ממש עכשיו, על התפר שבין תחילתו של הקיץ ללהט של יולי־אוגוסט, עצי הדובדבן בצפון הארץ גדושים פרי. אלה ימי הקטיף האחרונים, והפרי האדום והיפהפה בשיאו.
הדרך היורדת מעין זיוון ברמת הגולן, הידועה בגידולי דובדבנים מרהיבים משלל זנים, אל מלון "הגושרים בטבע", שם לאחרונה החל לאפות את מטעמיו המתוקים שף קונדיטור אורן בקר, מלאה הבטחה. הפירות הטריים משוועים ליד יוצרת שתביא את נפלאותיהם אל הצלחת.
בקר, שנהנה מקונדיטוריה עשירת חומרי גלם המחמיאים עד מאוד לדובדבנים, בוחר את השילוב האייקוני - דובדבנים ופיסטוק.
ואני מעניקה להם ניחוח לבנטיני מבושם בדמות מי ורדים וצנוברים. וכמובן, לא מוותרת על הגאלט - המאפה הפשוט והקל ביותר, שמאדיר את פירות העונה במלוא יופיים והדרם.
מיני גאלט דובדבנים, פקאן ומרציפן
החומרים (ל־6 מנות):
√ ½ חבילת בצק פילאס מוכן מופשר (כ־250 גרם)
√ ½ ק"ג דובדבנים מגולענים
√ 100 גרם אגוזי פקאן
√ 100 גרם מרציפן איכותי
√ 8 כפות ריבת דובדבנים
√ 1 ביצה להברשה
√ ¼ כוס סוכר דמררה לזרייה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצק לשישה ריבועים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
2. במעבד מזון טוחנים יחדיו אגוזי פקאן, מרציפן וריבה.
3. מסדרים כמות נדיבה של מלית על פני הריבועים כך שיישארו שוליים נקיים של כסנטימטר.
4. על פני המלית מסדרים בצפיפות דובדבנים מגולענים.
5. מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים כך שיעטוף את שולי המלית וייווצר מעין פאי.
6. מברישים את קלתית הבצק בביצה טרופה וזורים סוכר.
7. אופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש ל־200 מעלות, במשך כ־15 דקות.
עוגת דובדבנים הפוכה עם מי ורדים וצנוברים
החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
√ 25 גרם חמאה רכה
√ 2 כפות ריבת דובדבנים
√ ¼ כוס סוכר
√ 250 גרם דובדבנים חצויים ומגולענים
√ ½ כוס צנוברים קלויים
לעוגה:
√ 100 גרם חמאה רכה
√ 1 כוס סוכר
√ 3 כפות מי ורדים
√ 2 ביצים
√ ¼1 כוסות קמח תופח
√ 1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ללא שוליים).
2. מערבבים חמאה רכה עם ריבת דובדבנים ומורחים את התערובת על נייר האפייה.
3. מפזרים סוכר, מסדרים בצפיפות את הדובדבנים ומשבצים בין הדובדבנים את הצנוברים הקלויים.
4. מכינים את העוגה: מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה.
5. מוסיפים לתערובת את מי הוורדים ומערבלים.
6. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים נמרצות עד לקבלת תערובת חלקה.
7. מנמיכים את מהירות מערבל המזון ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה, עד שהם נבלעים בתערובת.
8. יוצקים את התערובת לתבנית מעל הפירות.
9. מניחים את התבנית על תבנית אפייה מרופדת בנייר, למקרה שיזלגו נוזלי אפייה, ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות במשך 35 דקות, או
עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.
עוגה בחושה עם דובדבני אמרנה
באדיבות אורן בקר שף קונדיטור מלון "הגושרים בטבע"
החומרים (ל־2 תבניות אינגליש קייק):
√ 100 גרם חמאה
√ 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
√ 2 כפות מחית פיסטוק
√ 4 ביצים בגודל L
√ 1 כוס שקדים טחונים
√ ½ כוס פיסטוקים קצוצים גס
√ 3/4 כוס קמח
√ 1 שקית אבקת אפייה
√ קורט מלח
√ 1 כוס דובדבני אמרנה טריים מגולענים וחתוכים לחצאים
אופן הכנה:
1. מערבלים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר ומחית פיסטוק.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים נמרצות עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים שקדים טחונים ופיסטוקים, קמח, אבקת אפייה וקורט מלח.
4. מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
5. לבסוף מוסיפים את חצאי הדובדבנים ומקפלים לתוך הבלילה.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ־40-35 דקות.
7. נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים שהעוגה יבשה, ומצננים היטב.