בשורה מעודדת: לאור הירידה בתחלואה בקורונה יתקיים השנה, בניגוד לשנה הקודמת, מעמד ברכת הכהנים המסורתי בחול המועד פסח. עם זאת, על מנת לנקוט משנה זהירות, יחולק המעמד - לראשונה בישראל - לשני מועדים שונים.
כזכור, בחג הפסח שעבר התקיים אירוע ברכת כהנים מצומצם וחריג בשל הנחיות הקורונה, בהשתתפות עשרה כהנים מתושבי הרובע היהודי בלבד. בפעם הראשונה מאז פרוץ הקורונה, יתאפשר לכהנים מרחבי הארץ להשתתף באירוע המסורתי בהתאם להנחיות ולברך את עם ישראל, במעמד מרגש של אחדות והודאה לה' על השיפור שאנו עדים לו בימים אלה, במאבק בנגיף הקורונה.
על מנת לעמוד בצפי הגעתם של כלל הציבור מרחבי הארץ למעמד מיוחד זה ולקיימו לנוכח מגבלות ההתקהלות, הוחלט כי בשנה זו תפוצל ברכת הכהנים המסורתית לשני מעמדים שונים, שיתקיימו יום אחר יום, על מנת לאפשר לציבור להגיע במידת האפשר לכותל המערבי ולמנוע צפיפות בקרב הקהל.
המעמדים יתקיימו בימים:
שני - ט"ז ניסן, 29.3.21
שלישי - י"ז ניסן, 30.3.21
זמני תפילות:
• תפילת שחרית: 8:45
• ברכת כהנים ראשונה (שחרית): 9:15
• תפילת מוסף: 10:10
• ברכת כהנים שנייה (מוסף): 10:15
גם בשנה זו, יכבדו בהשתתפותם בשני המעמדים הרבנים הראשיים לישראל, ראשון לציון הרב יצחק יוסף והרב דוד לאו, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים שמואל רבינוביץ', שר הדתות הרב יעקב אביטן וראש העיר ירושלים מר משה ליאון.
הקרן למורשת הכותל המערבי מבקשת מהציבור שצפוי להגיע למעמד ברכת הכהנים הראשון ביום ב', שלא להגיע גם למעמד ביום ג' - על מנת שיתאפשר לכל המעוניינים ליטול חלק באירוע להצליח להיות נוכחים בשנה זו בברכת הכהנים, במסגרת יכולת התפוסה של רחבת הכותל.
עם זאת, גם בשנה זו, ישודרו המעמדים בשידור חי באתר הכותל ובכל אמצעי השידור, ועל כך תצא הודעה בנפרד.
מדי שנה בימי חול המועד מתקיים ברחבת הכותל המערבי מעמד ברכת הכהנים המסורתי, בהשתתפות אלפי כהנים, מתפללים ומבקרים מכל רחבי הארץ והעולם. מעמד ברכת הכהנים החל לפני כיובל שנים בשנת תשל"א, ומתקיים מאז ברציפות בימי חול המועד פסח וסוכות, בו מברכים מאות כהנים את הקהל בברכה המיוחדת מהתורה ואליה נוהרים רבבות משתתפים.