אביב הגיע פסח בא, ואיתו העיסוק הבלתי פוסק במה אפשר לאכול בחג. מצד אחד, אנחנו רוצים לפנק את האורחים שלנו או את עצמנו במאכלים טעימים ומצד שני, גם מלאי צורות ההגשה של תפוחי אדמה נגמר בשלב מסוים. לצורך העניין הכנתי מקבץ של מתכונים פשוטים וטעימים שלא נופלים מאף מנה שנכין בשאר ימות השנה.
סלט ירקות צלויים

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים ל-4 מנות:
2 סלקים
2 לפתות
2 שורשי פטרוזיליה
4 שורשי סלרי
שמן זית
מלח אטלנטי לפי הטעם
1 כף זרעי כוסברה כתושים
8 עליי חסה רומית קרועים לפיסות
1 כוס עלי תבלין מופרדים (פטרוזיליה, כוסברה)
לרוטב:
2 כפיות חרדל חלק
1 כפית דבש
1 שן שום כתושה
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים בתנור בחום בינוני במשך כשעה, מקלפים העדינות את הקליפה וחותכים לפלחים דקים.
2. במקביל, חותכים את הלפתות לפלחים. מצננים מעט.
3. מקלפים את שורש הפטרוזיליה ואת שורש הסלרי וחותכים לפלחים.
4. מסדרים על תבנית אפייה, מתבלים בשמן זית, מלח אטלנטי וזרעי כוסברה וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-30 שעה. מצננים מעט.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
6. מערבבים בעדינות את הירקות הצלויים עם עליי החסה והתבלין, מתבלים ברוטב ומגישים מיד.
קציצות דגים ואגוזים

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 ק"ג דג לבן טחון (ללא עור, אידרה ועצמות)
1 ו-1/2 אגוזים ושקדים טחונים
1 בצל קלוף
3 שיני שום קלופות
1 חופן פטרוזיליה
חופן עלי תרד טורקי או רגיל
1/3 כוס שמן זית
קורט צ'ילי יבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים בזריזות אך לא יותר מדיי את כל מרכיבי המתכון.
2. יוצרים עיגולים קטנים, מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל הצדדים עד שמזהיב מבחוץ ועשוי מבפנים.
קציצות עגל עם צנוברים ופיסטוקים

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 ביצה
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס פיסטוקים קלופים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
2 שיני שום קלופות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את הצנוברים והפיסטוקים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
2. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.
3. במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כ-3 / 4 דקות מכל צד עד שמשחימות.
מצברייט

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים ל-4 מנות:
2 מצות
4 ביצים טרופות
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
חופן בצל ירוק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במעט מים על מנת לרכך אותן, מפוררים לתוך קערה ומוסיפים את הביצים.
מוסיפים עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
מחממים שמן זית ב- 4 מחבתות אישיות, יוצקים 1/4 מהבלילה לכל מחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד על אש בינונית.
חיתוכיות מרציפן, שקדים וריבה

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים לכ-20 עוגיות:
250 גרם מרציפן איכותי ללא תוספת סוכר(כ-50% פרי)
2 ביצים טרופות
1 כף גדושה קורנפלור
60 גרם חמאה רכה מאוד
חופן שבבי שקדים
למילוי:
2 כפות גדושות ריבת תות ללא סוכר
אופן ההכנה:
1. אם יש צורך מחממים את המרציפן במיקרוגל כמה שניות כדי לרככו.
2. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.
3. מוסיפים את הקורנפלור והחמאה המומסת ומעבדים לתערובת אחידה.
4. יוצקים את הבלילה על תבנית אפיה מרופדת נייר אפייה ומשטחים לשכבה דקה, מפזרים שבבי שקדים ואופים בתנור בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כ-12 דקות עד שמזהיב קלות.
5. מקררים היטב חותכים לשני מלבנים. מורחים על מלבן אחד על הצד החלק ריבת תות ומכסים במלבן השני גם כן על הצד החלק כך ששני צידי המלבנים יהיו מקושטים בשקדים.
6. חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי סגור.
עוגת "ביסקוויטים" לפסח

צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים לעוגה אחת:
5 מצות ביצים
1 כוס חלב
100 גרם שוקולד שבור לחתיכות
3 כפות שמנת מתוקה
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפות קקאו
100 גרם אבקת סוכר
לציפוי:
100 גרם שוקולד שבור לחתיכות
1/3 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים לקרם חלק לגמרי. מצננים.
2. מעבירים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד, חמאה, קקאו ואבקת סוכר ומקציפים יחדיו לקרם אחיד וחלק.
3. מרטיבים את המצות בחלב מניחים מצה על צלחת הגשה, מורחים קרם שוקולד, מכסים במצה נוספת וכך הלאה עד שנגמר המילוי.
4. לציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומחכים דקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק ומצפים את העוגה.
5. אפשר לקשט בשבבי קוקוס טחון או בשבבי שוקולד לבן או חלב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו