לקראת חג הסוכות, תושבי לוד פנו לראש ארגון רבני צהר, הרב דוד סתיו, בשאלה האם יש לישון בסוכה במקומות בהם יש חשש לאלימות, קרי בחצרות פתוחות או בחניות, לדבריו "אין בכלל שאלה, אם יש חשש מהתנכלויות אין לישון בסוכה ואני יודע, מהילדים שגרים בעיר, כי המצב בלוד אינו טוב וכי היו יריות בלילות האחרונים".
יש להדגיש כי הרב סתיו לא התייחס באופן מפורט לכל הערים המעורבות וציין כי "בכל מקום יש לשאול פוסק הלכה הבקי במצב, אם יש סכנה, אז וודאי שאין לישון בסוכה. מעבר לכך, אוי ואבוי לנו שבמדינת ישראל ישנו מצב כזה שיהודים לא יכולים לישון בסוכה ויש יריות ברחובות. על ראש הממשלה ועל הממשלה כולה להתעשת ולהחזיר את הביטחון לרחובות".
אמש ב21:00, ערב חג הסוכות. לוד. הרבה תסכול והמון עצב.
הסוכה מסמלת לנו את הארעיות ושעלינו לסמוך על אבינו שבשמיים.אז אני, בערב החג הזה מתפלל, שהקב"ה יעצור את היד שהשחיתה סוכה זו וסוכות נוספות.
ואני דורש ממשטרת ישראל לשים ידה על המשחיתים. https://t.co/RjRP8pwEiA
— ניר אורבך (@orbachnir) September 20, 2021
בבד בבד, חבר הכנסת ניר אורבך שיתף ידיעה כי בלוד הורסים סוכות של יהודים וצייץ: "בערב החג הזה אני מתפלל שהקב"ה יעצור את היד שהשחיתה סוכה זו וסוכות נוספות. אני דורש ממשטרת ישראל לשים ידה על המשחיתים".
ראש עיירית לוד: "מי שירצה לישון בסוכה יוכל לעשות זאת ללא כל חשש"
ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, בירך את התושבים בחג שמח וטען שלא מסוכן להיות בסוכה: "כשאנו יוצאים אל הסוכה אנחנו מבטאים ומנכיחים ביטחון ואמונה בה'. אני קורא לכולם להיות שותפים בשמחת החג. השנה, נוכחותן של סוכות בכל מקום בעיר חשובה במיוחד ואני דוחה כל אמירה לפיה מסוכן להיות בסוכה".
לדבריו: "כפי שעברנו בשלום את יום כיפור כך נערכנו יחד עם גורמי הבטחון במשטרה, בשב"כ, ובשיטור העירוני לתגבור משמעותי של שיטור, משטרה ומאבטחים שיסיירו במתחמי הסוכות ויעניקו תחושת בטחון כך שגם מי שירצה לישון בסוכה יוכל לעשות זאת ללא כל חשש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו