עונת השפעת כבר כאן,וחום והצטננות הם רק חלק קטן מתופעות הלוואי הלא נעימות של החורף והוירוסים שמגיעים יחד איתו. בכל מקום שבו אנו נמצאים (ובייחוד במקומות הסגורים), אנו נתקלים באיום וסכנה להידבקות. מערכת חיסון חזקה וטובה בגוף האדם, תילחם באותם וירוסים וכך תפחית את סיכויי ההידבקות בשפעת או לפחות תסייע לכם לעבור אותה בקלות ובלי סיבוכים מיותרים.
5 מזונות שיאפשרו לכם לעבור את החורף בשלום:
1. דגי הים הצפוני: דגים כמו סלמון, מקרל והרינג מכילים אומגה 3. מדובר בחומצת שומן רב בלתי רוויה, בעלת השפעות מטיבות לגוף, הידועה גם כגורם אנטי דלקתי וכמחזקת את מערכת החיסון. הטבעונים יכולים ליהנות מאומגה 3 באגוזי מלך, פשתן וזרעי צ'יה.
דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו!
2. שום: "האנטיביוטיקה של הטבע": מזה שנים רבות נחשב השום ברפואה העממית כ"קסם" לריפוי דלקות ומחלות שונות, ואף נודע בשם "הפניצלין הרוסי". שום מכיל אליצין- תרכובת גופרית הגורמת לריחו החזק והאופייני, תרכובת זו הוכחה כיעילה כנגד שפעת, הצטננות ואף נגיפים וחיידקים שונים. האליצין הופך לפעיל בחיתוך השום, לכן ההמלצה לאכול שום טרי כמה דקות לאחר שנחתך או נקצץ. יש לשים לב שבישול וחום עלולים להרוס את החומרים הפעילים בו, לכן מומלץ להוסיפו בסוף הבישול או ממש לפני ההגשה. נסו להוסיף שום טרי לסלט ירקות טרי, לטחינה תוצרת בית ולסלט אבוקדו עם לימון ומלח.
3. בצל ירוק: ירק עשיר ביתרונות לחיזוק מערכת החיסון. ראשית, כמו השום מכיל גם הוא תרכובות גופרית כגון אליצין. בנוסף לכך, הוא מהווה מקור לויטמין C, שהוא אנטי דלקת ופיטוכימיקלים כמו לוטאין, המהווה נוגד חמצון ובטא-קרוטן (הנמצא גם בירקות כתומים כמו גזר, בטטה ודלעת) המהווה חומר מוצא לייצור ויטמין A שבעל תפקיד מרכזי בתפקוד תקין של מערכת החיסון.
4. ג'ינג'ר (שורש זנגוויל): שימוש בג'ינג'ר נגד התקררות מוזכר עוד ברפואה הסינית העתיקה, וכיום נמצא נמצא ברשימת החומרים "הבטוחים לשימוש בדרך כלל" (GRAS) של מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA). הג'ינג'ר מכיל נוגדי דלקת וחמצון שיכולים לעזור בהקלה על דלקות. מינון המקובל הוא שניים עד ארבעה גרמים של ג'ינג'ר ביום, מחולקים לשתיים-שלוש מנות. ניתן לצרוך בחליטות ובתבשילים שונים. נסו להכין את המשקה ההודי של ג'ינג'ר טרי פרוס, לימון סחוט ודבש לפי טעמכם – מעדן מחמם ובריא.
בדיאטה? זה מה שיקרה לכם אם תפסיקו לאכול פחמימות
5. חלבונים: חלבונים הינם אבני הבניין של מערכת החיסון, וכך של תאי הדם הלבנים. מזונות עשירים בחלבון יסייעו בפעילות תקינה וטובה של מערכת החיסון שלכם. שלבו בתפריט מוצרי חלב, ביצים, מוצרי בשר ודגים. לטבעונים שבנינו ניתן לשלב מזונות כגון: סייטן (חלבון החיטה), סויה, טופו ושילוב בין דגנים לקטניות כמו מג'דרה- אורז מלא עם עדשים יצרו יחדיו חלבון מלא. מומלץ לצרוך מוצרי חלבון דלים בשומן.
לסיכום, לתזונה שלנו יש כוח גדול בשמירה על בריאותינו ובמקרה זה האמרה הידועה- "אתה- זה מה שאתה אוכל" מתאימה בדיוק. שיהיה חורף חמים, בריא וטעים.
ניקוי רעלים: הכתבת שלנו ניסתה לחיות על אורז למשך 3 שבועות
הכותבת הינה: מיטל שחימוב, דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת ולטיפול בהשמנה, מלווה ומאמנת לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים.
לאתר של מיטל www.byou.clinic