מנכ"ל משרד הבריאות צפוי לחתום היום (ראשון) על ההנחיות שמאפשרות מתן מנת חיסון שלישית למדוכאי חיסון. היום יגבשו בשירותי בריאות הציבור את ההגדרות המדויקות לגבי אילו מדוכאי חיסון יוכלו להתחסן במנה שלישית.
מדובר במושתלי איברים, מושתלי מח עצם, חולים אונקולוגיים, חולים שנוטלים תרופות מדכאות את מערכת החיסון ומצבים נוספים שיוגדרו על ידי משרד הבריאות.
במקביל, הצוות לטיפול במגיפות ידון באפשרות להעניק מנת חיסון שלישית לכלל הקשישים, ללא קשר למחלות רקע.
לאחר שיגובשו ההנחיות, הצפי הוא שהחל ממחר (שני) אותם חולים יוכלו לקבל מנת חיסון שלישית.
לקראת חיסון ילדים?
כמו כן, הצוות לטיפול במגיפות ידון פעם נוספת באפשרות לאשר חיסון ילדים בני פחות מ-12, שסובלים ממחלות, מדיכוי מערכת החיסון או בני בית של חולים קשים.
הדיון המחודש מגיע על רקע נתונים מהמרכז האמריקני לבקרת מחלות (CDC), לפיהם חוסנו בארצות הברית 120 אלף ילדים בני פחות מ-12.
פרופסור צחי גרוסמן, יו"ר באיגוד לרפואת ילדים ומומחה בצוות לטיפול במגיפות, מזכיר: "בפברואר הצענו למשרד לחסן מתבגרים עם מחלות רקע בגילי 12 עד 16 וחוסנו כאלף ילדים עם מחלות ריאה, לב ממאירות ומחלות נוספות. עכשיו, כשאושר פורמאלית החיסון לגילי 12 עד 16, אנחנו רוצים כתמונת ראי לדון בחיסון בני 12 ומטה עם מחלות קשות, ממאירות, סכרת ומחלות נוירולוגיות".
לסיום אמר: "בינתיים אנחנו יודעים שחוסנו באופן ברור כ-120 אלף ילדים מתחת לגיל 12, שלא ברור איך הם חוסנו, ייתכן שדרך רופאים מחסנים שלקחו חירות לעצמם. ביקשנו שיוצגו לנו נתוני בטיחות של ה-120 אלף. אם נדע שבארה"ב בני 12 ומטה חוסנו במינון של 30 מק"ג, ללא תופעות לוואי חריגות, נרגיש בטוח להמליץ על חיסון במינון מופחת של 10 מק"ג בישראל".
ניסוי לבחינת חיסון שלישי
בתוך כך, חברת פייזר הודיעה למינהל התרופות והמזון האמריקני כי תבקש אישור חירום לשווק מנה שלישית של החיסון. הבקשה - לאור מידע שהתקבל בישראל, המצביע על כך שהיכולת של שתי המנות הראשונות למנוע הדבקה ופיתוח תסמינים קלים עלולה להישחק אחרי שישה חודשים, בין היתר לאור המשך התפרצות זן הדלתא.
במקביל, מתכוונת פייזר לערוך בקרוב ניסוי קליני עם 10,000 נסיינים, שכוללים גם קבוצת ביקורת, מתוך ההערכה שעד שיתקבל האישור, היא תוכל להכריז על הצלחת הניסוי למנה השלישית.
הנושאים הנוספים עליהם ידון היום הצוות לטיפול במגיפות הם: כניסת תחלואה דרך חוזרים מחו"ל, רווח בין מנה ראשונה לשניה לאור החשש שהיה מחסור בחיסונים ונושא ביצוע בדיקות דיגום במחוסנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו