צ'ורוס עם רוטב שוקולד וקינמון // צילום: לירון אלמוג // צ'ורוס עם רוטב שוקולד וקינמון

לא סתם לביבה: מתכוני חנוכה - קצת אחרים

צ'ורוס עם רוטב שוקולד, לביבות תפוחים ואגסים וסופגניות קטנטנות - מתכונים שוברי שגרה לחג

כפי שמבקשות מילות השיר כך אני במטבחי מטגנת "לביבה חמה ומתוקה" ושאר מתכונים מתוקים ומטוגנים, ואף לא מילה אחת על השמרים. 

צ'ורוס

רשימת חומרים:

1 כוס מים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

1 כפית וניל

קורט מלח

1 1/4 כוסות קמח

2 ביצים 

שמן לטיגון עמוק

2 כפות סוכר

רוטב שוקולד קינמון

1/2 כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 כפית שטוחה קינמון

אופן ההכנה:

1. בסיר מביאים לסף רתיחה מים, חמאה, סוכר, וניל ומלח.

2. מוסיפים בבת אחת את הקמח ובוחשים היטב עד שהקמח נטמע בתערובת.

3. מסירים מהאש ומוסיפים ביצה, ביצה תוך כדי ערבוב מתמיד.

4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פיה כוכבית.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר טיגון, מזלפים אל תוך השמן החם אצבעות בצק.

6. מטגנים במשך כ-5 דקות עד שמזהיב. מסננים מהשמן וזורים סוכר.

7. לרוטב, מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה וקינמון, מוסיפים פנימה שוקולד קצוץ, משהים במשך דקותיים ואז מערבבים היטב לרוטב חלק ומבריק.

לביבות תפוחי עץ ואגסים בניחוח וניל 

רשימת חומרים לכ-12 לביבות:

2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית קלופים ומגוררים בפומפייה וסחוטים

1 אגס קלוף ומגורר בפומפייה וסחוט

1/2 כוס סוכר דמררה

2 ביצים טרופות

1/2 גביע שמנת חמוצה

1/2 כוס קמח תופח

2 כפות שקדים טחונים

2 כפיות שטוחות וניל (גרגירים או אבקה ממקל וניל)

שמן לטיגון

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה

אבקת סוכר לפי הצורך

אופן ההכנה:

מערבבים את הסוכר עם הביצים.

מוסיפים שמנת חמוצה, קמח תופח, שקדים טחונים ווניל.

מוסיפים את התפוחים והאגסים המגוררים ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה.

מחממים במחבת מעט שמן לטיגון, בעזרת כף יוצקים עיגולים מהבלילה אל תוך השמן ומטגנים כ 3 דקות מכל צד על אש בינונית .

לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר ואם רוצים מגישים בליווי שמנת חמוצה.

עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

לביבות גזר וקינמון

רשימת חומרים לכ-10 לביבות:

2 גזרים גדולים וקלופים

2 ביצים טרופות

2 כפות שטוחות קמח תופח

2 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

שמן לטיגון

לרוטב:

4 כפות ריבת תפוזים

10 תפוזונים סינים

2 כפות מים

אופן ההכנה:

לרוטב: פורסים את התפוזונים לפרוסות דקות. 

מעבירים את כל החומרים לקלחת קטנה ומבשלים לרוטב סמיך.

מגררים את הגזרים על פומפייה דקה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

מחממים שמן במחבת רחבה לוקחים ביד אחת חופן מן התערובת ובעזרת היד השנייה סוחטים מעט מנוזלים ומניחים בתוך השמן החם.

מטגנים כ 3 דקות מכל צד על אש בינונית .

מגישים חם בליווי הרוטב.

סופגניות תפוז ופקאן סיני

רשימת חומרים לכ-12 יח':

1 כוס קמח תופח

גרידת תפוז מ-1 תפוז

1 כוס פקאן סיני גרוס דק

1 ביצה טרופה

1 לבן

4 כפות סוכר

לטיגון:

2 ליטר שמן קנולה / תירס / חמניות

לקישוט:

1/2 כוס קליפות תפוז מסוכרות

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה ושומרים במקרר עד לטיגון.

2. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.

3. ממלאים כף גלידה בתערובת טובלים בשמן החם ומשחררים כדורי בלילה אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עד גמר התערובת.

4. מזהיבים את הסופגניות במשך כ-3 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

5. מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים אבקת סוכר, מקשטים בקליפות תפוז מסוכרות ומגישים מיד.

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו! 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...