האומיקרון בישראל: חשש שתלמידה בגן ילדים בבני ברק נדבקה בזן החדש

במהלך בדיקות דיגום שערך משרד הבריאות אצל מאומתים לנגיף, עלה החשד שהילדה חיובית לווריאנט האומיקרון • ההורים נדרשו לנקוט באמצעי זהירות עד להגעת תוצאות הבדיקה

חצר גן ילדים, צילום ארכיון, לגן אין קשר לכתבה , דודו גרינשפן
חצר גן ילדים, צילום ארכיון, לגן אין קשר לכתבה, צילום: דודו גרינשפן

במהלך בדיקות דיגום שערך היום (חמישי) משרד הבריאות בקרב מאומתי קורונה חדשים, עלה חשד שתלמידה באחד מגני הילדים בעיר, חשודה שנדבקה בווריאנט האומיקרון. בהתאם לכך, הנחה משרד הבריאות את ההורים לילדות ששהו בקרבתה לנקוט באמצעי זהירות עד להגעת תוצאות הבדיקה.

בעיריית בני ברק הגדישו כי בניגוד לפרסומים המקרה עדיין לא מאומת ואין בעיר נשאים של הזן החדש. כמו כן, בהודעה שהועברה להורי הגן והופצה ברשתות החברתיות נכתב: "הורים יקרים שלום. משרד הבריאות אמור להתקשר אליכם בזמן הקרוב כדי לעדכן אתכם כי הילדה המאומתת חשודה בווריאנט החדש. אי לכך, משרד הבריאות מחייב בבידוד את כל ילדות הגן, כולל הצוות המחוסן שלוש פעמים. בנוסף, הוא רוצה לבוא ולבצע בדיקת קורונה בביתכם".

 
בדיקות קורונה לילדים (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

נזכיר כי עד כה אותרו בישראל בוודאות שתי נשאיות לווריאנט החדש,  לצד 17 שחשודים שאף הם נדבקו בווריאנט. שתי המאומתות הן ישראלית בת 32 שחזרה מדרום אפריקה והעובדת הזרה שחזרה ממלאווי ונסעה באוטובוס לאילת.

"20 אלף ריצופים של נגיף הקורונה": כך נראה המרדף אחרי האומיקרון בישראל

המעבדה הגנטית באסף הרופא, המעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר והמעבדה באיכילוב, הן שלוש היחידות בישראל שיש להן בשלב זה את היכולת לעשות ריצוף גנטי לווריאנט. מדובר בבדיקה שדורשת ציוד מיוחד, ועלות בדיקת ריצוף אחת מגיעה לכדי 400 שקל בערך.

המעבדה לריצוף גנטי באסף הרופא, צילום: גדעון מרקוביץ'

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      מאחורי הקלעים: כך מזהים במעבדה בישראל את וריאנט האומיקרון // כתבת: מיטל יסעור בית-אור, צילום: שמואל בוכריס

      "היחידה לריצוף גנומי באסף הרופא הוקמה בפברואר השנה, כחלק מפרויקט ניטור לאומי במשרד הבריאות", אומרת ד"ר עדינה בר חיים, מנהלת אגף המעבדות בבית החולים. "יחידת הריצוף היא היי-ביוטק ברמה הכי גבוהה שאפשר. המעבדה כבר ביצעה מספר עצום של 20 אלף ריצופים של נגיפי קורונה שונים. כאשר מעבדות אחרות עושות עשרות בחודש - אנחנו עשינו אלפים בחודש". באסף הרופא הצליחו לקצר את זמן ההמתנה לתוצאות הריצוף, שעמד עד לאחרונה על כשבוע ימים. "אין הרבה מדינות שמסוגלות לבצע ריצוף בתוך 5-4 ימים כפי שעשינו עם האומיקרון", אומרת ד"ר בר חיים.

      יוסי ערבליך, יו"ר ומייסד אגודת 'למענכם' המעניקה יעוץ והכוונה רפואית בהתנדבות, מסר: "אל לנו להיבהל מפני חשיפתם של וריאנטים, כי יהיו עוד כאלו בהמשך. עלינו להגן על עצמנו ועל יקירנו, ולהתחסן. אין סיבה להמתין ל'עדכון' של החיסון משום שגם אם יהיה צורך בכך, ייקחו מספר חודשים לפתח ולייצר אותו, ובינתיים אנו עלולים לפגוש את הנגיף בצד הפחות נחמד שלו. וריאנטים מתפתחים בעיקר באזורי אוכלוסיה בלתי מחוסנת ולפיכך השבוע כשחיסנתי את בני הסברתי לו שמעבר להגנה שהוא זוכה לה, הוא מסייע למאמץ העולמי למיגור הנגיף".

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר