על רקע המשבר: כללית הציעה לד"ר שרון אלרעי פרייס לנהל את בי"ח העמק

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות קיבלה את הפנייה לפני כמה חודשים - וסירבה • גורמים במערכת הבריאות טוענים כי ההצעה עדיין על הפרק • בכירים בכללית: לאור העובדה שצמחה בקופה, היא מינוי טבעי לתפקיד

ד"ר אלרעי-פרייס // צילום: גדעון מרקוביץ' // ד"ר אלרעי-פרייס

שמה של ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, עלה כמועמדת לניהול בית החולים העמק במקום ד"ר זיו רוזנבוים, שפוטר לאחרונה מתפקידו.

ככל הידוע, התפקיד הוצע לד"ר פרייס כבר לפני כמה חודשים - אז השיבה בשלילה, אך גורמים במערכת הבריאות אומרים כי ההצעה עדיין על הפרק. בהנהלת כללית הכחישו את הדיווח, ומטעמה של ד"ר אלרעי פרייס לא נמסרה תגובה.

ד"ר אלרעי פרייס (48), תושבת חיפה, משמשת מאז יולי 2020 ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. בתפקידה הקודם היתה במשך שנתיים סגנית מנהל בית החולים כרמל ששייך לכללית וגדלה בארגון. בכירים בכללית ציינו כי לאור העובדה שצמחה בכללית, ד"ר אלרועי פרייס היא מינוי טבעי לתפקיד.

בית החולים העמק בעפולה, צילום: גיל אליהו / ג'יני

מועמד נוסף הוא ד"ר גיל לביא, ראש אגף התכנון בהנהלת כללית. כפי שפרסם רן רזניק ב"ישראל היום", ד"ר רוזנבוים טוען בבקשה שהגיש לבית הדין לעבודה בנצרת כי הנהלת כללית מנסה בשבועות האחרונים לפטר אותו מתפקידו, אף שמונה כמקובל לקדנציה שאמורה היתה להסתיים בספטמבר 2023. לדבריו, זאת משום שלא הסכים "לחסל" את פעילות ועד הרופאים. רוזנבוים מכהן בתפקיד כשנתים וחצי, מאז ספטמבר 2019.

בחודש יולי חשפנו ב"ישראל היום" את זעקת מנהלי המחלקות על הזנחה ו"ייבוש" של בית החולים, ועל מחסור בחדרי ניתוח ובשירותים מתקדמים כמו נוירוכירורגיה, מכשירי דימות מתקדמים (CT ו־PET-CT) ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר