בעקבות תקריות אנטישמיות: גידול עצום במספר העולים מצרפת לישראל

בשנת 2024 חל גידול של 90 אחוזים במספר היהודים שעלו לישראל, אחרי תקריות אנטישמיות שהחמירו בעקבות 7 באוקטובר • "המטרה החשובה ביותר היא להבהיר ליהודי צרפת שפה יש להם בית"

אירוע העלייה המרכזי של הסוכנות היהודית בנתב"ג (ארכיון). צילום: קוקו

בעקבות התגברות אירועי האנטישמיות והאתגרים הגוברים בקהילה היהודית בצרפת, החלו במשרד העלייה והקליטה ומשרד העבודה לפעול כדי להקל על עליית יהודים צרפתיים לארץ.

בשנת 2024 נרשם גידול ענק של 90 אחוזים, שהם כ-2500 איש, במספר היהודים שעלו מצרפת לישראל. המגמה צפויה להימשך גם בשנת 2025, כך שהמשרדים העוסקים בתחום החלו לפעול לתת מענים מהירים. במסגרת הפעילות, יזם שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, יציאת משלחת פקידים בכירים לפריז, במטרה להכיר מקרוב את חסמי העלייה שעומדים בפני העולים הפוטנציאליים. 

ישראל אוזן, עו"ד אביחי כהנא, עו"ד ענבל משש וד"ר ספי מנדלוביץ', צילום: משרד העלייה והקליטה

“אנחנו מזהים צורך דחוף בהנגשת פתרונות עבור חברי הקהילה המבקשים לעלות לישראל,” אומר עו”ד אביחי כהנא, מנכ”ל משרד העלייה והקליטה, שהוביל את המשלחת. יחד עמו הגיעו ישראל אוזן, מנכ”ל משרד העבודה, עו”ד ענבל משש, מנכ”לית שירות התעסוקה, וד”ר ספי מנדלוביץ’, המשנה למנכ”ל משרד הבריאות. 

במהלך הביקור נפגשו המנכ”לים עם חברי הקהילה ושמעו עדויות על המציאות המורכבת עמה הם מתמודדים. סטודנטים סיפרו שהם נמנעים מהגעה לאוניברסיטאות מחשש לאלימות פיזית ומילולית. "סטודנטית לתיאטרון סיפרה שאף אחד לא מוכן לשחק לצידה על הבמה – זה מצב בלתי נסבל", אמר כהנא.

האזינו לקהילה היהודית, צילום: משרד העלייה והקליטה

המנכ”לים קיימו פגישות עם עולים פוטנציאליים, הקשיבו לאתגרים שעל הפרק וסייעו במציאת פתרונות עוד במהלך הביקור. "הממשלה מבצעת צעדים מעשיים להבטחת מעבר חלק של העולים, תוך יצירת פתרונות תעסוקה, דיור ושירותים מותאמים לצרכיהם. כאשר המטרה החשובה ביותר היא להבהיר ליהודי צרפת שאנחנו כאן ובישראל יש להם בית", סיכם כהנא.

מאז 7 באוקטובר דווחו מעל 400 מקרים של תקריות אנטישמיות, ביניהן תקיפות פיזיות, ביזת רכוש יהודי וכתובות נאצה. הערים המרכזיות בהן מרוכזת הקהילה הן פריז, מרסיי, ליון וליל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר