השילוב הקולינרי המוצלח של עכו ות"א

שנה לאחר שסגר את מסעדת סבידה בשוק עכו, פתח השף דן שמולוביץ' את מסעדת "שאראק" בבן יהודה בת"א • יצאנו לטעום

מסעדת שאראק // צילום: שני בריל

כמה אהבנו לאהוב את סבידה העכואית, והיו לנו סיבות מצוינות לכך. מסעדת הדגים שכיכבה עד לפני שנה בשוק הטורקי בעכו דגלה במנות דגים עשויות על גריל פחמים במחיר ארוחה קבוע מראש ושווה לכל נפש. זה היה קונספט נפלא ומשובב שהביא, למשך תקופה לא מבוטלת, לבשורה קולינרית מעט אחרת אל הגליל המערבי.

כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

והנה, כשנה לאחר סגירתה, נפתחת בלב ליבו של רחוב בן יהודה מסעדת ״שאראק״ ובמטבח נמצא לא אחר מאשר דן שמולוביץ׳, מי שהיה אחד השפים והבעלים של סבידה. השף הצנוע ורב הכישרון היגר אל העיר הגדולה ועשה לו בית במשכנה לשעבר של אגאדיר אמבסי. נכון לתחילת 2020, בקומת הכניסה בבניין היפיפייה לשימור, שוכנת מסעדת הדגים החדשה והמדוברת בעיר.

החלל הקטן והאינטימי, מנות הדגים פשוטות ונהדרות ובמטבח הקטן מלהטט שמולוביץ׳ בטכניקות בישול מגוונות. יש כמובן גריל פחמים, זוהי תשוקתו של השף, אך בנוסף, תנור פחמים הקרוי בשפתינו ״ג׳וספר״ וכן מטגנת ושאר מאפיינים של מטבח המוציא תחת יחדיו שלל מנות מסוגים שונים.

מסעדת שאראק // צילום: שני בריל

עם הגיעו תל אביבה הספיק שמולוביץ' לקשור קשרים עם דייגי יפו ובכך להבטיח את הדגה הטובה והטרייה שיש לשוק להציע ובהתאם, התפריט ברובו נע סביב עולם הדגים אך יש היצע מקסים של ירקות ופתיחים למיניהם.

המנה שתכה גלים בעיר היא ללא ספק פיתת הדגים הטובה והגדושה כל טוב שמתפרקת בהנאה בין האצבעות. טעמיה ים תיכוניים ומרקמה כה מענג עד כי אי אפשר להפסיק ולאכול אותה.

מסעדת שאראק // צילום: שני בריל

עוד בתפריט:

פומלה, קולורבי,דואה, צילי אדום, זעתר 

טרידי – חומוס, יוגורט, קרוטונים, שום, חמאה מזוקקת, צנובר

סליקורניה שקד קלוי ולימון שרוף 

סלט רוקט ,פומלה, שומר, נענע, צנובר

אצות, בצל מטוגן ברגוע וטחינה קלויה

סלק בתנור פחם,ראשאד, יוגורט

דג כבוש, על סלט לימון דק, בצל סגול ושמיר

דג מעשן  על הר של צנוניות ומלפפון חמוץ בפומפיה

דג חי בסגנון חופשי

קציצות פראסה כרישה, תפ"א, ממרח לימון כבוש

פטה בתנור, זיתי קלמטה אורגנו וטיפת דבש

פלאפל טונה, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, לימון כבוש, טחינה עמבה

באליק אקמק - פילה דג , בצל בגריל ,פלפל ארפה, חסה

פילה דג ים קרם שורשים ותרד טורקי 

סוף מתוק – תותים ושמנת חמוצה ומי זהר עוגת פודינג אורז, גלידת יוגורט יווני, שמן זית, חלת דבש, מלח ים ופיסטוקים.

טווח המחירים בשאראק נע כרגע בין 18-46 שקלים למנות קטנות ומנות ראשונות  ובין 58-96 שקלים למנות עיקריות. המסעדה פתוחה כעת לתקופת ההרצה בכל ימות השבוע בין 18:00-23:00.

בן יהודה 120, תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר