תשכחו ממסעדה: הסלסילה המושלמת לפיקניק

זוהי שעה נפלאה ליהנות מהטבע מסביב, להתמקם בגינה אורבנית ירוקה, לפרוש מעדנים על מחצלת ולנסות ארוחת ערב קצת אחרת

אחד הרגעים היפים ביום הוא שעת בין ערביים בה השמש מתחילה להתרכך ולפנק באור אחרון. החום הגדול נרגע מעט, השמים משוחים בצבעי כתום וורוד והקיץ מרגיש לפתע נעים ומזמין.

זוהי שעה נפלאה ליהנות מהטבע מסביב. ללגום כוסית על חוף הים אל מול שקיעה. להתמקם בפארק או בגינה אורבנית ירוקה, לפרוש מעדנים על מחצלת ולערוך ארוחת ערב פיקניק.

מסורת הפיקניק החלה את דרכה בסוף המאה ה- 18, בצרפת. מיד בתום המהפכה הצרפתית, ועם קבלת החירות המחודשת, החלו להיפתח גנים ציבוריים ושלל פארקים ברחבי המדינה. אל המרחבים הפתוחים נהרו ההמונים מצויידים בסלסילות מלאות מטעמים המתאימים לארוחה קלה בטבע. באותה עת נטבע המושג "פיקניק", אגב בצרפתית זהו שם עצם ושם פועל שכן פיקניק נותר חלק בלתי נפרד מהתרבות הצרפתית.  

אפשר לארגן סלים עמוסי כל טוב בבית, אפשר לעבור ולאסוף סלסילת פיקניק באחד מהמקומות הנהדרים שיכינו עבורכם את הטוב ביותר. והכי טוב הוא לשלב בין העולמות ולהוסיף לסלסילה המוכנה מגוון מנות פיקניק שהכנתם בעצמכם.

 

המלצות על סלסילות פיקניק ברחבי הארץ:

סלסלת פיקניק שוק הנמל תל אביב

סלסלות פיקניק חדשות שוק הנמל // צילום: שני בריל  

בשוק הנמל משיקים סלסה מקורית עשויה קרטון עם ידית לאחיזה (ממוחזרת מבדים שונים) נוחה וסופר שיקית של המותג PICKNICA את הסלסלה המעוצבת ניתן יהיה למלא בכל התוצרת הטרייה של השוק, החל מגבינות בוטיק במשקל מדוכן "לה פרומז'רי", מיצים טריים של "מיצי בשוק", מבחר של לחמים מאפים וקינוחים בעבודת יד מ"מאפיית לחמים", יינות משובחים ב"יין בנמל", חמוצים ופיצוחים פריכים ב"איכר הבריאות", קפה טרי מהדוכן של "דמיה" ועוד. לכל אלו ניתן לשדך את מיטב התוצרת המקומית של הפירות והירקות העונתיים המגיעים מידי יום לשוק.

הסלסלה מיועדת לשימוש חוזר, כסל קניות, או אפילו לשימוש דקורטיבי בבית. את הסלסה ניתן לרכוש במחיר חד פעמי של 19 שקלים בדוכן לה פרומז'רי הממוקם בשוק הנמל.

שוק הנמל- אנגר 12 תל אביב

סלסלת פיקניק דלאל תל אביב

דלאל פיקניק // צילום: בן דיאמנט

בימים אלו משיקים בקונדיטוריית דלאל, סלסלת פיקניק 2019 המאגדת בתוכה את מיטב מוצרי קונדיטוריה והמעדנייה הייחודיים, המושלמים לארוחה בטבע. החל מדברי מאפה טריים, שיוצאים לוהטים מידי יום מהתנור ועד ריבות בעבודת יד, גבינות טריות ומאפים מתוקים. לכל אלו מומלץ לשדך שמפניות צרפתיות צוננות ומענגות מהמותג מואט ושנדו כחלק מחגיגות 150 שנה למותג הנחשק להשלמת אווירת הפיקניק הקלאסית.

בסלסה עשויה נצרי קש ניתן למצוא בגט פרזיאי עם קרסט פציח, חמאה צהובה עשירה, ריבת תות בעבודת יד, גבינות עשירות, שני מיני בורקסים פריכים, שני מאפים מתוקים, שני כדורי שוקולד, שני רוגעלך או גביניות נימוחות, בקבוק מיץ תפוזים סחוט טרי במקום, אקווה פאנה/ סאן פלגרינו (750 מ"ל)

מחיר: 185 שקלים. אל אלו מומלץ לשדך את השמפניה של Moët & Chandon ברוט (92/425) או רוזה (120/462). בהזמנה מראש בלבד, 24 שעות מראש.

סלסלת פיקניק רוטנברג עמק המעיינות בצפון

מארז פיקניק רוטנברג // צילום: חיים יוסף

במסעדת רוטנברג בעמק המעיינות מציעם סלסלת פיקניק שתלווה את המסע שלכם בטבע. אם לא בא לכם לשבת במסעדה, ניתן לקחת את המארז לחלקות שסביב המסעדה ולשבת שם או לצאת עמה לטיול. בסלסלת הפיקניק תמצאו שלל מאפים בעבודת יד, שפע  מהתוצרת המקומית, ממרחים, מרקחות ומנות שמכינים במסעדה.  

בארגז עץ ינוחו להם בשלווה בקבוק יין לבן רופינו יין איטלקי או יין אדום צרפתי לבחירה ושני כוסות יין, קונפיטורה או חמאה, לחם טרי הנאפה מדי בוקר, בשרים כבושים ומעושנים בעבודת יד, מבחר גבינות ממחלבת ברקנית, ירקות קלויים, מאפים קטנים ועוגיות, פירות העונה ועוד הפתעות מחלקות האדמה המקיפות את המסעדה, בוקה של עשבי תיבול ומפת שולחן שתוכלו לסעוד עליה בכיף. מחיר: 260 שקלים.

מומלץ להזמין יום מראש והסלסלה המפנקת תחכה לכם במסעדה על מנת שתקחו אותה עמכם אל הטבע 

סלי הפיקניק- דוכן "פיקניקים" באגמון מרקט השוק הקולינרי בגליל העליון

סל פיקניק חם // פיקניקים אגמון מרקט

סלי הפיקניק של ״פיקניקים״ שונה במעט בנוף, שם מציעים ארוחה מלאה, חמה ומשביעה וגם סל מעדנים מקומי. המנות מוקפדות, ארוזות בכלים אקולוגיים מתכלים ומכילים בנוסף גם מפת שולחן, כלי הגשה חד פעמיים מתכלים, שתייה קלה או בקבוק יין או בירה (בתוספת תשלום).

אך בנוסף לאוכל המגוון, אנשי ״פיקניקים״ דאגו גם להנפיק מפת התמצאות של איזור עמק החולה עם המלצות לפינות חמד שוות ונעימות לפיקניק משפחתי או רומנטי.

סל צהרים לשטח זוגי: עוף שלם בגריל, תוספת חמה , סלט גדול, מטבלים, רטבים - 100 שקלים 

סל צהרים לשטח משפחתי: עוף שלם בגריל, שניצלים, שתי תוספות חמות, סלט גדול, מטבלים, רטבים – 140 שקלים.

סל שף משפחתי (זמין כרגע רק בסוף שבוע): מיקס גבינות גליליות קשות בשמן זית, כדורי לבנה בשמן זית, עלי גפן ממולאים, סלט טונה, ביצה לבחירה, סלט ירקות גדול, שני סלטים משתנים לבחירה, פוקצה חמה מהתנור - 180 שקלים.

בכל סל תמצאו כלי אוכל והגשה מתכלים, מפת שולחן מבד, מפת התמצאות עם מלא נקודות שוות לפיקניק בעמק החולה והסביבה ושקית אשפה.

סלי הנצרים יינתנו מול פיקדון של 100 שקלים. אפשר לקחת גם סלי קרטון מהודרים ומתכלים, אותם לא צריך להחזיר. 

"פיקניקים" אגמון מרקט – השוק הקולינרי בגליל העליון. ראשון-שבת 09:00 ועד 23:00 

מחלבת צאלה – עין הבשור בצפון הנגב

את סל הפינקניק מרכיבה צאלה בתשומת לב רבה מתוך התוצרת במעדנייה הקטנה והמטריפה שלה הנמצאת בחוות בודדים ממדהימה בפאתי עין הבשור בצפון הנגב.

המעדנייה מציעה שלל מוצרים על טהרת התוצרת המקומית אותם בוחרת צאלה בקפידה ומסדרת בסל פיקניק לכל דורש.

ישנן הגבינות הנהדרות של צאלה - גבינות קשות, חצי קשות, לאבנה נפלאה וגם יוגורט עם הגרנולה הביתית והמשגעת שמכינה צאלה.

שלל מטבלים וריבות תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ירקות ופירות מן המשקים הסמוכים. דבש ממכוורת "דרוקר" ממושב דקל, שמן זית "משק" 43 מכוכב מיכאל, עוגיות ומאפים של "דני וגלית" מאשדוד.

את הסלים מזמינים מראש וצאלה תשמח לרכז עבורכם את כל הטוב והטעים הזה.

שעות פעילות: ראשון עד שישי 9:00 – 16:00

משק צאן, מועצה אזורית אשכול.

רוצים להכין לבד?

הנה כמה מתכוני סלטים ססגוניים שמתאימים לבריזת ערב ולמפת פיקניק משובצת ומספקים אף פתרון למכשולי הלוגיסטיקה של היציאה לשטח הכרוכה לרוב בשלל קופסאות פלסטיק. סלט מורכב ועשיר מרכיבים, ארוז ומוכן בקופסא אחת.

סלט פסטה עם חצילים קלויים, עגבניות צלויות, אורגנו ופטה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 עגבניות

2 חצילים

3/4 כוס שמן זית

6 שיני שום פרוסות 

מלח אטלנטי לפי הטעם

3 ענפי אורגנו

1/2 חבילת פסטה (250 גרם לפני בישול) מבושלת לפי הוראות היצרן

2 כפות עליי אורגנו

4 כפות גבינת פטה מפוררת

4 כפות רוטב פסטו מוכן

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לרבעים ומסדרים בתבנית אפייה, מפזרים פרוסות שום, מלח אטלנטי וענפי אורגנו, יוצקים 1/2 כוס שמן זית וצולים בתנור בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כ-15 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.

2. פורסים את החצילים לפרוסות עגולות ודקות, מסדרים על תבנית אפייה, יוצקים את שארית השמן (אם החצילים סופגים במהירות את השמן במהלך הקלייה אפשר להוסיף עוד שמן לפי הצורך), מתבלים במלח ים אטלנטי וקולים בתנור בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כ-20 דקות עד שהחצילים משחימים.

3. לפני ההגשה מערבבים את הפסטה המבושלת עם העגבניות, החצילים ורוטב הפסטו, מעטרים בעליי אורגנו וגבינת פטה ומגישים.

סלט קיסר עם עוף רצועות עוף צלוי וקרוטונים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

24 עליי חסה רומיין צעירים ובהירים

1 כוס קרוטונים

2 יח' חזה עוף

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

1 חלמון

1/4 כוס שמן תירס

1/2 כף חרדל

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות חומץ

4 שיני שום

1/2 קופסאת שימורי אנשובי

1/4 כף מלח

3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חזה העוף בפפריקה, מלח ופלפל.

2. מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את העוף משני הצדדים. מעבירים את חזה העוף לתנור חם (180 מעלות) וממשיכים לצלות כ-10 דקות נוספות.

3. מוציאים את חזה העוף מהתנור, מצננים כמה דקות ורק אז פורסים לפרוסות דקות.

4. בבלנדר קטן מערבלים היטב את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד וקטיפתי.

5. מסדרים בצלחות הגשה עליי חסה שלמים, פרוסות חזה עוף, מעטרים בקרוטונים וברוטב.

סלט קטניות, עשבים וגרעינים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 כוסות קטניות מושרות ומבושלות (שעועית צבעונית, עדשים, חומוס)

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק)

2 יחידות שאלוטס קצוץ

1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים

1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי משובח

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט.

2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

3. מתבלים את הסלט ברוטב ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר