בעוד שיש דברים שנשארים לנצח, איפור אינו אחד מהם. לא משנה כמה זמן נחזיק את ההיילייטר היקר האהוב עלינו או את גוון השפתון המועדף, האמת היא שלאיפור יש תאריך תפוגה. עד כמה שזה נשמע עצוב, זה משהו שכל אחד צריך להיות מודע אליו, שכן הדבר יכול להשפיע על בריאות העור שלנו.
כל מי שמחזיק הרבה מוצרי טיפוח יכול להתחבר לזה: מגיע הרגע שבו אנחנו מסתכלים על אוסף האיפור שלנו ושואלים: "האם זה עדיין בסדר להשתמש בזה?", כאשר ישנם סימנים המעידים שהגיע הזמן לזרוק את מוצר האיפור האהוב עליכם.
הוא עלול להתחיל להריח רע או שהמרקם שלו עשוי להשתנות באופן דרסטי. הגיע הזמן לשחרר את הקשר הרגשי לסומק האהוב עליכם או לגוון השפתון ששמרתם לאירוע מיוחד. ברוב המקרים, אנו שומרים על מוצרים אלה כי לא סיימנו אותם, ואף שזה נראה בסדר להשתמש בהם, מומלץ להפסיק או לקנות מוצר חדש.
האם אפשר להשתמש באיפור שפג תוקפו?
ד"ר סוויטה ראי, רופאת עור ב-Doctify אמרה לאתר Mirror: "מוצרי יופי שפג תוקפם עלולים להיות פחות יעילים. בחלק מהקרמים הרכיבים הפעילים עלולים להתפרק ולהגיב עם רכיבים פעילים אחרים שהתפרקו, וליצור אפקט מגרה על העור".
ד"ר ראי חשפה שחלק מהכימיקלים באיפור, אם הם מתקלקלים, עלולים להיות מזיקים לעור: "רוב התרכובות הכימיות מאבדות את חוזקן או זמינותן הביולוגית אם הן עברו את תאריך התפוגה המומלץ והן אינן 'מסוכנות' כשלעצמן, אולם חלק מהכימיקלים הם תוצרי פירוק של החומר הפעיל ואלה יכולים להיות מזיקים".
ברגע שמוצר נפתח, עם הזמן הוא הופך לפחות יעיל כאשר הכימיקלים מתחילים להתפרק. זה קורה מכיוון שהוא נחשף ללחות או לחום, דבר שפוגע במוצר.
אופן האחסון של מוצר יכול באמת לעשות הבדל באורך חייו, במיוחד עבור אלה המכילים ויטמין C. ד"ר סוויטה ראי הוסיפה: "העצה היא לשמור על מוצרי יופי באזור קריר ויבש בבית, מכיוון שלחות וחום עלולים לגרום לצמיחת חיידקים ולהשבתת חוזק המוצר, או ליצירת תוצרי לוואי מזיקים כאשר רכיבים פעילים רבים מעורבבים יחד בהתאמה".
מוצרי איפור בדרך כלל צריכים להיות בשימוש בתוך חודשיים עד 12 חודשים מהפתיחה. כדי לדעת כמה זמן מוצר נשאר בטוח לשימוש, למוצרים רבים יש סמל "תקופה לאחר פתיחה" (PAO), שנראה כמו צנצנת פתוחה. שימוש במוצרי איפור מעבר לחיי המדף המומלצים עלול להוביל לירידה ביעילות עקב השינויים בכימיקלים, ולכן חשוב להפסיק להשתמש בהם ברגע שפג תוקפם.