צילום: יהושע יוסף // טארט לימון מושלם

להתראות לשוקולד: טארט לימון מטריף

הרבה אנשים חושבים שמדובר בקינוח שקשה לעשות אותו, אך למעשה אין קינוח יותר פשוט - אם רק תעקבו אחרי ההוראות

אני מאוד אוהבת שוקולד שלא תתבלבלו, אבל טארט לימון שובר אותי כל פעם מחדש, כך שלמרות האהבה הגדולה לשוקולד - טארט לימון זה הקינוח האהוב עליי. משהו בחמיצות עם המתיקות והבצק הפריך עושה לי את זה. הרבה אנשים חושבים שמדובר בקינוח קשה לעשייה, אך אין יותר פשוט להכנה ממנו.

טארט לימון

(תבנית בקוטר 18)

בצק פריך:

מצרכים:

500 גרם קמח 

3 גרם מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם אבקת סוכר

50 גרם שקדים טחונים

100 גרם ביצים

אופן ההכנה:

במיקרסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, קמח ומלח עד שרואים שהחמאה מתערבבת ומוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר. לאחר שתי דקות שהכל מתערבב מוסיפים את הביצים.

לא מערבבים יותר מידי עד לאיחוד המסה ומפסיקים. מרדדים את הבצק על דף גיטרה או נייר אפיה ומכניסים להקפאה של כ-10 דקות.

לאחר ההקפאה קורצים את הגודל המתבקש וחותכים רצועות לדפנות. חשוב מאוד להדק היטב ולחבר בין הדפנות של החלק השטוח בשביל שלא יתנתקו זו מזו. מכניסים שוב להקפאה של כ-10 דקות לפני האפייה ואז חותכים את הדפנות באופן ישיר.

שמים נייר אפיה או ניילון נצמד עמיד בחום ומעל  "משקולת" ומכניסים לאפייה עיוורת על טורבו 170 לכ-10 דקות. לאחר 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים את המשקולת וממשיכים לאפיה בין 8-10 דקות, מצננים את הטארט וממלאים אותו בקרם הלימון. מקררים לפחות שעתיים במקפיא ולאחר מכן מזלפים את הקרם לימון.

תוספת מיוחדת מלמעלה // צילום: יהושע יוסף

לקרם לימון:

מצרכים:

70 גרם מיץ לימון + גרם גרידת לימון

75 גרם ביצים + 16 גרם חלמון

75 גרם סוכר

 3 גרם קורנפלור

48 גרם חמאה קרה

48 גרם חמאה

אופן ההכנה:

שמים בבלנדר ומערבבים חמאה קרה חתוכה לקוביות, מחממים על באן מארי על טמפרטורה נמוכה מיץ לימון, גרידת לימון, ביצים, סוכר וקורנפלור. ברגע שהמסה מסמיכה היטב מערבבים בעזרת בלנדר מוט חמה פנימה ומקררים את המסה.

למרנג איטלקי:

מצרכים:

60 גרם מים + 30 גרם גלוקוזה

273 גרם סוכר

50 גרם חלבונים

אופן ההכנה:

מחממים יחד סוכר, מים וגלוקוז. מגיעים ל-113 מעלות. מתחילים להקציף את החלבונים וברגע שמגיעים ל-120 מעלות מוסיפים את הסירופ הרותח לתוך המיקסר תוף כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב. מקשטים ומזלפים מעל הטארט (אפשר לצבוע בצבעים שונים בעזרת צבעי מאכל ג'ל שיהיה מעניין).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...