גלשני ים בחינם וכורסאות עיסוי: מתחמי העבודה המשותפים שאתם חייבים להכיר

ROOMS חלל עבודה מול הים | צילום: Studio conceptbre

מהחלל שתכנן ינאי פרישר גוטמן, למתחם שמאפשר גלישת בוקר חופשית ועד כזה שזכה שלוש פעמים ברציפות בתחרות חללי העבודה היפים ביותר • בדקנו ארבעה מתחמי עבודה שווים במיוחד

WEWORK היתה יריית הפתיחה למגמת חללי העבודה המשותפים ששטפה במהירות את העולם. המסקנה להתפשטות המהירה היא שהצורך היה גבוה והוא הצליח להעניק תשובה לרבים בשוק העבודה המשתנה.

מבחינה טרנדולוגית, עתידם של הקניונים ובנייני המשרדים עומד בספק. זה לא שמחר לא נראה אותם בנוף, אבל המגמה בהחלט מצביעה על מעבר ממגדלי המשרדים למתחמים משותפים שמאפשרים לשכור מטרים מסוימים לפרקי זמן קצרים, ומהקניונים למקלדת שנמצאת לנו בכף היד. 

בר שמשמש כמקום מפגש בלתי אמצעי לנשים במתחם העבודה פנתרה, צילום: עודד סמדר

בעשור באחרון, ובמיוחד לאחר 'מחאת הקוטג'', אנחנו מרגישים נוח יותר להגיד "יקר לי". זה בא לידי ביטוי בקניות היומיומיות וגם כשאנחנו אמורים לשכור חלל משרדי. הקורונה שפרצה לפני כארבע שנים, הדגישה את הניידות - עמדת המשרד יכולה להיות בבניין בן 40 קומות אבל היא תתפקד נהדר גם מהספה בסלון. מתחמי העבודה המשותפים הם נקודה נוחה באמצע, היא מאפשרת את המפגש החברתי שאנחנו מחפשים כשאנחנו מגיעים למשרד, ומצד שני אינה כובלת אותנו למקום הפיזי בשלשלאות. כל התנאים והתמורות הללו האיצו את המגמה, ומתחמי העבודה המשותפים ממשיכים לצוץ בישראל כפטריות אחרי הגשם.

בהיבט העיצובי והאדריכלי, החללים המשותפים מעבירים כמעט כולם מסר של מקום צעיר, תוסס כזה שמחייב עיצוב עדכני, שיעשה חשק להישאר בין כתליו כמה שיותר. מעבר לתכנון הפונקציונאלי, חללי העבודה החדשים מגיעים עם קונספט ותפיסות שונות, שבאות לידי ביטוי הן בתכנון האדריכלי והן בעיצוב החלל. בחרנו ארבעה חללים, שונים זה מזה, כל אחד פונה לקהל מעט שונה. 

פנתרה PANTHERA 

הקונספט

חלל עבודה שיתופי שמהווה מועדון עסקים אקטיביסטי, שמקדם שיוויון מגדרי, מבוסס קהילה.

את המתחם ייסדה גלית בן שמחון, אקטיביסטית שמשמשת היום כמנכ"לית שלו. הפעילות המהותית במתחם חותרת לשיוויון מגדרי למען נשים, ולמען חברה מתוקנת ומלאת השראה. המקום מעניק מטריה של חללים פיזיים וכלים מעשיים להתמודדות נשית בעולם העסקים- קבלת כלים עסקיים מעשיים, סדנאות, הרצאות, ליווי עסקי אישי והשראה מבוססת שיח. 
בחלל משולבים משרדים, חדרי ישיבות, מועדון עסקים ובפועל מספק הרבה מעבר מחלל עבודה שיתופי. 

מתחם עבודה שיתופי לקידום שיוויון מגדרי, פנתרה PANTHERA, צילום: עודד סמדר

מיקום גאוגרפי

רחוב הארבעה, תל אביב.

אופן חלוקת החלל

משרדים אישיים, חלל עבודה שיתופי, חדרי ישיבות מאובזרים, טרקלין עסקים, בר, מרפסת גג, במה להרצאות ולהופעות חיות, מקום לאירועים עסקיים, פרטיים ומסיבות.

תכנון

אדר' אורלי דקטר.

קהל יעד עקרי

נשים עצמאיות.

עוד דבר אחד שכדאי לדעת

החלל זכה שלוש שנים ברציפות במקום הראשון בתחרות חללי העבודה היפים והטובים ביותר. בשנה הרביעית זכה במקום השני.

ROOMS

הקונספט

הנוף במתחם העבודה השיתופי ROOMS הוא חלק בלתי נפרד מהקונספט - המתחם הוא חלק ממלון עסקים שנמצא במקום. ברשת פתאל מסבירים שלעבודה מול הים יכולה להיות השפעה על הפרודוקטיביות של העובדים. הם מספרים על מחקרים שהראו שחשיפה לסביבות טבעיות כמו האוקיינוס והצבע הכחול ​​יכולה להפחית מתח, לשפר את מצב הרוח ולהגביר את היצירתיות. רשת המלונות בחרה להקים מתחמי עבודה ומשרדים עם חווית אירוח שדומה לזו שהיא מעניקה לאורחים בבתי המלון שלה. שילוב בין עבודה והנאה, כך שאורחי החלל השיתופי יוכלו לעבוד ובמקביל גם ליהנות ממתקני המלון השונים.

חללי משרד מציגים עושר חומרי, מתחם ROOMS מבית רשת מלונמות פתאל, צילום: Studio conceptbre

מיקום גאוגרפי

המתחם ממוקם בקו ראשון לים, במגדל Trade Tower, מתחם הטקסטיל, תל אביב.

אופן חלוקת החלל

במתחם תוכננו משרדים פרטיים בודדים, חללי עבודה לצוותים גדולים, מגוון חדרי ישיבות מאובזרים בטכנולוגיה מתקדמת, אזורי לאונג', חדרי מנוחה עם כורסאות אלקטרוניות למנוחה ועיסוי, ובנוסף מטבח-בר מלונאי עם כיבוד ושתיה חמה וקרה, שירותי ניקיון ועוד.

תכנון

אדר' רואי דוד.

קהל יעד עקרי

קהל עסקי מגוון, מעצמאיים ועד חברות שמבקשות לקיים פגישות במקום פסטורלי ועם זאת, מרכזי.

עוד משהו שכדאי לדעת

מאחר והמתחם נמצא סמוך לחוף הים, ישנה אפשרות לשכור גלשנים ללא עלות. המתחם מאובזר במקלחות מה שמאפשר להתחיל את היום בגלישה, להתקלח במשרד ולעבור לבגדי עבודה.

DWORK

הקונספט

מתחם חללי עבודה ייעודי עבור מעצבים ואדריכלים שמחפשים סביבת עבודה פרקטית, שמאפשרת גישה נוחה לחנויות עיצוב ואולמות תצוגה של פריטי ריהוט ואביזרים לבית.

מתחם ייעודי עבור אדריכלים ומעצבים DWORK DCITY במעלה אדומים, צילום: יח"צ דיסיטי

מיקום גאוגרפי

בתוך מתחם העיצוב DCITY במעלה אדומים.

 אופן חלוקת החלל

במתחם העבודה המשותף ישנם חללי משרד סגורים לצד חדרי ישיבות ומתחם אופן ספייס.

תכנון

מעצב הפנים ינאי פרישר גוטמן.

קהל יעד עקרי

אדריכלים ומעצבים.

עוד דבר אחד שכדאי לדעת

במקום מתקיימות מעת לעת הרצאות העשרה בתחומי העיצוב השונים.

SOK

הקונספט

מתחם מודרניסטי שעושה שימוש בצורניות גאומטרית בסיסית בשילוב עושר של צבעים, שמסמל את רב גוניותן של החברות שעושות שימוש במקום ומרכיבות את הקהילה העסקית שמתפתחת בו. לאונג' רחב ידיים ממוקם בכניסה למקום ומטרתו לייצר נקודת מפגש לכל חברי הקהילה משלושת הקומות על בסיס יומי.

חללי משרד פרטיים לצד חללי אופן ספייס, מתחם SOK, צילום: יח"צ SOK

מיקום גאוגרפי

מגדל נצבא, תל אביב.

אופן חלוקת החלל

מרחבי העבודה במתחם מאופיינים בסביבות עבודה מגוונות לטובת עובדי החברות השונות - קיים איזון בין אזורי עבודה ופנאי. בתכנון האדריכלי הושם דגש על יצירת אזורי מפגש בלתי פורמאליים וסביבות עבודה אלטרנטיביות, לצד חללי משרד רחבים במיוחד, בדגש על היבטים אקוסטיים שמאפשרים בידוד מרעש. במקום תוכננו אזורי מנוחה והתרעננות, בהם בין השאר יחידות סלון ואזורים לאירועים מיוחדים והתכנסויות, אזורים ייעודיים להפסקות אוכל, משרדים פרטיים וחדרי ישיבות בגדלים שונים, אופן ספייס במרחבי המתחם, תאי טלפון לשיחות פרטיות ועוד.

מענה לדרישות הגבוהות של חברות גלובליות, מתחם SOK, צילום: יח"צ SOK

תכנון

אדר' אלברט לוין, LVN STUDIO.

קהל יעד עקרי

חברות גלובליות ואנשי עסקים עצמאיים.

עוד דבר אחד שכדאי לדעת

דגש מיוחד, ניתן לבנייה בתקן הירוק האמריקאי LEED, כחלק מהרצון לייצר מתחם עבודה בסטנדרטים בין לאומיים שיאפשרו לתת מענה לדרישות של חברות גלובליות. כל החומרים מהם תוכנן ועוצב המתחם הם חומרים ירוקים, החל מהדבק של השטיחים ועד הפילטרים המיוחדים במזגנים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר