נשמור על המסורת - יהדות ארה"ב לא תנקוט עמדה ברפורמה

למרות שכולם מפצירים בהם להביע את דעתם - הארגונים היהודיים מעדיפים שלא לקחת צד בסוגיית הרפורמה המשפטית • מנכ"ל ועידת הנשיאים וויליאם דארוף מאמין בחוסנה של הדמוקרטיה הישראלית ובטוח שתצליח "להתמודד עם האתגר בדרך של הידברות"

וויליאם דארוף

בשבוע הבא תפתח ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים המרכזיים בארה"ב את ועידתה ה־48. לאורך השנים הפכה הוועידה - שמפגישה את ראשי 52 הארגונים הגדולים בארה"ב יחד עם מקבלי ההחלטות ועם המנהיגות החברתית, הכלכלית והביטחונית של המדינה - למרכיב קבוע וחיוני במארג היחסים בין ישראל לבעלת בריתה וידידתה הגדולה ביותר, ארה"ב.

אנחנו עוקבים אחרי השיח הער והנוקב בציבור הישראלי סביב המהלכים המשפטיים שהממשלה מתכננת, שיח שחדר גם לכלי התקשורת המרכזיים בארה"ב. אנו רואים את עוצמת הרגשות של אלו שחשים שצעדים אלו יהוו את סופה של הדמוקרטיה הישראלית, ולעומת זאת - את אלו הסבורים שזוהי רפורמה שזמנה הגיע מזמן.

מודאגים ממעמד ישראל

במפגשים סגורים עם פוליטיקאים ועם אישי ציבור ותקשורת, מפצירים בנו, פעם מצד אחד ופעם מהצד השני, להתייצב ולהביע את דעתנו. לכולם אנו אומרים את אותו הדבר: "אנו מאמינים בחוסנה של הדמוקרטיה הישראלית, ויודעים שתצליח להתמודד עם האתגר העומד לפתחה בדרך של הידברות".

יחסי ישראל-ארה"ב חשובים לשני הצדדים, צילום: צילום: אורן בן חקון

לכן ועידת הנשיאים, הגוף היחיד המאחד תחתיו עשרות ארגונים מימין ומשמאל בארה"ב, ימשיך לשמור על המסורת שלא להתערב בענייניה הפנימיים של ישראל, ואנו נברך על כל מתווה מוסכם לדיאלוג, ברוח נאומו של הנשיא הרצוג השבוע. במקביל, אנו מודאגים מאוד מהשפעת השיח על מעמדה של ישראל בארה"ב לטווח הרחוק. אסור להשאיר את זירת הרעיונות והתפיסות ליד המקרה, אחרת, בתום תהליך ההתדיינות הפנימי, רבים יסברו שישראל כבר לא דמוקרטית, בלי קשר לתוצאה.

מלחמה באנטישמיות החדשה

אתגר נוסף הוא המשך המלחמה בעלייה חסרת התקדים בגילויי האנטישמיות בארה"ב ובשאר העולם. ראש ה־FBI כריסטופר ריי אמר: "היהודים נמצאים במתקפה מכל הכיוונים". מימין האנטישמיות המוכרת לנו - ומשמאל אנטישמיות חדשה - לא פחות מסוכנת.

האתגר הרביעי העומד לפתחנו הוא המלחמה במאמצי הדה-לגיטימציה נגד ישראל. בדומה למלחמה באנטישמיות, גם פה עלינו להרבות את האור בחינוך והסברה ולהילחם בחושך, נגד אלה הסבורים שליהודים לא מגיעה מדינת לאום משלהם.

במקביל, עלינו לעבוד יחד על מנת להמשיך בקידום מהלכי הנורמליזציה של יחסי ישראל עם מדינות האזור, ובהרחבת מעגל השלום. הסכמי אברהם הם אור ותקווה עבור המזרח התיכון, ויש בכוחם להגביר את היציבות האזורית ולרקום שיתופי פעולה למען כלל העמים.

כמו תמיד, האתגרים העומדים בפני העם היהודי ומדינת ישראל הם רבים ומורכבים. כמו תמיד, יש לנו הרבה על מה להודות, אבל לעולם לא נוכל להיות שאננים לגבי ביטחוננו ועתידנו. היחסים בינינו הם ברית אסטרטגית שחייבים להמשיך להעמיק ולפתח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר