שבוע המטבח האיטלקי נפתח בתחילת השבוע באירוע שוקק חיים ומוזמנים, וקיבץ יחד את צמרת הקולינריה הישראלית על כוס קמפרי.
שף תומר טל בממסעדת דריסקו ושף ג׳יאני דזיו ממסעדת Tosto שבאטרי, אברוצו, עובדים יחדיו כבר מספר שבועות על תפריט יצירתי וחוצה גבולות. טל מספר על מנת פסטה שאינה פסטה, אותה יציג השף האיטלקי, ועל כוונותיו שלו לתת אינטרפטציה חדשנית למנת הויטלו טונאטו הקלאסית, שתוגש הפעם עם דגש על הטונה במקום על העגל.
לכל האירועים בשבוע המטבח האיטלקי
שף מוטי טיטמן מ״מלגו ומלבר״ הגיע מלווה בשלושת אורחיו הצעירים. החבורה הססגונית החלה כבר לפני כמה ימים לפרסם צילומים מפתים מעבודתם המשותפת, בעיקר של פטריית הכמהין המשגעת שעשתה דרכה לישראל ותוגש במהלך ימי הפסטיבל במסעדת ״מלגו ומלבר״ בתל אביב.
שפית נאיפה מולה, אשר קיבלה לידיה את המושכות ל-L28 ממש בימים אלה, שמחה על ההזדמנות לככב בפסטיבל הנחשק כבר עם הכנסה לתפקיד. הארוחה, מעוררת הסקרנות, עליה עבדו יחד עמה צמד השפים האיטלקיים מחבל הארץ פוליה, מאופיינת בליקוט מקומי ותשרטט את קווי הדמיון והשוני שבין זעתר לאורגנו. יהיה פאטייר מאורגנו, קנלוני מסחן ועוד שילובים מרתקים שבין מטבח איטלקי לערבי-ישראלי.
גם שף קונדיטור, מיכל בוטון, מהפנים והכשרונות המובילות את סצנת האפייה הישראלית הצעירה, הרימה כוסית עם האורחת המוערכת ופורצת הדרך שלה, לוצ׳יה דה פראי שנבחרה השנה לשף קונדיטורית הטובה ביותר באיטליה מתחת לגיל 30.