עולם הקולינריה בישראל עובר בשנים האחרונות לא מעט חידושים ותהפוכות, החל ממטבחים וטעמים חדשים שמגיעים לישראל, דרך חומרי גלם שלא היינו רגילים לראות כאן ועד מסעדות יוקרה שלא היו מביישות גם את בירות הקולינריה הגדולות בעולם.
אחד הטרנדים המעניינים שאנחנו נחשפים אליו יותר ויותר הוא שהשפים, הטבחים ואמני הבישול מעדיפים שלא לפתוח מסעדה, אלא מגיעים עד לבתי הלקוחות, ומביאים איתם את כל מה שהייתם מקבלים במסעדות ואף יותר. אין צורך לקרוא לבייביסיטר או לחפש חניה, ואם ממש תתעקשו, אתם אפילו יכולים להישאר בטרנינג. ותתפלאו, הם גם לא משאירים כלים אחריהם.
מיפן לישראל
סגנון הבישול: סושי ואסיאתי
אמיל מליכוב וחמודי סאן, השפים של מסעדת Sefora בת"א, טסו ליפן ועבדו בהתנדבות במסעדות מקומיות כדי ללמוד את תורת המטבח היפני. משם המשיכו למסעדות באירופה על מנת להביא מטבח יפני נאמן למקור וכשר לישראל, וכיום השניים מבשלים ומכינים בעיקר סושי בבתי הלקוחות.
"לפני כמה שנים, כשעבדנו באחת המסעדות בארץ, הגיע לקוח מפורסם וביקש שנרכיב לו תפריט לאירוע בבית. זה היה אתגר שהחלטנו ללכת עליו וזה לא היה פשוט, אבל העבודה הקשה השתלמה". לדבריהם, אירועים שהם מוזמנים אליהם הם לרוב חגיגיים. "אופי הארוחה, התפריט ומספר המנות נקבעים מראש עם המארחים, ובארוחה יוגשו שש או שבע מנות. כשמדובר באירוח של כ־15 אנשים, מסעדה לא תמיד יכולה להעניק את השירות וההקפדה שהלקוחות זקוקים להם. האירוח בבתים מאפשר גיוון וחשיפה לקהלים חדשים. האנשים אוהבים שואו, ובבתים אנחנו מעניקים להם אותו לנגד עיניהם, זה סוג של מופע".
מחיר: 350-600 שקלים לאדם
סושי כשר לסועדים // צילום: שי אפגין
מעשנים בשר
סגנון הבישול: בשר
אחד הטרנדים המעניינים ביותר בתקופה האחרונה הוא הבשר במעשנות, ורבים מהאנשים שחוגגים אירועים נוטים לבחור בקייטרינג שמתעסק בבשר טוב ואיכותי. איזי דור סגל עושה בדיוק את זה כבר 18 שנים. "התחלתי את הקריירה שלי כטבח בניו יורק, התגלגלתי לקייטרינג שמתמחה בשפים פרטיים, ובכל ערב היינו מתפזרים לבתים לפי הזמנות.
"בארץ החוויה הרבה יותר אינטימית, פה הסועדים מתחברים לשף והופכים לסוג של חברים, והשף מצידו מעביר חוויה מעבר לאוכל טוב".
על הדרך שעשה הוא מספר: "הכל התחיל בערבים קטנים, והיום יש לי סדנאות גדולות של הפודטראק 'סטייק איט איזי' שברשותי, ואני מגיע לאירועים פרטיים. בארוחות אני מגיש נתחים משובחים של בשר, כאשר אני עובד גם לפי דרישה של הסועדים ודואג לספק כמעט כל דבר שהם יבקשו".
מחיר: 250-300 שקלים לאדם
נתחי בשר מובחרים // צילום: Evgene Katsovich
משנה מסלול
סגנון הבישול: ים־תיכוני
אביתר שחר בוזין ניהל קריירה בתחום הביטחון עד לפני עשור, אך פציעה שעבר גרמה לו להישאר בבית תקופה ארוכה שבמהלכה החליט שהוא עושה את מה שהוא אוהב - להאכיל אנשים. "סבתא שלי לימדה אותי את רזי המטבח, אבל אף פעם לא חשבתי שזאת תהיה הקריירה שלי. בצעד אמיץ מבחינתי החלטתי שאני לא חוזר ליחידה ומתחיל לבשל לאנשים. נרשמתי ללימודי קולינריה גבוהה וסיימתי כמצטיין. אחרי שעבדתי במסעדות מובילות, כיום אני מבשל לאנשים בבתים. האורחים/ מארחים שלי ואני בונים יחד תפריט לפי ההעדפות שלהם, ומשם אני דואג להכל. המטבח נשאר מצוחצח ולאורחים נותר רק לשבת וליהנות מהארוחה. "עבודה בבתים היא חוויה מיוחדת, ונוצר חיבור עם יחס אישי שאין במסעדות".
מחיר: 300-400 שקלים לאדם

מנה של אביתר שחר בוזין // צילום: ללא קרדיט
משחקי השף - בבית
סגנון הבישול: ישראלי מודרני
אם אתם חובבי ריאליטי אתם בוודאי מכירים את אליעד דנון, שכיכב לאחרונה ב"משחקי השף" ואף הגיע לגמר, ואם ביקרתם ברסטו קלאב בשוק לוינסקי, אז כנראה אף טעמתם את המנות שלו. "הבישול בבתים של אנשים התחיל מהעובדה שאני אוהב לרגש דרך האוכל, ובארוחות פרטיות אפשר להרגיש את האנשים ולהתרגש יחד איתם", מספר דנון.
"היום כולם רוצים ליהנות מאוכל משובח, והזמנה של שף הביתה מאפשרת לעשות את זה מבלי להתאמץ יותר מדי."היתרון של ארוחה בבית הוא האינטימיות. אפשר לבקש מהשף דברים באופן אישי, לראות אותו עובד, לדבר איתו וכמובן להרגיש בבית".
המחיר: 350-500 שקלים לסועד
מהמשטרה לשוקולד
סגנון הבישול: קונדיטוריה ושוקולד
השוקולטיירית והקונדיטורית עירית ברנשטיין, הבעלים של השולחן המתוק, היתה במשך שבע שנים חוקרת במשטרה, וביום אחד החליטה שהיא עוזבת. "את המשטרה עזבתי לפני הרבה שנים והתמקדתי בילדים, ובבישול כתחביב. בגיל 40 התעוררתי והחלטתי להפוך תחביב למקצוע. למדתי שנה קונדיטוריה בירושלים ופתחתי קונדיטוריה, בהמשך סגרתי אותה כי הבנתי שזה לא רווחי, והעדפתי ללכת ולפגוש את האנשים בביתם".
עירית היא בהכשרתה יועצת לכלכלת המשפחה, יועצת זוגית ומגשרת, ונוסף על כל אלה בוגרת לימודי תקשור. את כל אלו היא החליטה לאגד בסדנאות שוקולד פרטיות בבתים. "אני משלבת את היכולות האלו באירוע חווייתי ומתוק. אני מגיעה לאנשים ואנחנו מדברים את החיים תוך כדי שאנחנו עובדים ומייצרים מאכלים בשוקולד. כשהידיים עובדות הפה נפתח. מתוך הייעוץ הזוגי אני גם מנחה מסיבות רווקות ואירועים שונים".
בסדנאות המשתתפים מכינים מתוקים בארבע תחנות - עוגיות שוקולד, פרלינים, סופלה שוקולד, ובין לבין נהנים מארוחה קלה מלוחה שעירית מגישה, ששוברת את המתוק.
מחיר: 150 שקלים לאדם, מינימום עשרה משתתפים,להרשמה: https://www.sweettable.co.il/
נהנים עם שוקולד // צילום: רפאל בן משה
שולחן משתה
סגנון הבישול: בראנץ'
יעלי מגן ליילי, בעלת הקייטרינג "עורכת שולחן", מספרת שהמושג הזה הוא ביטוי להסעדה מודרנית, טבעית ולא מתיימרת. "אנחנו עורכים שולחן משתה כיד המלך, והכל הוא חלק מהסיפור: הכלים, הגבינות המשובחות, מנות ייחודיות שאנו רוקחים בעצמנו בסיוע שף שראה כבר הכל יותר מ־40 שנה, ובמקרה אני קוראת לו אבא, ואפילו סידור הפרחים.
"אנו מגישים אוכל בסגנון של בראנץ׳ שמלא בגבינות מתוצרת הארץ, לחמים, סלטים, דגים נאים ובשרים. נוסף על שולחן הבופה, אנו פותחים עמדת טאבון עם פיצות ופוקאצ'ות עם תוספות מעניינות". את העסק פתחה יעלי לפני כשנה וחצי, לאחר שסבתה, שאהבה מאוד לארח, נפטרה והורישה לה את כלי ההגשה שהיו לה, ובהם היא מגישה את האוכל. "השולחן הוא שולחן בופה כך שאין סדר למנות, ובסיום, אחרי שכולם התמלאו, אנחנו מוציאים קינוחים חמים מהטאבון".
מחיר: 150-300 שקלים לאדם, תלוי בתפריט. מינימום 20 אורחים, מקסימום 150 אורחים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו