בתחילת הקורונה יצאנו לדרך עם מדור "מרימים לעצמאים", שנועד, כשמו כן הוא, לעזור לעצמאים בעולם הקולינריה. תוך זמן קצר גילינו, את מה שדי חשבנו מראש, כי יש מנעד רחב של עצמאים שזקוקים לאותה הרמה, החל מכאלה שהשקיעו הכל ונמצאים רגע לפני הקריסה בגלל הקורונה, כאלה שאותו נגיף ארור גרם להם לשנות כיוון ולהתחיל משהו חדש, וכאלה שכל מיני נסיבות חיים הביאו אותם לעולם הקולינריה והם מצאו אחלה של נישה.
בתום הפוגה ולקראת החגים הבאים עלינו לטובה נחזיר את המדור בתדירות גבוהה יותר, יש מספיק אנשים לסייע להם ומספיק חידושים מעניינים להמליץ לכם עליהם לפני כולם.
את יעלי מגן ליילי, שתעמוד במוקד הכתבה הפעם, סביר להניח שאתם מכירים או לכל הפחות יצא לכם להיתקל. למעשה, נשים כמותה הם הסיבה שהשם הלא רשמי של מדור "מרימים לעצמאים" הוא "מה???איך אתם לא מכירים אותם???".
מגן ליילי, בת 29, הקימה עסק קייטרינג משלה (ומאז מכרה אותו) וכיכבה בסטוריז ובפוסטים של מפורסמים, פודי'ז ושאר משפיענים ברשת, כאשר הקונספט הוא אותו הקונספט, זה שאף פעם לא נמאס ממנו - שולחנות שפע יפים ומושקעים. וכן, אנחנו יודעים שהרבה ממי שיקרא את צמד המילים "שולחן שפע" יגלגל עיניים ויגיד משהו כמו "אוף, שוב זה", אבל מגן ליילי היא חריגה בנוף, לטובה כמובן. אפשר לראות את זה בתמונות ואם תהיו סבלניים מספיק תכף יגיע גם השלב בכתבה בו היא תסביר על הנושא בפירוט.
לאחרונה, החליפה יעלי את העסק הישן בחדש, בקונספט דומה, בו תיקח חלק כל משפחתה - "דה ללי'ס". גם הוא, בהגדרה, קייטרינג של "שולחנות שפע" ובראנצ'ים שאי אפשר להוריד מהם את העיניים.
"אנחנו משפחה של פודי'ז שאוהבים אוכל, אוהבים לאכול ולחקור כל מה שחדש בתחום", היא מספרת. "אוכל אצלנו בוורידים, בעורקים ובעיקר בלב. אבא שלי שף שנים רבות, הולנדי במקור והוא אחראי על כל הטעמים ומטבח ההכנות. אמא שלי מחפשת כל הזמן את הדבר המרגש הבא וגם אופה את כל מה שהיא אוהבת וזה גורם לאנשים שמחה בלב. זו הסיבה שהעסק נושא את שם המשפחה שלנו".
"אופי העסק הוא מאוד פשוט", היא ממשיכה. "אני רוצה שהמארחים ירגישו אורחים באירוע שלהם, שיהיו משוחררים מכל לחץ מהשנייה שאנחנו נכנסים אליהם הביתה. השירות הנעים והמדויק שלנו כבר יגרום לזה לקרות".
מה התפקיד שלך במפעל המשפחתי?
"אני אחראית על החלומות ועל הלקוחות. אני אוהבת ונושמת עיצוב וסטייל מאז שאני זוכרת את עצמי. אחרי הצבא גרתי שנתיים באוסטרליה ושם נחשפתי לקונספט הזה של 'שולחנות חגיגה', ששמים בהם דגש גדול על שפע ונראות, ממש כמו סט צילומים. ראיתי כמה זה תורם לשמחה ולאווירה וחשוב לי לייצר חוויה כזו יוצאת דופן גם לחוגגים ולאורחים שבוחרים בנו. השולחנות שהתיישבו לי בראש לא הניחו לי, ולמרות שעסקתי בתחום אחר לגמרי, הבנתי שחלומות צריך להגשים - ועכשיו".
ספרי קצת על תהליך ההכנה לאירוע כזה? איך מרכיבים שולחן?
"כולם רוצים שהאירוע שלהם יהיה הכי יפה והאוכל הכי טעים. וכמובן הרבה אוכל. אבל הסגנון של שולחן שפע צריך להתאים לקהל עצמו. מדובר בסגנון פחות "מכופתר" יותר משוחרר. אני שמה את הלב שלי על השולחן. אנו מתמחים באירועים אינטימיים (עד 80 איש) בבית או בעסק ובונים תפאורה יוצאת דופן בכל מקום אליו אנו מגיעים. האוכל מוגש באוסף פרטי של כלים מחומרים טבעיים כמו בטון, חרס, שיש ועץ שאני אוספת שנים וכמובן אוספים עתיקים של הסבתות שלי מהארץ ומהולנד".
"לצד הכלים שפע של ירק פורח שמשלים את החוויה העיצובית. כל פעם סיפור ירוק שופע אחר משולב פרחים. בקיץ אני הכי אוהבת הורטנזייה פרח משגע שמגיע לארץ מהולנד ובכל הזדמנות שאני יכולה אני שומרת לו מקום של כבוד בלב השולחן. בנוסף יש לנו עמדת שתייה שמחה ותוססת של משקאות גזוז ותה קר צוננים משולבי פירות וירק . זה בול לימים החמים ולשעות שפחות רוצים בהן אלכוהול או למי שרוצה בלי. צונן, טעים ומשמח".
מה החלומות להמשך?
"מאוד פשוט: מקום משלי. עם שולחן מהחלומות ואנשים שמחים. אושר וזהו".
דה ליילי'ס:
אינסטגרם
ליצירת קשר: 0543268818
ליצירת קשר בוואטסאפ
לפניות למדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו