כל מה שאפשר לעשות עם ממרח נוטלה

זה זמין, זול, ממכר, ובעיקר טעים, הצטרפו אלינו להכנה כיפית ולא מורכבת של קינוחים טעימים מבוססי ממרח השוקולד הפופולרי • המתכון היומי

מתכוני נוטלה עם מאיה דרין // צילום: גיל קרמר // מתכוני נוטלה עם מאיה דרין ,
מתכוני נוטלה עם מאיה דרין // צילום: גיל קרמר // מתכוני נוטלה עם מאיה דרין

ממרח נוטלה כבר הפך מזמן לחומר גלם פופולארי בעולם הקונדיטוריה, מהחובבנים ועד למקצועיים, ובצדק. אפשר להכין ממנו שלל מתוקים כיפיים ופשוטים להכנה, הוא זמין, זול והכי חשוב, טעים.

 

אחד המתכונים שהפך מזמן ללהיט בביתי הוא עוגות השוקולד החמות והאישיות שמרכזן נוזלי וממכר. הנוטלה מחליפה במתכון זה גם את השוקולד וגם את הסוכר. ומכיוון שאין צורך בהמסת שוקולד, אז חוסכים כמובן גם בכלי מלוכלך. בזמן שהמתוקות הללו נאפות בשט בתנור יש זמן להכין שני מתכונים קלילים ומפנקים שכה פשוט להכין.

 

מתכוני נוטלה עם מאיה דרין // צילום: גיל קרמר

 

עוגת וולקנו שוקולד נוטלה עם הפתעת שוקובון

רשימת חומרים ל-8 מנות:

1 כוס ממרח נוטלה

2 ביצים

90 גרם קמח תופח

2 כפות גדושות קקאו משובח

8 יח' שוקובון (או פרלין קטן שוקולדי אחר)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים נוטלה עם ביצים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
  2. יוצקים את העיסה לתבניות אפייה אישיות קטנות.
  3. טומנים בלב כל עוגה ממתק שוקולד.
  4. אופים בחום בינוני גבוה 190 מעלות במשך 12 דקות.
  5. מצננים דקותיים ומגישים.
 

דקליות נוטלה

רשימת חומרים לכ-40 עוגיות:

½ חב׳ בצק עלים מרודד (כ-200 גרם)

½ כוס נוטלה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצק לשתי יריעות מלבניות.
  2. מורחים בנדיבות בממרח נוטלה.
  3. מגלגלים לאורך, משני הצדדים לכיוון המרכז כמו ספר תורה.
  4. עוטפים בניילון ומקפיאים למשך 30 דקות כדי שיהיה קל לחתוך.
  5. חותכים לפרוסות בעובי כ1/2 ס״מ. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  6. אופים בחום גבוה, 220 מעלות במשך כ-8/10 דקות עד שהבצק מזהיב.

ממתקי קורנפלקס ונוטלה

רשימת חומרים לכ-20 ממתקים:

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

½ כוס ממרח נוטלה (כ-2 כפות גדושות)

2 כוסות פתיתי קורנפלקס לא ממתוקים

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד ונוטלה, מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים כך שהשוקולד יצפה את כל הפתיתים.
  2. מסדרים בעטרות נייר קטנות ומקררים עד שמתקשה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר