אחד הדברים הכיפיים ביותר שאפשר לעשות, זה ללכת לאכול במסעדה טובה כשמולך נוף יפה שמושך את העין בין ביס לביס. ישראל שופעת מקומות כאלה, ואחד כזה נמצא בפארק הלאומי ברמת גן, שם מסעדת "ג'וי גארדן" צופה על הטיילת, האגם וחוף הים החדש (כן, כן, נשבעים שקראתם נכון!) של העיר.
אבל לא רק נוף יפה יש במקום, אלא גם אוכל טוב – ואפילו תפריט קיצי חדש. אז חוץ מהמשקאות המתבקשים של סוגי קפה שונים ומיצים, במקום מציעים סלטים שנשמעים כל כך מפתים, שרק רשימת הרכיבים שלהם תגרום לכם לרייר. סלט הקיץ, לדוגמה, כולל בתוכו עלי רוקט, חסה, סלק צלוי, בטטה, עגבניות שמש, בצל מקורמל, ויניגרט בלסמי, גבינת עיזים, אגוזי מלך ושקדים קלויים. גם סלט הבריאות מרשים: קינואה, חמוציות, אגוזי מלך, קרם פלפלים, פסטו, עשבי תיבול, מלפפון, גזר, גבינת לאבנה, עגבניות שרי צבעוניות וגרעיני דלעת, כשהוא מתובל בשמן זית ומיץ לימון.
גם שקשוקות שונות וכריכים יש פה, מהשגרתיים (כריך חביתה וכריך טונה) ועד כריך שכולל סלק צלוי עם פסטו, קרם אגוזים, גבינת עיזים, אורוגולה ובלסמי מצומצם, ואפילו קרואסון חמאה שתמצאו בתוכו גאודה, חביתה מקושקשת רכה, אורוגולה, בצל מקורמל ועגבניות שרי צבעוניות.
מנגד, החבר בר המזל שהגיע איתי למסעדה בחר בפרצעל העלים שכולל תרד מוקפץ עם בצל, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז, שמוגש לצד סלט עלים, עגבניות שרי ופיצוחים. המנה הייתה מאוד מרשימה, אבל לדברי החבר בצק הפרצעל לא ספג בהצלחה גדולה את כל הנוזלים שניגרו מהמילוי והיה החלק החלש ביותר של המנה. אבל אל דאגה, עדיין היה לו טעים מאוד.
בין הביסים שלנו קיבלנו שורת מאזטים, כמו גבינת לאבנה עדינה עם שמן זית וזעתר או פלפלונים קלויים עם קרעי מוצרלה, אבל השיא היה, פה אחד, היוגורט שהגיע עם פלחונים של סלק ואגוזי מלך. כל כך פשוט, כל כך טעים וממכר. גם פאדג' השוקולד שלקחנו לקינוח היה מוצלח מאוד ועשיר בטעם.
יש משהו מאוד יפה בפשטות "ג'וי גארדן", במובן הטוב ביותר של המילה. זהו מקום שמציע יותר מנוף יפה, אלא גם אוכל טעים באמת, כזה שמרגישים את הרצון לשמח את הסועדים בכל ביס. כמו השם של המסעדה, באמת שהמקום הזה גורם לאושר גדול.
הפארק הלאומי, אחד העם 62 רמת גן
להזמנות: https://www.joygarden.co.il