי גם למשפחה וגם לאורחים וחברים". 

שני הטרנדים המובילים, מסבירים במטבחי סמל, הם המטבח הנקי והמינימליסטי, בצבעים של לבן או שחור ועם מוצרי חשמל בצבעים תואמים, וטרנד "האי" במטבח, שלדבריהם כ- 85 אחוז מהלקוחות מבקשים. "האי גורם להפרדה בין הסלון למטבח ומאפשר לארח תוך כדי הבישול וההכנה, כשהאורחים יושבים סביבו. הוא משמש גם כחלל אחסון, גם כמשטח עבודה וגם כמשטח הגשה". 

טרנד פופולארי נוסף לוקח את המראה החלק והנקי צעד אחד קדימה. "טרנד חזק בעולם שיש לו ביקוש גם בארץ הוא מטבח שמוסתר מאחורי דלתות ארוכות מהרצפה ועד התקרה". מסבירה מוהדב ומוסיפה כי המראה החיצוני דומה לארונות קיר, אבל כשפותחים את הדלתות הן מתכנסות פנימה וחושפות משטחי עבודה סמויים, שיש, כיורים, ואת כל מכשירי החשמל. 

"החיסרון של דלתות ארוכות כאלה עלול להיות משקל כבד,בשל אורכן העשוי להגיע ל- 2.5 מטרים. אך לאחרונה באמצעות טכנולגיות חדשות הצלחנו לפתח דלתות דקות, קלות ולמרןת זאת עמידות יותר, המיוצרות ברמת דחיסות גבוהה. טכנולוגיות צביעה מתקדמות מאפשרות גם גימור צבע במרקם קטיפתי ובמגע משי, או חיפויים עם טקסטורות ייחודיות המדמות אבן, ברזל, שיש ומתכות, המעניקות למטבח מראה ייחודי, ועם זאת עמיד מאד" מסכמת מוהדב.

מחוספס במקום נקי

האדריכל ערן חן שבעשרים השנים האחרונות חי ועובד בניו יורק ובשבוע שעבר הגיע להרצות בועידת הנדל"ן שהתקיימה באילת, מאמין כי הטרנד הנקי שהתביית במטבחים הישראליים בשנים האחרונות עתיד דווקא לחלוף, ולפנות את מקומו לטרנד העשיר והמגוון יותר, שכובש את המטבחים בארה"ב ובאירופה. "בישראל מאד אוהבים את החלק והמינימליסטי, בין השאר בגלל האקלים החם והבניה הלבנה. אבל בארה"ב ובאירופה כבר עוברים לטרנד העשיר והמחוספס יותר, כזה שיש בו אבן חשופה, לבנים, עץ, ברזל והרבה חומרים ממוחזרים, כחלק מהמודעות הגבוהה לאיכות הסביבה. זאת לא חזרה אחורה למטבח העשיר והצבעוני של פעם, אלא גלגול חדש שלו תוך שימוש בטכנולוגיות יצור חדישות ובמחזור חומרים". 

וכאן, גם למטבחים הישראלים נכנסת המגמה העולמית של מודעות לאיכות הסביבה וגם לשימור אנרגיה. "טכנולוגיות ייצור חדשניות מאפשרות לנו ליהנות מכל העולמות וליצור בעזרת חומרים טבעיים ואקולוגים מטבחים בתפיסות עיצוב שונות ומגוונות" אומר עובדיה אביבי, מנכ"ל ומבעלי מטבחי דא קוצ'ינה. "למשל, מסגרות אלומיניום 100% ממוחזרות וחזיתות שעשויות לוחות דפיפים טבעיים הנכבשים בלחץ גבוה (High pressure laminate) אותם ניתן למחזר. בזכות טכנולוגיית ייצור המאפשרת להדפיס על גבי הבסיס כל דוגמהברזולוציה גבוהה ביותר, ניתן להשיג מראה טבעי בדמותם של מתכות, זני עצים שונים ומחצבים כמו שיש ואבנים".

את ההשפעה ניתן לראות גם במשטחי עבודה, המשתניםלכאלה המיוצרים מחומרים טבעיים. כך למשל משטחי LAMINAM האיטלקיים אשר מיוצרים מחרסית, אשלגן, סידן, נתרן ועוד מינרלים טבעיים, הנדחסים כולם בלחץ ובחום גבוהים במיוחד, בהליך שאינו משחרר רעלים לסביבה, במפעל המופעל על ידי אנרגיה סולרית.  

משטח עבודה כשר

״מותגים בוחרים לשנות את תהליכי הייצור ועוברים לייצר בחומרים שונים, ואנרגיות ירוקות צוברים תאוצה", מסביר איל שימן, מנכ"ל ובעלי חברת איילמינם, המייבאת את המשטחים, אשר לדבריו נושאים גם  תעודת כשרות.

חובבי תוכניות הבישול שרוצים להרגיש כמו שפים יוכלו לאמץ את הטרנד התעשייתי, כמו מותג VIKING האמריקאי שמייבאת חברת ניגא שף For Home , אשר מטמיע טכנולוגיה ועיצובשל  מטבחים במסעדות יוקרה אל המטבח הביתי. 

"הצרכן הישראלי רוצה מטבח מתקדם, ויחד עם זאת פשוט ונוח לתפעול, כזה שמתאים במדויק לצרכים הספציפיים שלו. עם זאת, המגמה היא למטבחים מודולריים,  עם יחידות אחסון, מידוף וארונות המותאמים למידות, לסגנון העיצובי ולצרכי הלקוח", אומרת יעל מוסקוביץ', מנהלת שיווק בחברה. 

מראה תעשייתי ניתן למצוא גם ב"הביטאט" המציעה את מטבחי המותג הדני VIPP העשויים מברזל בגימור גוון שחור, בעיצוב ומראה תעשייתי מחוספס, עם תבניות קבועות של איי מטבח, יחידות קיר נמוכות עם משטח וכיור; ויחידות קיר גבוהות לאחסון. 

חובבי הטרנד התעשייתי יוכלו להשלים את המראה התעשייתי מציעים במשטחי שיש המתאימים לטרנד, כמו  החדשים שהשיקה חברת אבן קיסר, בשלושה גוונים חדשים בהשראת בטון, ברזל יצוק, כלי חרס שחורים וחומרים כהים של אבנים מסוגים שונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר