הרב עדין שטיינזלץ הלך לעולמו

חתן פרס ישראל למדעי היהדות נפטר בגיל 83 לאחר מאבק במחלה קשה • שימש כנשיא ישיבת מקור חיים ונודע בפירושו לתלמוד • הלוויתו תתקיים היום

צילום: אדגר אשר - ארכיון // הרב שטיינזלץ ז"ל

אבל כבד: הבוקר (שישי) הלך לעולמו בבית החולים "שערי צדק" בירושלים חתן פרס ישראל ופרשן התלמוד הנודע הרב עדין שטיינזלץ, לאחר מאבק במחלה קשה. הלוויתו תתקיים היום, אך עקב הקורונה המשפחה מבקשת שלא להגיע פיזית למקום. 

בשנת 1988 קיבל שטיינזלץ את פרס ישראל למדעי היהדות ואת עיטור נשיא המדינה בשנת 2012. הרב עמד בראש הישיבות מקור חיים וכיהן כנשיא ישיבת תקוע.

מבית החולים שערי צדק נמסר: "הרב היה ידיד שנים רבות של שערי צדק וטופל במסירות בשנים האחרונות עקב מצבו הבריאותי. פטירתו היא אבידה גדולה לעולם היהודי. אנו משתתפים בצער המשפחה ותלמידיו הרבים בארץ ובעולם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד: "אני דואב מעומק לבי על פטירתו של הרב שטיינזלץ. גדלתי בסמיכות לרב בירושלים, אבל זכיתי להכירו אישית רק שנים לאחר מכן. נפגשתי איתו כמה פעמים בביתו, ושמעתי את שיעוריו המרתקים שתמיד החכימו אותי. אלה לא היו שיעורים במובן השגרתי, אלא שיחות מרוממות נפש שחבקו עולם ומלואו.

"הוא השקיע עמל בלתי-פוסק במפעלי הפרשנות שלו, ובראשם הפירוש לתלמוד שמנגיש את לימוד הגמרא לציבורים רחבים בשפה בהירה ומובנת. חיבוריו החשובים יעמדו לדורות – כאבני-יסוד של מורשת ישראל, וכנר תמיד לזכרו.אהבת ישראל של הרב שטיינזלץ הושפעה רבות מקרבתו לרבי מלובביץ' ומחסידות חב''ד. אישיותו יוצאת הדופן של הרבי הטביעה בו חותם עז, כפי שארע גם לי במפגשיי עימו. אני שולח את תנחומיי העמוקים למשפחת שטיינזלץ ולרבבות תלמידיו. יהי זכרו ברוך".

הרב שטיינזלץ // צילום ארכיון: תמיר פלצמן
הרב שטיינזלץ // צילום ארכיון: תמיר פלצמן

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ספד לרב עדין שטיינזלץ: "שמעתי בכאב ובצער על פטירתו של הרב מבאר התלמוד, חתן פרס ישראל. הרב עדין היה איש אשר רוח בו, בעל אומץ לב רוחני, עומק הדעת והמחשבה. הרב דלה ממעמקי אוצרות הרוח של עם ישראל פנינים, והנגיש בעברית בהירה וברורה את התלמוד לעם ישראל כמו היה רש״י בן ימינו. תנחומי העמוקים לתלמידיו הרבים ולמשפחתו היקרה. יהי זכרו ברוך".

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין ספד: "זכיתי להכיר את הרב עדין שטיינזלץ, וכמו כל אחד התפעמתי מהעוצמות האדירות של האיש. באישיות המיוחדת שלו, הביא למהפכה אמיתית בלימוד תורה ותלמוד שמשפיעה על דורות שלמים של יהודים. הוא נתן הזדמנות גם לאנשים כמוני, שלא באו עם רקע תורני, להגיע לעולם הספרים היהודי. רק מי שחי שם מבין כמה אין זה דבר מובן מאליו. לכתו היא אבדה גדולה לעם ישראל. יהי זכרו ברוך".

השר לענייני ירושלים ומורשת, הרב רפי פרץ ספד לרב שטיינזלץ בחשבון הטוויטר וכתב: "הרב עדין היה יחיד בדורו. תלמיד חכם גדול ופורץ דרך, מהפרויקט ההיסטורי והעצום של פירוש התלמוד ועד הביאור לחסידות. איש אציל ועניו שבעזרת מפעל חייו קירב רבים ליהדות, צדיק אמיתי".

ח"כ איילת שקד כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "הרב שטיינזלץ המשיך את מסורת חז"ל בהנגשת התלמוד הבבלי לציבור הלומדים הרחב ובעשרות ספרים נוספים שהעשירו את ארון הספרים היהודי. במפעלו התורני והחינוכי האדיר ננוחם".

יו״ר ימינה נפתלי בנט ספד: ״כואב את לכתו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ), מעיין נובע של חכמת ישראל. מגדולי ההוגים ותלמידי החכמים בדור האחרון. תורתו והגותו נלמדו על ידי המוני בית ישראל, מהחכמים והעמוקים שבהם עד עמך בית ישראל. אנו חייבים לו חוב עצום על הנגשת אוצרות חכמת ישראל בשפה עמוקה ושווה לכל נפש. השאיר אחריו מורשת עצומה של אהבת ישראל ואהבת התורה ולאורה נלך. ‏יהי זכרו ברוך״.

שרת התחבורה ח"כ מירי רגב ספדה אף היא: " עם ישראל מרכין את ראשו. תורתו של הרב וספריו הרבים ימשיכו להאיר לעד בשמי עמנו. תנחומיי העמוקים לכל המשפחה. יהי זכרו ברוך".

ראש המועצה האזורית שלמה נאמן הספיד את הרב ואמר: "אנו בוכים היום על לכתו של אחד מגדולי הדור שזכינו להיות עדים לגדולת התורה ואהבת הארץ שהיה אבן דרך מחייו. הלך תמיד לפי הדרך הייחודית שלו וזה התבטא בין השאר בשיטת הגמרא שלו ובספרים השונים. זכינו שהרב היה חלק בלתי נפרד מגוש עציון וייסד ישיבה לתפארת שמצמחיה תלמידי חכמים. אני מבטיח שנמשיך את דרכך גם בלכתך. יהי זכרך ברוך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר