הידעתם? משפחה ישראלית ממוצעת מבלה כשלוש שעות ביום בפינת האוכל, הרבה מעבר לזמן הארוחות עצמן. היום, כשפינת האוכל משמשת גם כמרחב עבודה, לימודים ומפגש משפחתי, בחירת הרהיטים הנכונים חשובה מתמיד.
הסקירה שלפניכם תחבר אתכם למגמות, לצבעים, חומרים ולצורות שמאפיינים את קולקציות פינות האוכל העדכניות.
שולחנות עגולים ואליפטים
פינות האוכל העגולות היו בגדר מוקצות שנים לא מעטות, ובחמש השנים האחרונות אפשר לשים לב לחיזוק המקום שלהן בקולקציות העדכניות ביותר. בניגוד לשולחנות העגולים שהיו מגושמים ובעלי מראה מיושן, היחס לפינות העגולות אפשר עיצוב של שולחנות בסגנונות עכשוויים, חלקם תעשייתיים, לעיתים אף בעלי נימה מתריסה, ואחרים מדגישים קו אלגנטי.
פינת אוכל אובלית בבית ברמת חן בתכנון זנדבנק אדריכלים / צילום: איתי בנית
שולחן עגול מפוסל, KARE, ראשל"צ / יח"צ KARE
HeziBank, BISAZZA
שילוב חומרים
השילוב של מתכת ועור יוצר מפגש בעל אופי תעשייתי בנימה אורבנית. הניגודיות החומרית והצורנית, יוצרת עניין עיצובי ועומק והיא מאפיינת לא מעט מפינות האוכל העכשוויות.
סטודיו NACHSHON למשל, הוא סטודיו מקומי שמתמחה בעבודה עם שני חומרים אלו, חושף שילובים מעניינים שממחישים את היכולת ליצור עניין באמצעות מפגש חומרי וצורני.
שולחן מתכת עם ארבעה כיסאות עור בגוונים שונים, סטודיו NACHSHON, טקסטיל מאירה סיטון, קרמיקה Studio Now / צילום: סטודיו NACHSHON
מראה עור
העור אינו אקולוגי לרוב, אך על אף זאת, הוא לא יצא מסצנת העיצוב והאופנה. העור מרהיב עוד יותר כשהוא מתיישן, ומהבחינה הזאת סימני הזמן מתקבלים עליו בחן רב. גם אם עושים שימוש בעור, מוטב להשתמש בו באופן מבוקר, מודע, כזה שייטיב עם שני הצדדים.
יש מי שבוחר להשתמש בתחליפים, במראה עור. זאת חלופה בהחלט מקובלת, אך יש לקחת בחשבון, שאין כמו ההתיישנות של העור הטבעי, כמו גם העמידות שלו לאורך זמן.
שולחן שחור עם כיסאות בגוון חום במראה עור, זגה פינות אוכל / צילום: תמי בר שי
שולחן עגול עם רגל ספרלית, הביטאט / צילום: mdfitalia
שולחן עץ עגול עם כיסאות תואמים, prat living / צילום: פרט ליבינג
המראה הג'פנדי
הסגנון הג'פנדי כבר נסקר כאן במדור בהרחבה - יפני משולב עם סקנדינבי. סגנון שמטיף למראה הטבעי, מציג פלטה מונוכרומטית בבסיסה וחומרים טבעיים, קרובים ככל הניתן למצבם הגולמי - שימוש במוטיבים יפנים מינימליסטים ומעודנים, ודגש על יצירת חמימות ביתית. הלך הרוח הג'פנדי בא ליד ביטוי גם בפינות האוכל- פלטות עץ מחורצות, כיסאות מחומרים טבעיים, ושילוב של אביזרים משלימים כמו גופי תאורה ואגרטלים תואמי סגנון.
פינת אוכל עשויה עץ טבעי, prat living / צילום: יח"צ פרט ליבינג
פינת אוכל במראה ג'פנדי ואלמנטים מינימליסטים, לילוהום / צילום: איתי בנית
עץ טבעי
הסגנון הסקנדינבי גרם לכולנו להתאהב מחדש בעץ במראהו הבהיר והטבעי. אפשר לבחור שולחן במראה כזה בשילוב כיסאות מחומר אחר ובצבעוניות קונטרסטית או ללכת על כל הקופה ולשלב כיסאות ושולחן במראה עץ טבעי.
המראה של העץ בגימור הזה מייצר זרימה הרמונית ותחושה של חלל מאוורר חף מעומס.
גם עץ האגוז נוכח בקולקציות. כשהוא מגיע בעיבוד שיוצר פני שטח חלקים מקבל האגוז מידה של אלגנטיות. תוספת של מתכות כמו ברגים או מחברים מפליז למשל, מקפיצה אותו עוד שלב.
אלמנטים מפוסלים
המוטיב המפוסל משתלב ביותר ויותר שולחנות. לרוב השילוב יבוא לידי ביטוי בבסיס השולחן, אותה רגל שאוחזת בפלטה מלמטה. מעצבי המוצר רואים ברגל אלמנט שניתן להעניק לו מגוון פרשנויות, החל מצורת רגלי האיקס הידועה, ועד שימוש בחיתוכי לייצר ליצירת צורניות של עיגולים או ריבועים שהופכים את הרגל לאלמנט בעל ערכים פיסוליים.
רגליים מפוסלות וכסאות צבעוניים, KARE, ראשל"צ / צילום: יח"צ KARE
שולחן למספר רב של משתתפים עם כסאות מרופדים, זגה פינות אוכל / צילום: תמי בר שי
פינת אוכל לארוחות יומיות במתחם המטבח, עירית מיינר פרי / צילום: אבי קבלו באדיבות לייט אין תאורה
יחס למקום
השולחנות הנפתחים ממשיכים להיות נוכחים גם בקולקציות העכשוויות. החידושים מגיעים בעיקר במנגנוני הפתיחה שהופכים קלים וידידותיים יותר למשתשמש. ישנם שולחנות אוכל שמשרתים את המשפחה ביומיום ונפתחים לשולחן שיודע לארח גם 30 אורחים סביבו, ויש את השולחנות שביום יום משרתים כקונסולה ובעת אירוח הם נפתחים לכדי שולחן אוכל רחב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו