יותר מ-20 עולים חדשים הצטרפו לאחרונה למערך בריאות הנפש בישראל: על רקע המשבר בתחום בריאות הנפש בישראל, משרד העלייה והקליטה, בשיתוף משרד הבריאות וארגון "נפש בנפש" פועלים לשלב פסיכיאטרים שעלו לישראל ממדינות שונות, בשנים האחרונות, במגוון בתי חולים ברחבי הארץ וזאת על ידי זירוז הליכי התאמת הרשיון ואישורי העסקה בישראל.
באמצעות מינהלת הרופאים, תמך המשרד בחודשים האחרונים בהעסקתם של 23 פסיכיאטרים: 7 מומחים אשר נדרשים להתאמה, 11 לקרן קליטה והתנסות קלינית לקראת קבלת רישיון ועבודה ו- 5 מתמחים.
התמיכה באה לידי ביטוי בשילובם בבתי חולים לבריאות הנפש ברחבי הארץ: מעלה הכרמל, הרצוג, אברבנאל, המרכז לבריאות הנפש בירושלים, לב השרון, מזור, מעייני הישועה ועוד. מדובר בעולים שהגיעו לאחרונה או בשנים האחרונות מארצות הברית, רוסיה, ארגנטינה וצ'ילה העוסקים בפסיכיאטריה.
ד"ר אפרת אפללו, ראש מינהלת הרופאים במשרד העלייה והקליטה: "בחודשים האחרונים אנחנו פועלים ביתר שאת על מנת לסייע למאמץ הלאומי בגיוס רופאים ובכלל זה גם פסיכיאטרים. המחסור ברופאים בתחום בריאות הנפש מאז השבעה באוקטובר מחייב מציאת פתרונות מידיים.. לאור כך מינהלת הרופאים מסייעת בשילוב פסיכיאטרים שעלו ממדינות שונות בבתי חולים שונים בארץ. לשם כך אנו דואגים לזרז תהליכים בירוקרטיים שיאפשרו להם שילוב מהיר ומקצועי במערך ומסייעים בהעסקתם בפועל במוסדות הבריאות הפסיכיאטריים השונים. בימים אלו אנו פועלים לאתר רופאים פסיכיאטרים נוספים ולעודד אותם להצטרף ליוזמה זו".
ד"ר צבי פישל, יו"ר המועצה הלאומית לבריאות הנפש: "מערכת בריאות הנפש נכנסה לתוך רצף של קטסטרופות: קורונה, הפיכה משפטית, מלחמה ועם צפי לקטסטרופה הבאה. כ 10% מהאוכלוסייה נזקקים כיום לטיפול במערכת בריאות הנפש. זה לא רק טיפול באנשים שנפגעו, זה טיפול באנשים שהם מסביב לאנשים שנפגעו – בני משפחה, החברה ועוד. נדרש מאמץ שהוא הרבה יותר מאשר של בריאות הנפש בלבד, וגם הרבה מעבר למערכת הבריאות. זה צריך להיות מאמץ קולקטיבי של כלל הגורמים במדינת ישראל. כל פסיכיאטר שעומד בדרישות המקצועיות ומצטרף למערכת זה מבורך ואני שמח כי עולים חדשים אכן עושים זאת ומסייעים במאמץ הלאומי החשוב כל כך".
ד"ר דפנה שיפלדרים, עולה חדשה מארה"ב שהחלה לאחרונה לעבוד בשלוותה: "בארה"ב עבדתי כפסיכיאטרית ילדים בקליניקה פרטית במנהטן. לפני כשנה החלטנו לעלות לישראל, כדי לגדל את הילדים שלנו באוכלוסיה של אכפתיות ולכידות חברתית. החלטתי להשתלב במערך הפסיכיאטרי הציבורי מתוך רצון לסייע ולתרום. משרד העלייה והקליטה סייעו לי בזירוז הליך הרשיון בישראל וההכרה במומחיות שלי וכך התאפשר לי להצטרף לצוות בית החולים הפסיכיאטרי שלוותה. הסיפוק שיש לי מכך שאני תורמת למערכת בריאות הנפש בתקופה קשה זו כאשר היא טובעת, הוא עצום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו