מערכת חורפית קשה בישראל: אישה בת 41 נמצאה הבוקר (חמישי) ללא רוח חיים באילת כתוצאה מהיפותרמיה. בנוסף, בעקבות מזג האוויר הקשה גבר בן 95 מבני ברק פונה לפנות בוקר לבית החולים במצב קשה עם סימני היפותרמיה - לאחר שנמצא מעורפל הכרה בביתו.
ד"ר ג'ואנה מלכה, רופאת משפחה במרפאת מאוחדת נתניה, מסבירה על התופעה: "מוות מהיפותרמיה אינו דבר שבשגרה במדינה חמה כמו ישראל. דווקא בשל העובדה שאנחנו לא רגילים לקור קיצוני, אנחנו גם לא יודעים כיצד להתגונן מפניו ולכן בימים בהם מזג האוויר קיצוני מהרגיל קיימת סכנה למקרי היפותרמיה".
לדברי דוקטור מלכה, היפותרמיה היא מצב מסכן חיים בו חום הגוף יורד מתחת ל-35 מעלות והיא נגרמת בשל חוסר יכולת לווסת את חום הגוף ואיבוד חום רב. "במזג אוויר קיצוני חשוב לשים לב לאלו הנמצאים בסכנת יתר להיפותרמיה: קשישים ותינוקות שלא יודעים לאזן לבד את טמפרטורת הגוף, חולים כרוניים, ודרי רחוב".
"הסימן הראשון המעורר חשד להיפותרמיה הוא רעד בלתי רצוני, המלווה בתחושת עייפות קיצונית וחולשה שרירית. כמו כן עור קר וחיוור המאבד את צבעו הטבעי, קצב לב ונשימה איטיים. אם מצב זה לא יטופל במקרה קיצוני הנפגע יכול לאבד הכרה ואף להגיע למצב של דום לב".
ד"ר מלכה מסבירה כי כאשר נתקלים באחד מהתסמינים הנ"ל ויש חשש להיפותרמיה, חשוב להעניק לנפגע טיפול מיידי: "חימום אקטיבי על ידי שמיכה, להוריד ממנו בגדים רטובים אם יש כאלו ולתת לו משקה חם. במקביל ובאופן מיידי חשוב להזמין צוות רפואי או לפנות לבית חולים כיוון שיש חשיבות רבה למתן טיפול מקצועי שיכלול שימוש בכריות חימום, שאיפת חמצן מחומם או מתן עירויים חמים לווריד. ולכן מאד חשוב לפנות במקביל למתן העזרה הראשונה בשטח לקבלת טיפול רפואי אפילו במקרה של חשש להיפותרמיה כאשר אינכם בטוחים בכך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו