איך לא ידענו את זה קודם? הדרך הנכונה לנקות את הפנים

קולוגן, חומצה היאלרונית, רטינול, חומצות וסרום מיטיבים עם עור הפנים • ברגע שנחשפים לכל אלה, נשאלת השאלה האם מותר לערבב, ומה למרוח קודם? מצאנו תשובות בדיוק לשאלות הללו

איך למרוח קרם פנים? , GETTY
איך למרוח קרם פנים?, צילום: GETTY

כל מי שעור הפנים חשוב לה, נמצאת תחת מתקפה שיווקית אינסופית של מוצרי טיפוח חדשים, מועשרים ברכיבים מלאי הבטחה. אליהם מצטרפים המוצרים שממליצים עליהם הקוסמטיקאית האישית או רופא העור, ואחרי שרכשנו מפה ומשם - נשאלת השאלה מה בדיוק עושים עם כל השפע הזה על הפנים - ואיך הכל משתלב ביחד.

קרן ברטוב, קוסמטיקאית מומחית לכל מצבי העור, מסבירה כי השלב הראשון בבוקר הוא ניקוי הפנים באמצעות שטיפה בסבון פנים. לאחר מכן יש למרוח סרומים נוזליים (כמו סרום פפטידים או סרום ויטמין סי).

אחרי שהם מתייבשים, אפשר למרוח סרום חלבי סמיך יותר, מעליו קרם לחות ומעליה קרם הגנה.
בערב, חשוב להתחיל בניקוי דו שלבי של הפנים, תחילה עם סבון פנים, ואחריו עם מים מיסלרים. רק אז למרוח את שאר המוצרים.

"אני מאד אוהבת להמליץ על שימוש בחומצות (אלפא הידרוקסיות, לקטית, גליקולית, סליצילית או מנדלית) ואותן יש למרוח בבוקר ובערב לפני הסרומים, כי תפקידן להמיס את הדבק הבין תאי כדי לאפשר לכל החומרים לחדור לתוך העור", אומרת בר טוב. "שימוש בחומצות חייב להתחיל באופן הדרגתי, ולעבור מפעם בשבוע לפעמיים בשבוע, ולאט לאט להעלות. גם כך אחרי חודש יתכנו קילופים, ואז צריך להזין את העור כל שעה בחומרים שמגבירים לחות ומרגיעים".

באשר לשימוש בחומצות בקיץ, אומרת ברטוב כי יש להימנע ממריחת חומצות בלילה ובבוקר שלפני הליכה לים או לבריכה, אבל ניתן למרוח בערב שלפני ימים של משרד ובית. רטינול, לעומת זאת, יש למרוח מספר ימים לפחות לפני שיוצאים לחשיפה מרובה לשמש, וחשוב מאד להימרח בקרם הגנה לפנים בכל שעה.

מה שחודר ראשון

מורחים על פי רמת החדירה, צילום: GETTY

רונית שגב, ביולוגית, חוקרת עור ומפתחת תכשירי טיפוח, מציעה כלל שפשוט לזכור. "סדר מריחת החומרים על העור הוא על פי רמת החדירות שלהם, כשהכלל הוא להתחיל עם המוצר הקליל והנספג יותר, ולאחריו למרוח את המוצר העשיר והסמיך יותר, כי חומר קליל יתקשה לחדור אחרי חומר סמיך. כך למעשה יש מיתוס שהסרום מסייע להחדיר את הקרם, אך בפועל כשהסרום הוא שומני וסמיך יותר אפשר למרוח אותו אחרי הקרם, אם הקרם קליל יותר", מסבירה שגב.

אותו כלל חל על קרם ההגנה. "מומלץ לשים קרם הגנה בבוקר, על עור נקי, והוא יהיה יעיל גם לפני הקרם וגם אחריו . אם הלחות קלילה, אפשר למרוח קודם את הלחות ולתת לה להיספג, ואם הלחות עשירה אז עדיף למרוח לפניה את קרם ההגנה. מומלץ כמובן להשתמש בקרם הגנה ייעודי לפנים שהוא קליל יותר".

בשונה מברטוב, שגב טוענת שאת החומצות יש למרוח רק בלילה ועל עור נקי, כשכבה ראשונה, ומוסיפה שיש להמתין כחצי שעה לפני שמורחים מעליה כל מוצר אחר, כדי שזה לא יוריד את רמת החומציות שלה. המוצר הבא בתור למריחה בערב זה הרטינול, או מוצרים המכילים רטינול, ואחריו יבואו הסרום וקרם הפנים.

ומה באשר להצפה של קרמים וסרומים המכילים קולגן וחומצה היאלרונית? שגב טוענת כי הם אינם מתיימרים למלא קמטים, להעניק נפח או לטפל בסימני גיל, בניגוד להזרקה של החומצה שעושה זאת (קולגן לא מזריקים כי הוא אלרגני).

"ברור שאם המולקולות של הקולגן ושל החומצה ההיאלרונית גדולות, הן לא יכולות לחדור, ולכן במרבית המוצרים טוענים שהמולקולות הללו מוזערו מאד באופן שהן מצליחות לחדור לעומק העור. הבעיה היא שרק מולקולות גדולות של חומצה היאלרונית, אכן יכולות למלא קמטוטים ולהעניק נפח - ואותן ניתן להחדיר רק באמצעות הזרקה", מסכמת שגב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר