X

״לא אכפת לי שקוראים לי סבתא חמדנית״: הנשים שגובות תשלום ממשפחותיהן עבור ארוחות חג

יותר ויותר נשים בריטיות מתגאות בכך שהן גובות מבני משפחתן עשרות ואף מאות שקלים כדי לכסות את עלויות ארוחות החגים. “אנחנו במשבר של יוקר מחיה, וכולם מוכנים לתרום"

סעודת חג מולד , anek.soowannaphoom / Shutterstock
סעודת חג מולד. צילום: anek.soowannaphoom / Shutterstock

אישה בריטית עוררה מחלוקת, לאחר שחשפה כי היא גובה מכל אחד מבני משפחתה 25 ליש"ט (כ-116 שקל) לכיסוי עלות ארוחות חג המולד בתקופת החגים.

אבי ריצ'רדס, אם בת 35 מהמפשייר, מארחת את משפחתה בערב חג המולד, יום חג המולד ו"יום הקופסאות” (תרגום חופשי ל-Boxing Day, החל היום, ובו נותנים ומקבלים מתנות), ומכינה ארוחות לעשרה אנשים, כולל שמונה מבוגרים ושני ילדים. "אני נהנית לבשל ולארח, וכולם שמחים מאוד לתרום את חלקם. זו פשוט הדרך שבה תמיד עשינו את זה", היא אמרה, והוסיפה כי זו השנה הרביעית ברציפות שבה היא מארחת את משפחתה, הכוללת את אמה, חמותה, חמיה, אחותה ובן זוגה, ואחייניתה.

ריצ'רדס מתגוררת עם בעלה רוס, 37, העובד בבנק, ושני ילדיהם, טדי בן החמש ואמי בת השנתיים. כדי לכסות את העלויות הגבוהות של הארוחות, היא הוציאה 172 ליש"ט (כ-800 שקל) על אוכל ושתייה באלדי ועוד 61 ליש"ט (284 שקל) בטסקו (המקבילות הבריטיות לרמי לוי ושופרסל בהתאמה, פחות או יותר), מה שהביא את הסכום הכולל ל-233 ליש"ט (כ-1,000 שקל). היא חישבה שהעלות למבוגר היא פחות מ-30 ליש"ט, לא כולל את הילדים. "אני באמת לא חושבת שזה רע בשביל שלושה ימים של אכילה", ציינה.

"אנחנו במשבר יוקר המחיה, אז חלק מהאנשים באמת מתקשים עם זה. כולם מאוד מוכנים לתרום. זה מה שעובד בשבילך ובשביל המשפחה שלך – זה עובד בשבילנו", היא הסבירה, והדגישה כי "אני לא יזמתי את זה - המשפחה שלי הציעה לי את זה". ריצ'רדס ציינה שהיא מתקשה בכל שנה לדעת כמה לגבות מיקיריה עבור האוכל בחג המולד. "אני אף פעם לא אוהבת לבקש יותר מדי או פחות מדי", היא הודתה, והוסיפה שהשנה שמרה קבלות, כדי לחשב את העלויות בצורה הוגנת.

ההכנות החגיגיות שלה כוללות תרנגול הודו צלוי מסורתי עם כל התוספות בערב חג המולד, הגשת שאריות חגיגיות בסגנון בופה ביום חג המולד, וארוחה נוספת ביום הקופסאות. "ארוחת בוקר, צהריים, ערב וכל המשקאות מסודרים", אמרה ריצ'רדס, וציינה שבדקה עם משפחתה לגבי העדפותיהם.

היא שיתפה את חוויותיה בטיקטוק, והסרטון נצפה מעל 19,000 פעמים ועורר תגובות מעורבות.

#christmasfood#foodshopping#foodshoppinghaul#fyp#christmastraditions#aldi#alditiktok#tesco♬ original sound - Abi | full time working mum 🤍

חלק מהמשתמשים תמכו בגישה שלה. אחד מהם הגיב: "בכנות, הייתי משלם בשמחה אפילו יותר אם מישהו היה מבשל ומתכנן הכל! 25 ליש"ט לאדם זה כלום". אחרים היו ביקורתיים, כמו גולש אחד שכתב: "אמא שלי האכילה אותי כל חיי עד לבגרות. אני לא גובה ממנה אגורה".

ריצ'רדס אינה היחידה שגובה כסף מבני משפחה עבור ארוחות חג המולד. בקארדיף, קרוליין דאדרידג', אלמנה וסבתא בת 65, גובה ממשפחתה כסף להשתתפות בארוחת חג המולד שלה מאז 2016. "אני מתעקשת לקבל כסף עבור הארוחה", אמרה דאדרידג', על פי הסאן. היא מאמינה שזה הוגן לגבות כסף ממשפחתה, כי היא כבר משלמת על המתנות, הבישול, החשמל והניקיון. דאדרידג' גובה מהמבוגרים 15 ליש"ט (כ-70 שקל) כל אחד, מנכדתה הבכורה, בת 14, 10 ליש"ט (46 שקלים), ו-5 ליש"ט (23 שקלים) מכל אחד משלושת נכדיה הצעירים. "אני לא קמצנית – אני הגיונית. הכספים החגיגיים שלי תלויים בזה", היא הסבירה.

למרות שהיא נתקלת בביקורת, היא נשארת בלתי מתנצלת. "לא אכפת לי אם קוראים לי סבתא רודפת בצע שמנצלת את משפחתה – אנשים אמרו דברים גרועים יותר, אז זה כבר ‘מחליק’ מעליי", היא אמרה. השנה, חמשת ילדיה הבוגרים ביקשו קבלות עבור כל ההוצאות. "הם הפכו עלי את היוצרות. זו הפיכה חג-מולדית. הם רוצים ביקורת לאחר הארוחה של כל העלויות שהוצאתי על הארוחה, כדי לוודא שאני לא מרמה אותם", היא אמרה. עם עליית מחירי המזון וקצבת אלמנה של 1,000 ליש"ט (4,662 שקל) בחודש, דאדרידג' מקדישה זמן רב למציאת העסקאות הטובות ביותר. "כל שבוע תקציב הארוחות שלי קונה פחות ופחות, אז אני חייבת להיות טקטית בקניית המצרכים", היא ציינה.

באופן דומה, קרלה בלוצ'י, אם לארבעה בת 42 מהרטפורדשייר, גובה מאורחיה 200 ליש"ט (932 שקל) לאדם עבור ארוחת חג המולד שלהם. "מכיוון שאנחנו במשבר יוקר המחיה וכל המחירים עלו, אני צריכה לכסות את העלויות איכשהו", אמרה בלוצ'י בראיון ל-What's The Jam. אורחיה ייהנו מארוחה בת שלוש מנות, הכוללת מרק דלעת, בשר ולינגטון או צלי הודו מסורתי, וטירמיסו קלאסי. המחיר כולל כוס שמפניה, אך האורחים יכולים להביא משקאות חריפים ומשקאות אחרים משלהם.

בלוצ'י מאמינה שהשתתפות בעלות הארוחה היא המינימום שאורחיה יכולים לעשות. "הם צריכים להיות אסירי תודה שאני מורידה מהם את הלחץ באמת – לשלם זה המעט שאפשר לעשות תמורת כל הזמן והמאמץ שאני משקיעה", היא אמרה. היא גם הבהירה שהאורחים יתבקשו לעזוב עד השעה 20:30, כדי לאפשר לה זמן איכות עם ילדיה.

התגובות להתנהגויות אלו היו מעורבות. בעוד שחלק מבינים את הלחצים הכלכליים המובילים משפחות לגבות תשלום עבור ארוחות חג, אחרים מבקרים את הרעיון. במקרים מסוימים, משפחות בוחרות בפתרונות חלופיים, כגון חלוקה של הבישולים בין בני המשפחה שמגיעים לסעודה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר